DayTrading: Piątek 3.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 03 maja 2013, 23:48

Wzrost
17
43%
Bez zmian
4
10%
Spadek
19
48%

Liczba głosów: 40

maassk
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 3.05.2013

Nieprzeczytany post autor: maassk »

Witam, czy może ktoś rzeczowo skrytykować moją analizę dla EUR/USD ?
wiem, że naje**ne na wykresie sporo ale może ktoś coś dojrzy :)

Na wykresie zaznaczony pomarańczowym prostokątem prawdopodobny obszar dystrybucji,
wczorajsze wzrosty przetestowały go od dołu i nastąpiło odbicie, co wg mnie może świadczyć o dalszych spadkach,
Wyrysowany proawdopodobny kanał spadkowy.

Ktoś ma jakieś inne argumenty za spadkami po weekendzie ? czy raczej wzrostowo i atakujemy 1.3240 ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laktor »

zeuss pisze:
laktor pisze:
leemo pisze::564:Panowie jeszcze raz dzięki za Waszą ciężką pracę,jak ktoś tego nie docenia ten kmiot i tyle.
A to Mnie rozwaliło. :564:

http://www.youtube.com/watch?v=Z0DO0XyS8Ko
mowiłem że to zaraźliwe jak wczoraj kolportowałem :mrgreen:
głupota nie jest zarażliwa, po prostu swój do swojego ciągnie :D
,,Waszą ciężką pracę''-pieje w niebogłosy :lol: :lol:
laktor
kawał dobrej roboty z tym wklejaniem czystych wykresów :lol:

1Głupota jest wtedy kiedy ktoś jest ograniczony, pozbawiony poczucia humoru i wiecznie bojący się o własne ego , zupełnie pasuje to do opisu rzymskiego Jowisza, który w greckiej wersji był Zeusem...

2 co do drugiej części Twojej wypowiedzi, kawał dobrej roboty w próbie prowokacji ale to zły adres, nędza intelektualna i emocjonalna wywołują moją litość i chęć niesienia pomocy, a nie złość czy pretensje także... :564:
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MasterFx »

maassk pisze:Witam, czy może ktoś rzeczowo skrytykować moją analizę dla EUR/USD ?

Na wykresie zaznaczony pomarańczowym prostokątem prawdopodobny obszar dystrybucji,
wczorajsze wzrosty przetestowały go od dołu i nastąpiło odbicie, co wg mnie może świadczyć o dalszych spadkach,

Ktoś ma jakieś inne argumenty za spadkami po weekendzie ? czy raczej wzrostowo i atakujemy 1.3240 ?

Powiedzmy, że m/w coś w ten deseń. Dla mnie sprawa w tej chwili jest klarowna na EUR/USD, tzn: wszystko co w strefie 1,3159-1,3242 i wyrysuje sygnał PA z przedziału m5-h1 SPRZEDAJĘ ! Wczoraj był jeden piękny sygnał do zajęcia pozycji SELL pomiędzy 16-17. Potwierdziły go wszystkie świece od m5 do h1.
Twój "obszar dystrybucji" (jak zwał tak zwał) jest wspaniale widoczny na D1.

Target? Na początek 1,2900 -1,2948. Dalej? Zobaczymy...

PS:
1.Wcale nie będę zaskoczony jeśli będzie jakaś luka w dół jutro, ale to już tylko czysta spekulacja niczym nie poparta.
2. Zrób coś z wykresem...

8)

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

maassk pisze:Witam, czy może ktoś rzeczowo skrytykować moją analizę dla EUR/USD ?

http://screencast.com/t/O2FLxKpG4CMU

Kazda proba pokonania tego obszaru konczy sie fiaskiem i ponownym powrotem pod opor.
Droga najmniejszego oporu prowadzi do dolu.

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

Witam. Tygodniowa świeca zamknela sie wyzej niz otworzyla. Wiec powinno byc pro wzrostowo, jednak trzeba wziąć
pod uwagę fundamenty. Od dłuższego czasu edek porusza sie w konsolidacji 1,32, 1,28. Jeśli nic się nie wydarzy to pewnie nadal będziemy w tym przedziale cenowym.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Wydaje sie ze penetracja poziomu 100 jest tylko kwestia czasu. Do tej pory opcje jakos sie wybronily jednak kolejne podejscie pod szczyty niemal gwarantuje test tego poziomu.

http://screencast.com/t/tmt9jQjI5ek

-- Dodano: 04 maja 2013, 13:00 --

Setup wysokiego prawdopodobienstwa na EURAUD W1:

http://screencast.com/t/OeaSwvxxsZG

maassk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maassk »

Dzięki za odpowiedzi !
Jak dla mnie to grubasy dobierają sobie eSki i skupują wszystko w tamtym obszarze więc ciężko żeby iść wyżej,
ale to tylko moje proste rozumowanie, czas pokaże.
Moje pierwsze założenie na otwarcie to też luka w dół, ale jak napisałeś to ruletka.
Za poprzedni tydzień żałuje tylko jednego, że zamknąłem wszystki eSki z 1.3240 .... trafiło mi się idealnie w szczyt i uciekłem biorąc tylko 90 pipów.
Od czasu do czasu wrzucę tu swoje wykresy z nadzieją, że ktoś mnie rzeczowo poprawi bo ciężko samemu to ogarnąć.

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

FxTag pisze:
Witam. Tygodniowa świeca zamknela sie wyzej niz otworzyla. Wiec powinno byc pro wzrostowo, jednak trzeba wziąć
pod uwagę fundamenty. Od dłuższego czasu edek porusza sie w konsolidacji 1,32, 1,28. Jeśli nic się nie wydarzy to pewnie nadal będziemy w tym przedziale cenowym.
Pragnę zauważyć, że tygodniowa świeca, głupim zwyczajem, kończy się dopiero w niedzielę. Też tego nie rozumiem, ale tak już jest.

Tymczasem ja zapytam o Wasze zdanie na temat DAX-a.
Tygodniowy wygląda mocno prowzrostowo. Zdaje się, że co najmniej o jeden jeśli nie więcej dni wlazłem na shorta za wcześnie... Na tygodniowym widzę pierwszy opór w rejonie 8300.
Na dziennym z kolei mamy już 8 białych świeczek, co oczywiście wcale nie wyklucza dalszego ruchu do góry białą. Tu pierwszy opór nieco wcześniej widzę, w okolicy ciągniętej po szczytach linii klina zwyżkującego (ok. 8200), do którego wrócili po wcześniejszym wybiciu dołem. Są 40 pipsów ponad ostatnim szczytem, więc ciągle możemy mieć do czynienia z fałszywym wybiciem. Z drugiej strony zastanawiam się, czy obniżenie stopy procentowej w strefie Euro, a co za tym większa ilość pieniądza w obiegu (większa łatwość jego zdobycia), nie spowodują dalszego windowania indeksów akcji...

Ktoś ma jakieś przemyślenia na ten temat?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Wedlug mnie Dax szykuje sie do przebicia badz chociaz glebszej penetracji ostatnich gorek. Kazda wieksza korekta spotyka sie z silnym popytem a zdecydowane przebicie 1600 na S&P moze byc zwiastunem podobnego scenariusza na DAX.
Na indeksach gra na spadki zawsze byla obarczona wiekszym ryzykiem wiec osobiscie wolalbym poczekac na pierwsze oznaki dystrybucji. Mimo ze spekuluje sie juz od dluzszego czasu o nadchodzacej gorce, rynek ciagle wybija sie wyzej :)

http://screencast.com/t/p9y66zfVN (Blad w opisie: HLs zamiast HHS)
Ostatnio zmieniony 04 maja 2013, 15:00 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
leemo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: leemo »

laktor daj sobie spokój na docinki np.jakiegoś tam zeusa,bo przede wszystkim szkoda czasu i nerwów. Film świetny warty polecenia.Zeusowi mówimy zdecydowane--NIE :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

wysokich i niskich lotów

Zablokowany