Witam, chciałbym zaproponować strategię opartą na zniesieniach fibonacciego i * Harmonic Trading
Na dzisiaj przygotowałem 2 wykresy Gbp/Usd M15 i H4
-- Dodano: 06 lut 2013, 20:21 --
Jeszcze jeden wykresik Gbp/Usd M30 . Konsolidacja na poziomach 1,5645 a 1,5665 trwa już bardzo długo aż sam jestem ciekawy w którą stronę nastąpi wybicie.
Harmonic trading
Harmonic trading
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Nie ważne, że straciłeś lub zarobiłeś mniej, niż mogłeś. Ważne, czego się nauczyłeś".
Re: Harmonic trading
Podobno nasdaq daje wcześniejsze sygnały, Rynek mówi sprawdzam i ostatni gasi światło...
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor
-- Dodano: 09 lut 2013, 21:32 --
Miedż albo nie mieć, oto jest pytanie.
-- Dodano: 10 lut 2013, 13:13 --
Słodsza strona Forexu...
Na wykresie dziennym cena cukru wyrysowuje potencjalną formację klina zniżkującego. Pomimo tego, że notowania ustanawiają coraz niższe dołki to nie obserwujemy tutaj zdecydowanej przewagi podaży, gdyż po każdym minimum rynek odbija się, zawężając zakres wahań.
Tym samym rośnie tu również prawdopodobieństwo wybicia górą, co zostanie potwierdzone również przez pokonanie oporu 19,16 USD.
Dopiero wtedy droga w rejon 19,73 powinna zostać otwarta.
Natomiast najbliższe wsparcia powinny stanowić zarówno linia poprowadzona po minimach oraz dołek 17,99 USD.
"Nie ważne, że straciłeś lub zarobiłeś mniej, niż mogłeś. Ważne, czego się nauczyłeś".
Kawa rano i w południe...
podoba mi się podejście oraz metody jakie stosujesz w opracowaniu wykresu. Spora techniczna wiedza. Na pewno czesto będę zaglądał co ciekawego wypatrzyło sprawne oko. Grasz zgodnie z zasadami jakie panują na rynkach więc życzę jedynie szczęścia.
Sprawdzimy to za kilka dni , ale wydaje mi się, że na miedzi na L będzie można sporo zarobić...
-- Dodano: 26 lut 2013, 20:59 --
-- Dodano: 26 lut 2013, 20:59 --
TP gdzieś w okolicach 8200.....Chris.ldn pisze:Sprawdzimy to za kilka dni , ale wydaje mi się, że na miedzi na L będzie można sporo zarobić...
Całkiem ciekawie ta miedż wygląda....