DayTrading: Środa 29.04.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 30 kwie 2015, 00:00

Wzrost
21
50%
Bez zmian
6
14%
Spadek
15
36%

Liczba głosów: 42

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 29.04.2015

Nieprzeczytany post autor: highend »

uciekinier pisze:
highend pisze:Dax musi odreagowac takie zejscie.
Przeciez nie poleci ciurkiem na 10.000 w 1 dzien.
Po co brac L jak mozna S z trendem (spadkowym) :)
i tak zrób jak piszesz jeśli masz minimum odwagi :mrgreen: :564:
Oczywiscie :)
Pewnie ze mozna lapac L na odreagowanie, ale swieczki weekly jasno pokazuja co jest grane.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
szczudlo6
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szczudlo6 »

Na dzisiejszej sesji euro umocniło się w stosunku do dolara amerykańskiego. Do wzrostów pary walutowej przyczyniły się dane ze Stanów Zjednoczonych, które były gorsze od oczekiwanych. Mowa tutaj o wskaźniku PKB za I kwartał tego roku:

PKB – 0,2% (prognoza: 1%).
Bardzo złe dane wystraszyły inwestorów i powstały obawy dotyczące poprawy gospodarki w USA. O 20:00 zostanie odczytany komunikat z posiedzenia FED dotyczący decyzji w sprawie stóp procentowych. Jeżeli informacje będą miały wydźwięk pozytywny i potwierdzą że, spowolnienie gospodarcze za I kwartał jest tylko chwilowe, to pojawi się szansa na odreagowanie słabszego dolara. Ostatnią szansą do przekonania inwestorów o sile dolara będą odczyty w piątek zza oceanu:

15:45 – Indeks PMI dla przemysłu (prognoza: 54,2),
16:00 – Indeks ISM dla przemysłu (prognoza: 52).
Jeżeli odczyty okażą się negatywne, będzie to sygnał do głębszej korekty na dolarze i podwyższenie stóp procentowych przełoży się w czasie. Zaczekajmy więc do piątkowych danych, wtedy rynek skieruje swój ruch do istotnych poziomów.

Na dziennym wykresie cena dotarła do poziomów z końca stycznia (1,1180), gdzie nastąpiło odbicie od oporu. Potwierdzeniem odreagowania jest wskaźnik stochastyczny (Stoch), który osiągnął wysoki poziom 92 pkt., oraz wskaźnik RSI także dochodzący do swoich maksymalnych odczytów (obecnie 67 pkt.). W takiej sytuacji jest możliwość powrotu ceny do wsparcia (1,1030-1,1060), a jeśli piątkowe dane z USA okażą się pozytywne kurs ma szanse kierować się do średnioterminowego wsparcia na poziomie (1,0860-1,09). Gdyby poziomy (1,1030-1,1060) wytrzymałyby natarcie niedźwiedzi cena odbijając od wsparcia będzie kierować się w stronę maksimów z lutego bieżącego roku (1,1500-1,1550).

źródło: https://forexallday.wordpress.com/2015/ ... godz-2000/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

Kusus pisze:
Kusus pisze:Proponowałbym wszystkim bardzo dokładnie zobaczyć poniższy wykres indeksu dolara i chciałbym wszystkich zachęcić do większej cierpliwości oraz ostrożności z jakimikolwiek prognozami w chwili obecnej gdyż:
1. Albo odbijamy, czekamy na potwierdzenie i wtedy gramy pod umocnienie dolara
2. Albo czekamy na przebicie i dalsza wyprzedaż dolara i wówczas wzrost edka.
Tak jak pisałem już kilka razy - okolice 95.50 będą kluczowe dla dalszych losów dolara.

Dzisiejszy dzień da odpowiedź.

IUSD Daily
IUSD Daily.png

W dniu dzisiejszym zachęcam także do spojrzenia na osłabiającego się dolara w kontekście euro. To cenna wskazówka. Może wam pomóc ;)
95.50 zadzialal dzisiaj 2x w punkt... wykres dnia. Bez kitu.

Dzieki temu wyjalem TP z longa wczesniej co do 7 pipsow a teraz zasadzilem L z dokladnoscia co do 4 pipsow na dole... :)
Poezja.

Potwierdzenie 95.50 i nie przelamanie go a nastepnie utworzenie w aktualnym schemacie formacji dalszych spadkow na indeksie dolara daje nam podstawy aby twierdzic ze odwrocilismy trend ;]

tam jest duza formacja szczytowa/formacja M

jeszcze sporo zostalo do jej realizacji.
wynika z tego ze dolaar jeszcze nam poleci na pysk.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Rafcyk - jak pokazales taka strate to jednoczesnie gratuluje odwagi i... wspolczuje straty. Przyznaje, ze nie widzialem tego posta. W kazdym razie pozabezpieczaj te L na dax.

-- Dodano: 29 kwie 2015, 19:53 --

Ja juz jade na S na dax. Na BE chox nie lubie bo moze wywalic a potem pojdzie po mojej mysli i dooopa
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

czy ten Rafcyk wkoncu zalozy sobie konto REAL?

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

klimokrates pisze:
niemiaszek pisze:
szczudlo6 pisze:dobra jakieś tam odreagownie jest....mysle że do 1,1050-60 ... ktoś się zgadza?
1.1020/30 powinno być jeszcze dzisiaj :idea:

na jutro 1.0930/50 mają sprawę do załatwienia i się zobaczy co dalej :wink:
Tu by było 50% Fibo z H4 EU
nie patrzyłem na Fibo, ale po mojemu to byli blisko WR3 1.1198, wiem, że tydzień się jeszcze nie skończył, ale po wymowie komunikatu FED raczej już nie powalczą z WR3 i powinni wrócić do WR2 1.1049 :!: ważny poziom według moich kresek i jak to ich nie zatrzyma w spadku to przywitają się ponownie w WP 1.0942
wszystkie kreski z W są istotne do końca tego tygodnia, gdyż od poniedziałku nowe rozdanie :wink: :564:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
digitalninja
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: digitalninja »

Mpapiez pisze:
digitalninja pisze:uff... beginners luck... nie muszę jutro wracać na konto demo :D

Obrazek

ale patrząc na cały dzień to...
pod pretekstem byle jakich danych amerykanie napompowali edka o wiele bardziej
niż przewidywany spadek, który wiedzieli że nastąpi po danych FOMC
Nie chwal dnia przed zachodem słońca.
Jeżeli nie przebiją 1.1050-75 to jednak wrócisz na demo :wink: .
sugerujesz żeby hedge'ować teraz L-ką za wszystkie pieniądze jakie wróciły do "wolnych środków" ?
i zamknąć tą L-kę dopiero gdy będzie pewność, że cena wraca w rejony 1.10000

bo tak właśnie sobie kombinuję... taka gra na czas... no ale wolnego czasu mam więcej niż wolnych pieniędzy :)

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Rafcyk pisze:Zeby nie było ze bajki opowiadam jak niektórzy tu sadza :D jeszcze po drodze dokupiłem ,myśle ze juz nie stracę a trzymam do 12390 buachchchaaa

W załączniku podglad moich pozycji aktualnie :D

Fajnymi pieniędzmi się baiwsz takie kwoty robić w 1 dzień :shock: .

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

highend pisze: Ja juz jade na S na dax. Na BE chox nie lubie bo moze wywalic a potem pojdzie po mojej mysli i dooopa
nawet wiem pod co to S ;) ale za kilkaset punktów też będzie można otworzyc S, dzsiejsza świeczka daje wiele możliwości
ale grać pod weekly na dax to trzeba mieć mega konto aby wytrzymać, ja wolę SL 20-40 p

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Zablokowany