DayTrading: Piątek 09.01.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 10 sty 2015, 00:00

Wzrost
13
39%
Bez zmian
3
9%
Spadek
17
52%

Liczba głosów: 33

Mpapiez

Re: DayTrading: Piątek 09.01.2015

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

libres pisze:
Mpapiez pisze:
libres pisze:to info było znane już od południa gdy edek spadł do 1,18 , wzrost powyżej zainicjowało zamkniecie krótkich pozycji przed danymi z USA, dane okazały się lepsze od oczekiwań ale banksterzy wymyślili podnieść cenę do 1.1870 i zrobić brekaut z tego poziomu, będzie to ładnie wyglądać na dziennym, przed 22.01 nie trend się nie zmieni a dzisiejsza info o darowaniu długów grecji z to potwierdza http://stooq.pl/n/?f=938547&c=1&p=0
Kolejna brednia. Na krótko przed danymi kurs spadł w dół, więc jakie zamykanie krótkich ?
Dane po prostu były już wcześniej w cenie... i niczym nie zaskoczyły.
facio, bzdury to ty piszesz, siedząc po uszu w długich i zaklinając rzeczywistość, popatrz sobie dokładnie na wykres przed 14,3 to zobaczysz, ze cena dotknęła 1,183
I to jest to twoje wychodzenie z pozycji :) ? Dzień wcześniej cena też tam była...
Poza tym chciałem pogratulować wyczucia skoro wiesz, jakie zamiary ma "banksterka" co do kursu walut.
Na twoim miejscu bym brał jakiś spory kredyt i grał pod to, bo wiedza nieprzeciętna.

Aha, żeby nie było, jestem w Elkach od 1.1770, ale nie po uszy i nic nie zaklinam.

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Srebro w konsolidacji przed ruchem do góry:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

santo pisze:USD CAD tak to widzę ....
a ja nabralem watpliwosci.
Wszystkie analizy są przeciwne trendowi.
Cugan widzi "wiadro" na usdcad.....

aczkolwiek pan Larry:

http://insidefutures.com/article/135219 ... al%20.html

daje sell signal dla indeksu CAD.
Co jak nie wiem czy pamietacie, ale Larry dawal antysygnaly, wiec jak CAD sie umocniłby, a dolar korekcił to USD/CAD w dół.
Ale co jak Pan Larry sie nie myli?
Jeszcze był drugi Pan Layne - od zbóż.... i zniknął. 2 miesiące temu namawiał na BUY na ropie ;) RSI itd...
i już wiadomo czemu zniknął ;)

-- Dodano: 11 sty 2015, 10:42 --
karnak pisze:Ameryka:
czyl zakładasz UP z trendem.
Tylko, że na wykresach nie widac żeby wykres był na wsparciu czy na oporze - jest na połowie ruchu ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

Wydaje mi się, że USDCAD przebił górną LT wzrostowego na D1, co może być odczytane jako przyspieszenie trendu, natomiast na H1 powiewa chorągiewka. Co o tym myślicie?

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

taka moja luźna myśl ;) do maja 2015 s&p500 zrobi te 2200-2300pkt żeby w maju2015 można było tym razem rzucić hasłem "sell in may and go away" :mrgreen:

https://www.tradingview.com/v/epUA1Rai/
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

USDCAD jeszcze długofalowo, na MN:
jesteśmy w strefie wsparcia, przekształconej w opory. Jeśli ją wybijemy (do nogi ;) ), to zasięg ruchu w górę mogą wyznaczyć świeczki z zimy 2008/wiosny 2009, czyli okolice poziomu 1.2775.
Nie lubię takich długofalowych proroctw :), ale wykres ładnie wygląda.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Opcja po ŁYK - endowa
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
m4ki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: m4ki »

Zapewne większość już to widziała i czytała, ale jak widać plotka mogła wpłynąć na odbicie.

08.01.15 o 12:30GMT pojawiła się ploteczka/informacja, że Draghi może opóźnić QE, a chwile poźniej cena odbiła od 1.17533, nawet dane NFP nie wpłyneły na dalsze umocnienie $ (co prawda dane były juz w cenie, ale były ciut lepsze od prognoz, co powinno sprzyjać kontynuacji trendu). Jeśli cena faktycznie odbiła poprzez tą informację, to uważam, że EUR będzie teraz rosło, aż do 22.01 i tam sie okaże co dalej.

Mogę się mylić, jeśli tak proszę o poprawienie mnie, niechce wprowadzać zamieszania :) .

http://www.fxstreet.com/news/forex-news ... 5ebc518898
Let the pips flow 8)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Rynek ma dane w cenie, w piątek dane dla dolara dobre i bezrobocie jeszcze niższe i.... tyle. Dolar na szczytach, więc teraz kierunek (być może) południe.

A Jeśli edek będzie rosnął to wiadomo, że albo QE w EU będzie opóźnione albo okrojone....

i to chyba nie tak jak napisał Pedro (kupuj plotki) -....zresztą już niedługo wszystko będzie jasne ;)
moze po prostu warto poczekać te 10 dni i wejść po.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

highend pisze:Rynek ma dane w cenie, w piątek dane dla dolara dobre i bezrobocie jeszcze niższe i.... tyle. Dolar na szczytach, więc teraz kierunek (być może) południe.

A Jeśli edek będzie rosnął to wiadomo, że albo QE w EU będzie opóźnione albo okrojone....

i to chyba nie tak jak napisał Pedro (kupuj plotki) -....zresztą już niedługo wszystko będzie jasne ;)
moze po prostu warto poczekać te 10 dni i wejść po.
Ty robisz coś jeszcze w życiu poza siedzeniem na tym forum ? : ]

Zablokowany