DayTrading: Piątek 24.10.2014
Re: DayTrading: Piątek 24.10.2014
Skoro hossa była wywołana dodrukiem to zakończenie tego dodruku musi sprowadzić korektę . Nowy ma rację . Poprzednie korekty siegały 20 % i widać dużą rozbieżność miedzy daxem gdzie mamy już 10 % od szczytu a stanami gdzie jesteśmy cały czas blisko szczytu . Ale pomału wyrówna się , spokojnie
Co do czasówkek, to istnieje sporo szczegółów, istotnych.slo pisze:Tez mnie to interesuje, wazny jest czas tworzenia swiec dziennych i 4h, forex startuje o 23 , londyn ma dwie godziny na zakonczenie swiecy 4h i o 11 tworzy wlasna itd.Dadas pisze:Dzienne ruchy ceny na parze EURUSD, dniach 2014-10-03, 06, 07 i 08 pokazały tendencję wzrostową,
tym samym wskazując na istotne wsparcie. Analiza wykresu W1 pozwala stwierdzić, że cena wielokrotnie odbijała się od tego wsparcia, w górę. Z kolei, analiza reakcji ceny na wykresie H4, w ostatnim czasie, sugeruje ponowny retest oporu i
ewentualną kontynuację korekty wzrostowej. -- Dodano: ndz 26-10-2014, 11:01 --
Świece zawierają najbardziej istotne informacje odnośnie ruchu ceny w danym okresie czasu.yeahman pisze:Mówiłem już to wcześniej i powiem i tersz. Świece to lipa
Świece to historia zmienności ceny zapisana w formie alfabetu graficznego.
W świecach jest zawarta cała potrzebna informacja.
Istnieje tylko jeden warunek: że trader nauczy się tego afabetu i zacznie czytać historię ceny.
Nie istnieje tzw. wykres obiektywny.
1. Świece niedzielne, a nawet świece sobotnie u niektórych brokerów.
2. H4 są bardzo różne, w zależnościod czasu kwotowania platformy = brokera.
3. Także, różnice w samych poszczególnych świecach spowodowane różnymi kwotowaniami, lub nawet
tym, czy broker działa z poziomu Dealing Desk, czy dostarcza łacze STP/ECN.
Ja mam brokera, który daje 5 świec na tydzień.
To jest bardzo dobre rozwiązanie.
Pozatym, ktoś mnie kiedyś zapytał, który wykres D1 jest tym właściwym?
Jedyne co mogłem odpowiedzieć, to że dla mnie właściwy jest ten, na którym traduję.
I tylko tego możemy się trzymać, poza fundamentami, albo jak pisał ZielonaMgielka,
wiadomościami odnośnie polityki pieniężnej danego banku narodowego.
rexex pisze:Skoro hossa była wywołana dodrukiem to zakończenie tego dodruku musi sprowadzić korektę . Nowy ma rację . Poprzednie korekty siegały 20 % i widać dużą rozbieżność miedzy daxem gdzie mamy już 10 % od szczytu a stanami gdzie jesteśmy cały czas blisko szczytu . Ale pomału wyrówna się , spokojnie
Oj uważaj, Tydzień temu sapina była 10 % od szczytu ( tak mniej więcej max 2014, korekta 1811).
Ale odbicie było brawurowe

"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
Nie istnieje tzw. wykres obiektywny.
3. Także, różnice w samych poszczególnych świecach spowodowane różnymi kwotowaniami, lub nawet
Jedyne co mogłem odpowiedzieć, to że dla mnie właściwy jest ten, na którym traduję.
I tylko tego możemy się trzymać, poza fundamentami, albo jak pisał ZielonaMgielka,
wiadomościami odnośnie polityki pieniężnej danego banku narodowego.[/quote]
wiadomościami odnośnie polityki pieniężnej danego banku narodowego.[/quote]
no ok. ale skoro zamieszczasz je tutaj to powtarzam ze sa nieczytelne a wrecz mylace,
Ostatnio zmieniony 26 paź 2014, 19:02 przez slo, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak, ale sapina ma brawurowe odbicia i jeszcze bardziej brawurowe zjazdy (patrz świeca dzienna w środę półtora tygodnia temu - minutki FOMC). z 1900 wywindowali na 1970 w 1 dzień, by następnego dnia zjechać poniżej 1900. Śmieszne.jen-yy pisze:rexex pisze:Skoro hossa była wywołana dodrukiem to zakończenie tego dodruku musi sprowadzić korektę . Nowy ma rację . Poprzednie korekty siegały 20 % i widać dużą rozbieżność miedzy daxem gdzie mamy już 10 % od szczytu a stanami gdzie jesteśmy cały czas blisko szczytu . Ale pomału wyrówna się , spokojnie
Oj uważaj, Tydzień temu sapina była 10 % od szczytu ( tak mniej więcej max 2014, korekta 1811).
Ale odbicie było brawurowe
Więc mnie już absolutnie NIC nie zdziwi. Szkoda tylko, ze to w tym momencie bardziej loteria, a nie gra. I trudno mówić o braniu L bo indeksy mają "trend wzrostowy".... Można też niby stać z boku. Ale po co wtedy w ogóle zajmować się forexem?
-- Dodano: 26 paź 2014, 18:58 --
Tja... tylko nie wiadomo, czy DAX dogoni SP, czy sapina daxarexex pisze:Skoro hossa była wywołana dodrukiem to zakończenie tego dodruku musi sprowadzić korektę . Nowy ma rację . Poprzednie korekty siegały 20 % i widać dużą rozbieżność miedzy daxem gdzie mamy już 10 % od szczytu a stanami gdzie jesteśmy cały czas blisko szczytu . Ale pomału wyrówna się , spokojnie

Logicznym by było to drugie (sp w dół). Ale logika tu nie działa.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
w piatek sie nie udalo, wiec dzisiaj wychodzimy luka w gore i lapiemy ten poziom.slo pisze:dzisiaj powinnismy jeszcze stuknac cos powyzej 1.2715, swieca dzienna bedzie ladnie wygladac
Zamieszczam mój punkt widzenia na rynek i wykres.slo pisze:no ok. ale skoro zamieszczasz je tutaj to powtarzam ze sa nieczytelne a wrecz mylace,Dadas pisze:Nie istnieje tzw. wykres obiektywny.
wiadomościami odnośnie polityki pieniężnej danego banku narodowego.
Ten wątek nie jest wątkiem dającym sygnały do tradów.
Każdy trader podejmuje decyzje na własne konto i własne ryzyko.
Ten, kto traduje ponieważ ten czy inny coś na jakimś wątku powiedział,
wybacz, ale jest kompletnym i___tą!
Owszem, taki wątek może być pożyteczny, bo ktoś zasugerował sytuację na jakimś instrumencie,
której np. nie widziałem, bo nie patrzałem, ale to do mnie należy sprawdzenie, czy mi się to zgadza z moją strategią.
Dopiero wtedy mogę sam podjąć decyzję o tradzie lub dać sobie spokój.
-- Dodano: ndz 26-10-2014, 20:24 --
Idziemy z Edkiem na retest 1.25400.slo pisze:w piatek sie nie udalo, wiec dzisiaj wychodzimy luka w gore i lapiemy ten poziom.slo pisze:dzisiaj powinnismy jeszcze stuknac cos powyzej 1.2715, swieca dzienna bedzie ladnie wygladac
ja juz sie zalozylem w piatek w nocy, ze idziemy na wybicie ostatniego szczytu , teraz zakladam co najmniej 1.3070, moj zysk lub moja strata,
-- Dodano: ndz 26-10-2014, 19:38 --
-- Dodano: ndz 26-10-2014, 19:38 --
to bez sensu, po co mielibysmy tam isc?, jestesmy w trendzie spadkowym, ja mowie o korekcie, jak wysoko nas zaprowadzi,Dadas pisze: Idziemy z Edkiem na retest 1.25400.
tyn to ma fantazje 
https://www.tradingview.com/v/BzIizhgH/
a tu gbpjpy, majne: https://www.tradingview.com/x/2c0L86VK/

https://www.tradingview.com/v/BzIizhgH/
a tu gbpjpy, majne: https://www.tradingview.com/x/2c0L86VK/
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski