Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Nieprzeczytany post autor: drendriu »

JAREK67 pisze:Właściwie mozna założyć, ze działa. Problem w tym, że Zigzag jest mało wiarygodnym wskaznikiem. Nie znam za bardzo tego softu Siudka, ale on tam chyba sam może wyznaczać swingi, które są potem analizowane pod kątem skumulowanego wolumenu ?
Soft Siudka jest oparty na ZigZagu.

Podziel się Jaro tym wskaźniczkiem i weź się za ten drugi, bo też cholernie ciekawy jest, i przez te 6 lat jak intersuje się tradingiem takiego wskaźnika jak ten drugi u Siudka jeszcze u nikogo nie widziałem.

Awatar użytkownika
P3rkoz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: P3rkoz »

Wybaczcie jak ten problem był poruszany, albo to złe miejsce, ale:

Jak dodać prawdziwy macd do mt4? Próbowałem już wszystkiego, zawsze kończy się tym, że albo nie widzi wskaźnika, albo otwiera, i pojawia się okno macd ale nic nie widać, i to nie kwestia kolorystyki.

Ahmed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

Witam, szukam wskaźnika który rysowałby linię na wykresie pod zadanym kątem. Dobrze by było jakby podczas skakania po róznych TF linia na każdym tf miała taki sam kąt jak zadany.

Dzięki
Cenka opada

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

P3rkoz pisze:Wybaczcie jak ten problem był poruszany, albo to złe miejsce, ale:

Jak dodać prawdziwy macd do mt4? Próbowałem już wszystkiego, zawsze kończy się tym, że albo nie widzi wskaźnika, albo otwiera, i pojawia się okno macd ale nic nie widać, i to nie kwestia kolorystyki.
Pokaż może jak to u Ciebie wygląda.
Ahmed pisze:Witam, szukam wskaźnika który rysowałby linię na wykresie pod zadanym kątem. Dobrze by było jakby podczas skakania po róznych TF linia na każdym tf miała taki sam kąt jak zadany.

Dzięki
Jest to w standardzie w MT4. Wstaw -> Linie -> Linia trendu pod kątem. Kąt ustawiasz sam lub wpisujesz w parametrach przy edycji.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

mateusz1
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mateusz1 »

drendriu pisze:
Podziel się Jaro tym wskaźniczkiem i weź się za ten drugi, bo też cholernie ciekawy jest, i przez te 6 lat jak intersuje się tradingiem takiego wskaźnika jak ten drugi u Siudka jeszcze u nikogo nie widziałem.
A ten drugi wskaznik na jakiej podstawie mial by dzialac?

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: drendriu »

mateusz1 pisze:A ten drugi wskaznik na jakiej podstawie mial by dzialac?
http://forex-nawigator.biz/forum/ciekaw ... ml#p654913

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Zacząłem na bazie BetterVolume coś robić w zakresie pokazywania wsparc/oporów, ale nie wydaje mi się żeby był przydatny do grania.
Obrazek
хостинг фото
Zaznaczam, że i ten i poprzedni wskaźnik skumulowanego wolumenu bazują na danych pobieranych z CME. To sprawia pewne trudności o obciąża platformę w pewnym stopniu. Na tę chwilę nie będę rozwijał tych projektów.

dziamluk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dziamluk »

Witam
Poszukuję jakiegoś wskaźnika pivots daily.. chodzi mi o najprostszy taki który wyznacza pivota r1 r2 r3 s1 s2 s3
Mam pobranego jakiegoś w którym są średnie itp. a interesuje mnie najprostszy.
Proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
P3rkoz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: P3rkoz »

raposo pisze:
P3rkoz pisze:Wybaczcie jak ten problem był poruszany, albo to złe miejsce, ale:

Pokaż może jak to u Ciebie wygląda.
Ahmed pisze:Witam, szukam wskaźnika który rysowałby linię na wykresie pod zadanym kątem. Dobrze by było jakby podczas skakania po róznych TF linia na każdym tf miała taki sam kąt jak zadany.

Dzięki
Jest to w standardzie w MT4. Wstaw -> Linie -> Linia trendu pod kątem. Kąt ustawiasz sam lub wpisujesz w parametrach przy edycji.

Ok, macd już jest, kłopoty techniczne rozwiązane :)

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

dziamluk pisze:Witam
Poszukuję jakiegoś wskaźnika pivots daily
Pzdr.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein

ODPOWIEDZ