Brak motywacji do gry...

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Brak motywacji do gry...

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Witam,

Postanowiłem założyć ten wątek gdyż od dłuższego czasu borykam się z pewnym problemem z którym nie umiem sam sobie poradzić, a być może ktoś kiedyś znalazł się w podobnej sytuacji i będzie potrafił chociaż w małym stopniu mi pomóc. :)

Otóż mój problem polega na tym iż ostatnimi czasy zupełnie nie mam motywacji do gry. Mam świetny i dopracowany system oraz narzędzia które pozwalają mi na błyskawiczne pomnożenie depozytu (podwojenie konta w dzień przy maksymalnym ryzyku rzędu 3% jest jak najbardziej realne), a mimo to nie potrafię zmusić się do otworzenia pozycji. Siedzę, obserwuję, analizuję, spędzam trochę czasu przed platformą każdego dnia, a mimo to w żaden sposób nie potrafię zmusić się do grania. I nie chodzi tu o to czy mam jakieś obawy przed wejściem na rynek bo swoich umiejętności oraz systemu jestem pewien, tylko o coś innego, a zupełnie nie mam pojęcia co to może być. Wypaliłem się czy jak? Odpocząć od śledzenia wykresów? Tej ostatniej czynności chyba nie potrafię sobie odmówić... :roll:

Czy ktoś z Was może spotkał się z podobnym przypadkiem lub sam doświadczył czegoś takiego i znalazł sposób jak sobie z tym poradzić? ;)

Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki. ;)

Pozdrawiam,
freakout

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Re: Brak motywacji do gry...

Nieprzeczytany post autor: Jones »

niestety ale tak jest dobry trader pomimo że ma dobre wyniki przebrnął przez najgorszy okres to jeszcze z czymś takim musi sobie poradzić
w moim odczuciu powinieneś sobie wyznaczyć jakiś cel albo coś co jeszcze nie robiłeś potrzeba Ci nowych wyzwań albo jakoś tak :roll:
może ktoś napisze coś mądrego bo mi jakoś ciężko to wyrazić :oops:

ja np. może to trochę śmieszne i na wyrost albo ktoś powie przechwalam sie
ale poprostu nie chce mi sie
nie ma dnia abym nie patrzył na wykresy a zagrać to już jakoś nie rajcuje
za to założyłem dziennik i z początku było spoko a teraz sam nie wiem czy to ciągnąć ?
ostatnie modne jest słowo to depresja taka fajna nazwa na problemy
może to to ? choć ja nie lubie tego słowa

zawsze gdy miałem jakieś problemy przerwa w grze była pomocna
może i tym razem tak będzie niebawem jade na urlop zobaczymy

hej
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Jones pisze:niestety ale tak jest dobry trader pomimo że ma dobre wyniki przebrnął przez najgorszy okres to jeszcze z czymś takim musi sobie poradzić
w moim odczuciu powinieneś sobie wyznaczyć jakiś cel albo coś co jeszcze nie robiłeś potrzeba Ci nowych wyzwań albo jakoś tak :roll:
może ktoś napisze coś mądrego bo mi jakoś ciężko to wyrazić :oops:

ja np. może to trochę śmieszne i na wyrost albo ktoś powie przechwalam sie
ale poprostu nie chce mi sie
nie ma dnia abym nie patrzył na wykresy a zagrać to już jakoś nie rajcuje
za to założyłem dziennik i z początku było spoko a teraz sam nie wiem czy to ciągnąć ?
ostatnie modne jest słowo to depresja taka fajna nazwa na problemy
może to to ? choć ja nie lubie tego słowa

zawsze gdy miałem jakieś problemy przerwa w grze była pomocna
może i tym razem tak będzie niebawem jade na urlop zobaczymy

hej
właśnie sęk w tym że mam wyznaczone cele, ale brakuje mi tego zapalnika żebym w końcu wziął się za inwestowanie i swoje założenia zrealizował... nie wiem, może wpływ na to ma poczucie tego spokoju że jak trzeba będzie to zarobię? w każdym razie wkurza mnie to strasznie, bo mam możliwości o których wiele osób może tylko pomarzyć, a ja z nich nie korzystam... wiele rzeczy mam na wyciągnięcie ręki - wystarczyłoby tylko trochę posiedzieć i pograć, a mi się po prostu nie chce... :roll:

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Może panowie macie za małe pieniądze w obrocie? Małe zyski nie rajcują bo nie tak miało być na forexie. Mało to się zarabia na etacie. Tu miały być fury, jachty, posiadłości ect. Czy 1 lot czy 0.01 lota to tak samo trzeba się przyłożyć żeby zarobić. Tylko z 0.01 lota ciężko uzbierać na cokolwiek.

wesoly
Pasjonat
Pasjonat

Re: Odp: Brak motywacji do gry...

Nieprzeczytany post autor: wesoly »

freakout pisze:Witam,

Postanowiłem założyć ten wątek gdyż od dłuższego czasu borykam się z pewnym problemem z którym nie umiem sam sobie poradzić, a być może ktoś kiedyś znalazł się w podobnej sytuacji i będzie potrafił chociaż w małym stopniu mi pomóc. :)

Otóż mój problem polega na tym iż ostatnimi czasy zupełnie nie mam motywacji do gry. Mam świetny i dopracowany system oraz narzędzia które pozwalają mi na błyskawiczne pomnożenie depozytu (podwojenie konta w dzień przy maksymalnym ryzyku rzędu 3% jest jak najbardziej realne), a mimo to nie potrafię zmusić się do otworzenia pozycji. Siedzę, obserwuję, analizuję, spędzam trochę czasu przed platformą każdego dnia, a mimo to w żaden sposób nie potrafię zmusić się do grania. I nie chodzi tu o to czy mam jakieś obawy przed wejściem na rynek bo swoich umiejętności oraz systemu jestem pewien, tylko o coś innego, a zupełnie nie mam pojęcia co to może być. Wypaliłem się czy jak? Odpocząć od śledzenia wykresów? Tej ostatniej czynności chyba nie potrafię sobie odmówić... :roll:

Czy ktoś z Was może spotkał się z podobnym przypadkiem lub sam doświadczył czegoś takiego i znalazł sposób jak sobie z tym poradzić? ;)

Pozdrawiam,
freakout
Dawaj ten cudowny system, będę Ci odpalał procent i nie będziesz musiał grać:D

wesoly
Pasjonat
Pasjonat

Re: Odp: Brak motywacji do gry...

freakout pisze:Witam,

Pozdrawiam,
freakout
Dawaj ten cudowny system, będę Ci odpalał procent i nie będziesz musiał grać:D

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

JAREK67 pisze:Może panowie macie za małe pieniądze w obrocie? Małe zyski nie rajcują bo nie tak miało być na forexie. Mało to się zarabia na etacie. Tu miały być fury, jachty, posiadłości ect. Czy 1 lot czy 0.01 lota to tak samo trzeba się przyłożyć żeby zarobić. Tylko z 0.01 lota ciężko uzbierać na cokolwiek.
w moim przypadku kapitał nie ma nic do rzeczy :) przy odrobinie szczęścia oraz przy sprzyjających warunkach rynkowych (tj. duża zmienność) jestem w stanie z 1000zł w ciągu 5 dni zrobić 15000-20000zł ;) mój system wymaga jedynie zdecydowanego ruchu ceny w danym kierunku, bez większych cofek - zakres 80-110 pipsów w zupełności tutaj wystarcza :) cały sekret tkwi bowiem w MM, a ten mój wyłamuje się ze standardowych szablonów dzięki czemu przy stałym ryzyku 3% na transakcję jestem w stanie przy wcześniej wymienionych warunkach rynkowych zrobić dzienny obrót rzędu 50-100% i to w zaledwie kilku trejdach :) niestety - zapału do gry brak... :roll:

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Nie masz motywacji bo nie dzielisz sie z innymi swoim systemem gry. Podzielisz sie to wszystko sie zmieni :)
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

freakout pisze:
JAREK67 pisze:Może panowie macie za małe pieniądze w obrocie? Małe zyski nie rajcują bo nie tak miało być na forexie. Mało to się zarabia na etacie. Tu miały być fury, jachty, posiadłości ect. Czy 1 lot czy 0.01 lota to tak samo trzeba się przyłożyć żeby zarobić. Tylko z 0.01 lota ciężko uzbierać na cokolwiek.
w moim przypadku kapitał nie ma nic do rzeczy :) przy odrobinie szczęścia oraz przy sprzyjających warunkach rynkowych (tj. duża zmienność) jestem w stanie z 1000zł w ciągu 5 dni zrobić 15000-20000zł ;) mój system wymaga jedynie zdecydowanego ruchu ceny w danym kierunku, bez większych cofek - zakres 80-110 pipsów w zupełności tutaj wystarcza :) cały sekret tkwi bowiem w MM, a ten mój wyłamuje się ze standardowych szablonów dzięki czemu przy stałym ryzyku 3% na transakcję jestem w stanie przy wcześniej wymienionych warunkach rynkowych zrobić dzienny obrót rzędu 50-100% i to w zaledwie kilku trejdach :) niestety - zapału do gry brak... :roll:
Czyli idziesz po bandzie. Nie ma ruchu na "80-100 pipsów bez większych cofek" to nie ma zarabiania. Coś mi się zdaje, że to jest tak. Boisz się tym sposobem grać, bo mało jest w ostatnich czasach takich ładnych ruchów. Mniejszy zakres pewnie powoduje spadek efektywności, wręcz powstają straty. Kilka trejdów bo 3% straty to ile to w sumie może być ? Nawet prawie 30%. Też bym siedział i się frustrował. No i co to jest ta "odrobina szczęścia"? Broker, który da otworzyc i zamknąć pozycję tam gdzie byś chciał ? :wink:

wesoly
Pasjonat
Pasjonat

Cały temat wydaje mi się śmieszny. Ktoś ma złoty środek na zarabianie a nie na ochoty zarabiać... Pokażcie mi człowieka, który nie ma moyywacji oglądać jak rośnie mu rachunek w oczach:D

Zablokowany