BOSSAFX
Re: BOSSAFX
Tryb OCT występuje w tej chwili w platformie desktop i tabletowej, w wersjach na smartfony na razie go nie ma. Nie mam też żadnych informacji czy będzie. Osobiście trudno mi go sobie wyobrazić, szczególnie w wersji smartfonowej na wykresie, ale ostateczne decyzje zapadają u producenta platformy - zobaczymy. Załączam jak to wygląda na tablecie, bo troszkę różni się od desktopu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Czy jest mozliwe aby koniec notowań tygodnia kończył się w piątek? Dzisiaj jest ładna luka hossy (np. na eu), która jest zupełnie niewidoczna na W1. Taki wykres wprowadza fałsz w ocenie sytuacji, a moim zdaniem powinien odzwierciedlać rzeczywistość. Mam nadzieję że nie będziemy dyskutować aksjomatu że tydzień na rynkach kończy się w piątek.
Nie, o tym nie podejmuję się dyskutować - ma Pan absolutną racjęryc pisze:Mam nadzieję że nie będziemy dyskutować aksjomatu że tydzień na rynkach kończy się w piątek.

Problem o którym Pan pisze jest po części konsekwencją rozwiązań technicznych platformy, przyjętych w module rysowania wykresów. MT4 sam sobie dzieli interwały na podstawie czasu serwera i aktualnie kwotowanych ticków. Jedynym rozwiązaniem byłoby więc przesunięcie czasu serwera o godzinę do przodu - wtedy notowania mogłyby zaczynać się u nas na początku nowego tygodnia (patrząc na czas serwera, w stosunku do realnego czasu zmian by nie było). Pytanie tylko na ile praktyczne okazałoby się posługiwanie się na wszystkich naszych wykresach czasem Mińska lub Kijowa. Obawiam się że z tego powodu byłoby dużo więcej skarg i nieporozumień niż z tytułu tej nieszczęsnej świeczki niedzielnej.
Zwracam też uwagę, że za pomocą opcji Narzędzia / Centrum Historii może Pan w dowolny sposób edytować dane historyczne na wykresie. W Pana wypadku można znaleźć odpowiedni instrument - EURUSD, poprzednią świeczkę tygodniową i zmienić cenę zamknięcia tygodnia Close na wartość z piątku. Taka operacja wykonana raz w tygodniu mam nadzieję będzie do zaakceptowania.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
dziś takie cuda
dziś takie cuda

dziś takie cuda

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- uciekinier
- Pasjonat
DobreKiwi pisze:dziś takie cuda
dziś takie cuda
![]()
![]()
![]()
![]()

"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka
ZielonaMgiełka
W szczególności promowany przez Comparic Brokers Staruciekinier pisze:
... każdy jest lepszy od Bossy ...

Panie Sebastianie - mógłby się Pan do tego odnieść?Kiwi pisze:dziś takie cuda
dziś takie cuda
![]()
![]()
![]()
![]()
Przyznam że stawia mnie Pani w dość niewygodnej sytuacji. Z jednej strony pyta o sprawy, które dzieją się na rachunku innego Klienta, z drugiej prowokuje do odpowiedzi, która jak często bywa w przypadku Pana Macieja, może spotkać się ze stosem inwektyw. Wprost wywołany powiem, że komunikat "Trade context is busy" pojawia się właściwie w jednym możliwym przypadku - w sytuacji gdy platforma kliencka wysłała zapytanie do serwera (w tym wypadku było to zapytanie o cenę Silver), nie dostała jeszcze żadnej odpowiedzi a Klient próbuje słać kolejne zapytania (jak widać na screenie są to kolejne zapytania o cenę Silver). MT4 jest tak zbudowane, że bez zakończenia przetwarzania jednej operacji nie może zająć się drugą i każdy kto ma przeciętne doświadczenie na tej platformie (w tym z pewnością Pan Maciej) dokładnie wie jak to działa. Kto nie wie - może ten komunikat wywołać u siebie dokładnie w taki sam sposób jak pokazano na screenie. Dodam że komunikat ten do logów wpisuje sama aplikacja kliencka, bez udziału serwera, wtedy gdy działa w trybie oczekiwania na odpowiedź z serwera.annafx pisze:Panie Sebastianie - mógłby się Pan do tego odnieść?
Przyznam Panie Macieju, że pobudki Pana działań na forum są dla mnie z trudem zrozumiałe. Z jednej strony deklaruje się Pan jako nasz lojalny klient, zachwalając najwyższy poziom bezpieczeństwa środków które Pan u nas zdeponował, z drugiej strony świadomie sugeruje błędne działanie platformy, dokładnie wiedząc jak to funkcjonuje. Na krytykę oraz sugestie zmian w ofercie zawsze byliśmy otwarci, ale na tego rodzaju zaczepki wolałbym w przyszłości nie reagować i nie będę tego robił. Na koniec podkreślę to, czego Pan udaje że nie zrozumiał - nie do mnie na tym forum należy wstępna ocena zasadności składanych przez Klientów reklamacji. Nie mam zamiaru tego robić, głównie dlatego że nie mam możliwości publicznie pisać o wszystkim ze względu na tajemnicę zawodową. Reklamacja to prawo każdego Klienta i nawet jeśli podstawą jest przesłanka niedorzeczna, my takie zgłoszenie zawsze przyjmujemy i na nie odpowiadamy.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Chyba pora przeprosić się z BRE Forex ECNKiwi pisze:dziś takie cuda
dziś takie cuda
![]()
![]()
![]()
![]()

Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Zastanawiająca jest postawa niektórych użytkowników forum. Od dawna je sledze, ale poziom jaki tu teraz jest przekroczył już dawno poziom dna.
Kiwi, uważałem Ciebie za poważnego faceta a zachowujesz się jak przedszkolak w piaskownicy. Jak Ci nie odpowiada oferta, to napisz co jest nie tak i że rezygnujesz z usług. Mamy wolny rynek i nie wiem, po co korzystasz z usług bossy, skoro są tak fatalne? Ciekawy jestem Twojej odpowiedzi. Twoje uwagi oscylują cały czas wokół Silver, choć przecież p. Sebastian klarowni Ci wytłumaczył, dlaczego się dzieje tak a nie inaczej.
Reszcie proponuję trochę pokory, bo zachowujecie się jak krezusy co przy waszych skromnych depozytach wygląda na groteskę. Takich ludzi często spotykam (wy pewnie też) w hipermarketach i oni muszą pokazać, że coś jednak znaczą robiąc wielką awanturę o źle wydany grosz. Nie chodzi o to, żeby nie zwracać uwagi brokerowi, ale sam fakt, że jesteście klientami nie oznacza automatycznie, że wolno wam wszystko. Są granice dobrego smaku. Jeśli chcecie się dowartościować, to są inne metody na to,; np. zacząć regularnie zarabiać na rynku.
Kiwi, uważałem Ciebie za poważnego faceta a zachowujesz się jak przedszkolak w piaskownicy. Jak Ci nie odpowiada oferta, to napisz co jest nie tak i że rezygnujesz z usług. Mamy wolny rynek i nie wiem, po co korzystasz z usług bossy, skoro są tak fatalne? Ciekawy jestem Twojej odpowiedzi. Twoje uwagi oscylują cały czas wokół Silver, choć przecież p. Sebastian klarowni Ci wytłumaczył, dlaczego się dzieje tak a nie inaczej.
Reszcie proponuję trochę pokory, bo zachowujecie się jak krezusy co przy waszych skromnych depozytach wygląda na groteskę. Takich ludzi często spotykam (wy pewnie też) w hipermarketach i oni muszą pokazać, że coś jednak znaczą robiąc wielką awanturę o źle wydany grosz. Nie chodzi o to, żeby nie zwracać uwagi brokerowi, ale sam fakt, że jesteście klientami nie oznacza automatycznie, że wolno wam wszystko. Są granice dobrego smaku. Jeśli chcecie się dowartościować, to są inne metody na to,; np. zacząć regularnie zarabiać na rynku.
Szanowny kolega niepotrzebnie się unosi albo jest IBproof pisze:Zastanawiająca jest postawa niektórych użytkowników forum. Od dawna je sledze, ale poziom jaki tu teraz jest przekroczył już dawno poziom dna.

Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.