Serwis Forex-nawigator.biz korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. [Zamknij tą informację]

Dzisiaj jest 26 wrz 2017, 02:20     PREMIA 30$ bez depozytu! Dodatkowo aż do 50% bonusu od wpłaty w XM!



JForex

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

doppiooo

Bywalec

Bywalec

  • Posty: 7
  • Rejestracja: 06 gru 2012, 10:57

Re: JForex

Nieprzeczytany post08 gru 2016, 16:18

ShitForex 3 :-)

Ja wysiadam, myslalem ze cos sie poprawi, a tu znowu numery typu ustawianie prawego marginesu na wykresie za kazdym razem od nowa. Jak mozna po ponad 10 latach na rynku wypuszczac takie g... ?
Offline

-rookie-

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 1453
  • Rejestracja: 13 kwie 2015, 19:00

Re: JForex

Nieprzeczytany post16 gru 2016, 08:27

doppiooo pisze:ShitForex 3 :-) Ja wysiadam, myslalem ze cos sie poprawi, a tu znowu numery typu ustawianie prawego marginesu na wykresie za kazdym razem od nowa. Jak mozna po ponad 10 latach na rynku wypuszczac takie g... ?

Więc zainstalowałem Win7 + Ubuntu 14.04 od nowa. Potem od razu zainstalowałem jforex3. Nie pobierałem jforex2, tylko od razu nową wersję i tak samo nie miałem prawego marginesu. Szukałem w dokumentacji, ale nic nie znalazłem. Jest tylko setChartAutoShift, a to tylko funkcja do włączania przycisku w górnym pasku narzędzi i potem boolean który sprawdza czy jest włączany / wyłączony automatyczny margines ( https://www.dukascopy.com/client/javado ... AutoShift() )

Ale... pobrałem teraz jforex2, odpaliłem. Na jforex2 ustawiłem margines i jest, tak jak być powinno. Potem włączyłem jforex3 i margines znowu działa, jak przedtem. Dziwne. Nie wiem o co chodzi, ale chyba tak można rozwiązać ten problem - pobierz jforex2, odpal go, włącz margines. Jeśli na jforex2 jest ok, odpal potem jforex3 i powinno być ok. Nie wiem czy to tak działa, ale u mnie się przestawiło na jforex3. Jest margines, odstęp po prawej stronie. Zapisywałem jeszcze ręcznie plik workspace ( File > Workspace > Save ). Jak odpalisz jforex2 to nadpisze ten plik z jforex3, i potem jak odpalisz 3 to nadpisze poprzedni plik workspace.

Jeśli tak można rozwiązać ten problem, to trzeba zgłosić do supportu ten błąd.

-- Dodano: 16 gru 2016, 11:20 --

Update ( 11:17 ) - Nie wiem co zmienia się w ustawieniach, może to gdzieś w .cashe ale ta metoda działa. Wystarczy zainstalować najpierw jforex2, tam margines działa, nadpisać workspace z jforex3, potem odpalić jforex3 i margines powinien być. Wystarczy zapisać workspace. On sam się zapisuje co 3 minuty standardowo, ale ręcznie dla pewności lepiej to zrobić od razu, wtedy ustawienia od razu są aktualizowane w innych folderach.

-- Dodano: 16 gru 2016, 17:34 --

Update ( 17:32 ) - I jeszcze jeden błąd przy takiej metodzie jak podałem. Jednak nie rozwiązuje problemu na stałe. Otwarcie kolejnego wykresu w nowym oknie z listy instrumentów z lewego menu ( świeżego wykresu ) już nie ma tych ustawień. Znowu nie ma marginesu. Jedynie skopiowanie to pierwsze okno wykresu ma w sobie te ustawienia i można tylko kopiować to okno z wykresem. Inaczej marginesu nie będzie.

-- Dodano: 16 gru 2016, 18:05 --

Update ( 18:03 ) - Chodzi o klonowanie tego pierwszego wykresu na którym margines działa. Otwarcie nowego, z panelu po lewej - Problem z brakiem marginesu wraca. Nie wiem gdzie jest problem, ale to może być w standardowych ustawieniach w folderze .cache > ( instruments ). Poza tym jak zrobisz to co napisałem wyżej to powinno działać. To wszystko.
Zaloguj się (lub zarejestruj), aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 10363
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: JForex

Nieprzeczytany post19 gru 2016, 11:26

JForex w wersji 3 na pewno ma jeszcze serię innych małych błędów wynikających z "wieku dziecięcego" i np. szpecące jest wybiórcze tłumaczenie wersji polskiej ale wg mnie pojawiło się sporo ciekawych zmian. Tymczasem oceniając platformę bardziej ogólnikowo, przygotowaliśmy recencję JForex 3:

http://forexclub.pl/recenzja-platformy- ... ej-jforex/
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl - Tickmill (-10%) - Vipro Markets (-10%) - XTB (Pakiet książek) - InterTrader (-10%) - Dukascopy (-20%) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline
Awatar użytkownika

tomekbe

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 27
  • Rejestracja: 24 lut 2009, 19:26
  • Lokalizacja: chłop z mazur

Re: JForex

Nieprzeczytany post26 gru 2016, 11:35

Witam
Po ostatnim update (tak sadze) nie moge sie zalogowac do platformy JF3. Po wpisaniu danych, uzyciu pinu pokazuje sie okienko disclaimer i w tej samej chwili atomatycznie sie zamyka wywalajac calosc w kosmos. JF2 dziala. Podobny problem mam z aplikacja mobilna na androidzie. Nie ma mozliwosci zalogowania sie do platformy. Zassalem aplikacje dla DC Bank (sam uzywam DC Europe) i wtedy udaje mi sie zalogowac ale nie jestem pewien czy platforma dziala wtedy w pelni.
Mial ktos podobny problem?

(Prosze wybaczyc brak polskich znakow. Uzywam systemu w wersji ang.)
"Nie próbuj walczyć z idiotą. Najpierw zrówna Cię do swojego poziomu, a potem wygra doświadczeniem"
Offline

krystian74

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 657
  • Rejestracja: 28 sty 2011, 12:05

Re: JForex

Nieprzeczytany post26 gru 2016, 11:55

U mnie ten sam problem. Konto real nie działa natomiast demo bez problemu. Może należy czekać na następny update.
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 10363
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: JForex

Nieprzeczytany post26 gru 2016, 12:06

Tak, u mnie na Macu to samo. Chyba coś update'ują. Trzeba poczekać i korzystać z JF2.
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl - Tickmill (-10%) - Vipro Markets (-10%) - XTB (Pakiet książek) - InterTrader (-10%) - Dukascopy (-20%) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 10363
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: JForex

Nieprzeczytany post29 gru 2016, 15:38

Już JForex 3 działa normalnie ;)
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl - Tickmill (-10%) - Vipro Markets (-10%) - XTB (Pakiet książek) - InterTrader (-10%) - Dukascopy (-20%) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline
Awatar użytkownika

forex

Gaduła

Gaduła

  • Posty: 271
  • Rejestracja: 29 lip 2009, 14:06
  • Lokalizacja: Kraków
  • Pochwały: 6

Re: JForex

Nieprzeczytany post09 sty 2017, 13:59

Pytanie do raposo (nie wiem czy już było):
Jak w JF3 wyłączyć dźwięk towarzyszący przychodzącym powiadomieniom? Szukałem w ustawieniach, ale nie znalazłem odpowiedniej opcji.
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 10363
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: JForex

Nieprzeczytany post09 sty 2017, 15:35

Hm szczerze to nie wiedziałem, że te powiadomienia wydają jakieś dźwięki - na Macbooku ich nie ma :). Niestety w ustawieniach nie widzę opcji, aby nimi zarządzać i obawiam się, że skoro nie ma ich tam to nie ma wcale.

Dziś wyszła aktualizacja JF3 do wersji 3.17 - jeszcze nie wyłapałem zmian ale zgłoszę uwagę dot. dźwięków i być może szybko to dodadzą.
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl - Tickmill (-10%) - Vipro Markets (-10%) - XTB (Pakiet książek) - InterTrader (-10%) - Dukascopy (-20%) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline
Awatar użytkownika

forex

Gaduła

Gaduła

  • Posty: 271
  • Rejestracja: 29 lip 2009, 14:06
  • Lokalizacja: Kraków
  • Pochwały: 6

Re: JForex

Nieprzeczytany post09 sty 2017, 16:03

raposo pisze:...Dziś wyszła aktualizacja JF3 do wersji 3.17 - jeszcze nie wyłapałem zmian ale zgłoszę uwagę dot. dźwięków i być może szybko to dodadzą.

o.k., dzięki.

Przy okazji - czy dziś Dukas ma jakieś problemy z dostawcami płynności? Teraz już wydaje się działać normalnie, ale gdzieś godzinę czy dwie temu nawet najbardziej płynne pary walutowe (np. EURUSD) były chwilami niedostępne do handlu, a i głębokość rynku była dziwnie mała.
PoprzedniaNastępna

Wróć do Platformy transakcyjne

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości