FxTag pisze:
Witam. Tygodniowa świeca zamknela sie wyzej niz otworzyla. Wiec powinno byc pro wzrostowo, jednak trzeba wziąć
pod uwagę fundamenty. Od dłuższego czasu edek porusza sie w konsolidacji 1,32, 1,28. Jeśli nic się nie wydarzy to pewnie nadal będziemy w tym przedziale cenowym.
Pragnę zauważyć, że tygodniowa świeca, głupim zwyczajem, kończy się dopiero w niedzielę. Też tego nie rozumiem, ale tak już jest.
Tymczasem ja zapytam o Wasze zdanie na temat DAX-a.
Tygodniowy wygląda mocno prowzrostowo. Zdaje się, że co najmniej o jeden jeśli nie więcej dni wlazłem na shorta za wcześnie... Na tygodniowym widzę pierwszy opór w rejonie 8300.
Na dziennym z kolei mamy już 8 białych świeczek, co oczywiście wcale nie wyklucza dalszego ruchu do góry białą. Tu pierwszy opór nieco wcześniej widzę, w okolicy ciągniętej po szczytach linii klina zwyżkującego (ok. 8200), do którego wrócili po wcześniejszym wybiciu dołem. Są 40 pipsów ponad ostatnim szczytem, więc ciągle możemy mieć do czynienia z fałszywym wybiciem. Z drugiej strony zastanawiam się, czy obniżenie stopy procentowej w strefie Euro, a co za tym większa ilość pieniądza w obiegu (większa łatwość jego zdobycia), nie spowodują dalszego windowania indeksów akcji...
Ktoś ma jakieś przemyślenia na ten temat?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...