Brokers Star

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Re: Brokers Star

Nieprzeczytany post autor: psV »

Klasyczne objawy DD: podświetlenie na żółto zlecenia przy otwieraniu/zamykaniu na SL (broker się zastanawia po jakiej cenie wypełnić zlecenie), sama realizacja zleceń trwa do kilkudziesięciu sekund. Dodam, że równolegle na innych kontach egzekucja w tym samym momencie jest automatyczna. Dzisiaj wypłacam wszystko z tego konta.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

psV pisze:Klasyczne objawy DD: podświetlenie na żółto zlecenia przy otwieraniu/zamykaniu na SL (broker się zastanawia po jakiej cenie wypełnić zlecenie), sama realizacja zleceń trwa do kilkudziesięciu sekund. Dodam, że równolegle na innych kontach egzekucja w tym samym momencie jest automatyczna. Dzisiaj wypłacam wszystko z tego konta.
Podaj im numer zlecenia.

Znam takie przypadki dobrze, ale są powodowane przez błędy nie DD.
Zlecenie może zawiesić się na mostku i można to normalnie reklamować.

Wyślij reklamację i sam się przekonaj.
Na prawdę w coraz mniejszej ilości przypadków winny jest broker. Te czasy już minęły.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

Ale nie mam powodu reklamować, bo ostatecznie zrealizowali po mojej cenie, ale sama egzekucja trwała kilkadziesiąt sekund. Poza tym to już drugi raz dzisiaj, więc jest coś na rzeczy. Na innym koncie wysłanie 6 zleceń w ciągu 2 sekund następuje bezproblemowo, a na tym ostatnio realizacja jednego trwała dokładnie 5 sekund.

Na tym mniejszym koncie też wcześniej zmienili mi egzekucję, ale nie tak drastycznie. Nagle zaczęli realizować zlecenia zawsze po ticku, no i zmienił się komentarz z "[sl]" na "sl". Inne konta w dalszym ciągu miały jak wcześniej. No i czas egzekucji się pogorszył, ale minimalnie. Ewidentnie coś majstrowali, bo równolegle przy tej zmianie zniknęła mi cała historia w gabinecie inwestora (dla innych kont było ok).
Może broker nie oszukuje, ale skutecznie utrudnia skalp.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

psV pisze:Ale nie mam powodu reklamować, bo ostatecznie zrealizowali po mojej cenie, ale sama egzekucja trwała kilkadziesiąt sekund. Poza tym to już drugi raz dzisiaj, więc jest coś na rzeczy. Na innym koncie wysłanie 6 zleceń w ciągu 2 sekund następuje bezproblemowo, a na tym ostatnio realizacja jednego trwała dokładnie 5 sekund.

Na tym mniejszy koncie też wcześniej zmienili mi egzekucję, ale nie tak drastycznie. Nagle zaczęli realizować zlecenia zawsze po ticku, no i zmienił się komentarz z "[sl]" na "sl". Inne konta w dalszym ciągu miały jak wcześniej. No i czas egzekucji się pogorszył, ale minimalnie. Ewidentnie coś majstrowali, bo równolegle przy tej zmianie zniknęła mi cała historia w gabinecie inwestora (dla innych kont było ok).
Może broker nie oszukuje, ale skutecznie utrudnia skalp.

Właśnie, że oni starają się zrobić coś dla skalpujących i oczywiście, że rozumiem Twoje zarzuty, ale z mojej wiedzy wynika, że nie jest to ich celowe działanie.

Napisz do nich i się przekonaj.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

To może ja opisze swoje perypetie, jako przestrogę...

Samo zakładanie konta dość sprawne - wiadomo, trzeba zrobić dobre pierwsze wrażanie. Niestety, jest to ostatnie dobre wrażanie, na dodatek trwało krótko.
Konto otworzone w walucie PLN, wchodzę do panelu zarządzania kontem, wybieram wpłatę przez MB. Wybieram walutę PLN i wpłacam kasę. Jest godzina 16sta. Oczywiście mogę zapomnieć o tym, że ktokolwiek zaksięguje mi środki. Widocznie moje doświadczenia z innymi brokerami wypaczyły moją rzeczywistość. No nic. Czekamy na następny dzień.
O godzinie 9, kontaktuje się z supportem. Mówią, że księgowanie potrwa kilka godzin. Halo halo, mają moją kasę, ale nikt nie raczy ruszyć tyłka i jej zaksięgować ?
Niezły FAIL i pierwszy poważny minus.

Następnie otrzymuje wymijającą odpowiedź:
I'm sorry, but I am not eligible to process your request. Maybe there's some technical problem going on in our server. We will solve in as soon as possible because this is not under my circumstance. Please be patience and don't worry, your fund is safe with us and we are a well regulated broker.
Czyli typowe bla bla bla, ważne że Twoje środki są bezpieczne... ( ta, akurat ).

Pan potem mi tłumaczy, że mają tak super zorganizowaną pracę, że do każdego zadania jest osobny departament. No ale to by oznaczało, że wszystko odbywa się płynnie. A tak nie jest.
Mija jakiś czas, loguję się na konto - są środki. I tu niespodzianka nr 2 - jest kwota w USD.... ( przypominam że walutą konta jest PLN ).
Wbijam na czat, pytam co i jak. Pan odpowiada że otrzymali kasę w dolarach. I że zmienili mi konto na dolarowe, żeby nie było przewalutowania.

FAIL nr 2 - jakim prawem ktoś, bez mojej decyzji i wiedzy, zmienia mi walutę bazową konta ? - Drugi poważny minus.

Przypominam Panu, że wybrałem w opcjach transfer MB w walucie PLN. Jaką dostaje odpowiedź? :
Brokers Star LTD Nie posiadamy konta Moneybookers w polskich złotych.
Co jest mega żartem, skoro taka opcja widnieje w ich panelu zarządzania wpłatami. Chwilę później ten sam Pan, odnośnie MB pisze :
Brokers Star LTD Nasze konto w PLN ciągle nie jest aktywne.
Czyli jednak jest konto MB, a miało nie być...
Po zrobieniu małej afery dostaje trzecią wersję:
We apologize for the misleading but Moneybookers has converted your deposit in dollars without
our permission
Czyli na koniec winne jest MB.....

Strasznie mnie irytuje gdy z klienta robi się debila. Zmieniono mi walutę konta, napisano że konta MB w PLN nie ma, potem że jest, potem że to MB popełniło błąd...

NIE POLECAM.
Szczególnie po zapoznaniu się z tym : http://www.bostonnewsglobe.com/item/lat ... -Brokers-S

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Cyb pisze: Szczególnie po zapoznaniu się z tym : http://www.bostonnewsglobe.com/item/lat ... -Brokers-S
To jest kłamstwo...

A od tego czasu mieli audyty. Zobacz datę - jedna wielka ściema od gościa, z którym nie przedłużyli umowy marketingowej (właściciel portalu z którego pochodzi news).

Mają swoje problemy z supportem i to nie ulega wątpliwości. Chcą być tani i na razie im wychodzi to bokiem bo nie mają odpowiedniego personelu.

Natomiast ja ich testuję od dawna i egzekucję, poślizgi i spready mają jedne z lepszych.
Na razie są to drobne błędy i praktycznie nikt się nie skarży.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Szczerze mówiąc, twoje zdanie jako IB w tym wypadku jest mało wiarygodne. Ja widzę same złe opinie. I nie interesuje mnie dlaczego tak się dzieje. Po protu broker jest zły. Koniec i kropka.
Support jeden z gorszych, warunki - bez rewelacji. Dajcie ludzie spokój...

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Cyb pisze:Szczerze mówiąc, twoje zdanie jako IB w tym wypadku jest mało wiarygodne. Ja widzę same złe opinie. I nie interesuje mnie dlaczego tak się dzieje. Po protu broker jest zły. Koniec i kropka.
Support jeden z gorszych, warunki - bez rewelacji. Dajcie ludzie spokój...
I tak i nie.

Co do warunków spready na parach z Jenem mają znakomite. Z kontem VIP wychodzi najtaniej ze znanych mi brokerów.

Każdy broker ma swoje problemy. Wielu z topowych brokerów miało je przez ostatni czas. A to mostek nie działał w ogóle, a to poślizgi kosmiczne się pokazały.

Oczywiście jest to wina brokerów, ale nie brokerów grających przeciwko klientowi.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Każdą awarię mogę zrozumieć. Ale nie takie rzeczy jak opisałem.

Żaden, nawet najgorszy broker nie zmienił mi waluty bazowej konta.
Żaden tak nie poplątał się w swoich ściemach.

Jak możesz ocenić sytuację, gdzie w przeciągu 5 min ktoś podaje mi 3 sprzeczne wersje odnośnie konta MB jako niedopracowanie lub mały błąd ?

To jest żenada na najwyższym poziomie i takie działania dyskwalifikują dożywotnio tego brokera.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Cyb pisze:Każdą awarię mogę zrozumieć. Ale nie takie rzeczy jak opisałem.

Żaden, nawet najgorszy broker nie zmienił mi waluty bazowej konta.
Żaden tak nie poplątał się w swoich ściemach.

Jak możesz ocenić sytuację, gdzie w przeciągu 5 min ktoś podaje mi 3 sprzeczne wersje odnośnie konta MB jako niedopracowanie lub mały błąd ?

To jest żenada na najwyższym poziomie i takie działania dyskwalifikują dożywotnio tego brokera.

To przecież ewidentnie wina obsługi. Jest to skandal i właśnie rozmawiam o co chodzi. Może powinni poszukać bardziej kompetentnych ludzi.

Swoją drogą wpłacałeś w USA na konto złotówkowe? Może się zakręcili. Nie będę ich bronił bo tak być nie powinno i muszą to wyprostować, natomiast mnie przede wszystkim interesują warunki tradingu i to muszę wyjaśnić bo dlatego, że sam ich testowałem i było naprawdę dobrze mam ich w ofercie.
Od Traderów dla Traderów

ODPOWIEDZ