fx-technik pisze:Te runy to jedna wielka bzdura jest.
Dobre dla hazardzistów, którzy lubią tracić.
Żadne bzdury. Trzeba zrozumieć podejście RZ jak on z tego korzystał. Miał kilka zasad jak to że buduje pozycje w pewnej strefie albo w pewnych godzinach i potem nie dokłada tylko prowadzi trejd. Takie podejście dawało mu właśnie możliwość na wyjściach na odwrotnym stochu albo na pierwszej odwrotnej. A setupy miał dobre bo sentymenty działały, a przy jego rozkładaniu wejść po stochastic mógł to uśrednić i go nie wyrzucało jak był większy zjazd bo nie wchodził od razu 1 pozycją za wszystko tylko budował pozycje z mniejszych. Więc nie był przelewarowany na wejściu. I jeszcze wracając do tego wchodzenia w strefie a potem prowadzenia trejdu bez dokładania, to daje jeszcze jedną ważną rzecz - skupiasz się na pojedynczym setupie. I jak do tego dodać właśnie ten run, czyli procent składany. W teorii wygląda to ciekawie. Właśnie ostatnio doszedłem do tego gdzie popełniałem bład u siebie, bo ja próbowałem dokładać pozycje do zarabiających, ale na cofnięciach zabierało mi zysk a wtedy byłem tak jakby uśredniony tyle że trend się zmieniał albo była korekta. I właśnie to jego podejście daję przewagę tutaj, kiedy nie dokładasz tylko prowadzisz trejd.