Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.
Regulamin działu DayTrading:
1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział [url=https://forex-nawigator.biz/forum/prognozy-komentarze-analizy.html]Prognozy, komentarze, analizy[/url]
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)
Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje [url=https://forex-nawigator.biz/forum/regulamin-forum-nawigator-biz-t11778.html]Regulamin Forum[/url]
Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut. Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa" w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.
DayTrading: Piątek 22.12.2023
Re: DayTrading: Piątek 22.12.2023
co do tego nieszczesliwego szwajcara to nie wiem kto przy tej wycenie go teraz kupuje za dolara przy tej różnicy stóp %, raczej już tylko kolesie z ekipy Jordana. Wytrzymam nawet lekko nizej 80 ale to juz by był masochizm a strata w kwocie za nowe auto. Depo mam spore. Jak sie nic z dolarem nie zadzieje ni hu hu musi byc w koncu zmiana trendu. Przeciez to sie na niczym nie trzyma oprocz tej spiewki o obnizkach stop, ktorych moze wcale nie byc... wiec graja moim zdaniem na "słabe rece". prymitywny sie ten rynek robi z roku na rok. kto pusci przegra. osobiscie uwazam ze wiekszym ryzykiem bedzie teraz szort na dolca niż long. swoja droga jak z tego wyjde - o ile wyjde - wiecej $ juz nie kupuje. sa lepsz e opcje. Postanowione.
setka
co dolca to uwazam ze poziom ok 3,92 nie jest grozny na real bo predzej czy pozniej nad 4ke wyjdzie /co innego twoj poziom kupna twoja cena a to moze potrwac
choc jakies tam 3,85 tez moze byc dosc szybko ale 7 gr na realu to mozna poczekac
xxxxxxxxxxxxxxxx
gaz
ladne jajca
luka w dół
tu jeszcze przed auto przewijaniem bo kontrakty
zostawilem 2,5 k lki
nie mam nic mocno bo piatek dobranoc
jutro oprdzielam się i tyle
co dolca to uwazam ze poziom ok 3,92 nie jest grozny na real bo predzej czy pozniej nad 4ke wyjdzie /co innego twoj poziom kupna twoja cena a to moze potrwac

choc jakies tam 3,85 tez moze byc dosc szybko ale 7 gr na realu to mozna poczekac
xxxxxxxxxxxxxxxx
gaz
ladne jajca
luka w dół
tu jeszcze przed auto przewijaniem bo kontrakty
zostawilem 2,5 k lki
nie mam nic mocno bo piatek dobranoc
jutro oprdzielam się i tyle
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę
jesli nie odpowiadam tzn nie chcę odpisać ani się tłumaczyć
szwajcar edek i sp500
drobnica i to do dt wiec spoko
a przy okazji zdrowych spokojnych i radosnych Świąt i oby na fx nikt z forum nie tracil na fx
drobnica i to do dt wiec spoko

a przy okazji zdrowych spokojnych i radosnych Świąt i oby na fx nikt z forum nie tracil na fx
Polecam odwrócić wykres na CHF/USD i wtedy mu się przyjrzeć. W momentach draki na świecie ludzie kupują CHF. Do tego SNB interweniował gdy CHF za mocno spadał mają grubo niższe stopy procentowe niż reszta świata... a szwajcar i tak się umacnia. W lipcu 2023 Chf trzymał sia na tym poziomie 2 tygodnie spadł z tego poziomu - to było miejsce zwrotki wszystkich majorsów. No i pytanie czy SNB pomagał osłabić CHF ??? Czy raczej ten kierunek im pasuje ??setka pisze: 22 gru 2023, 00:37 co do tego nieszczesliwego szwajcara to nie wiem kto przy tej wycenie go teraz kupuje za dolara przy tej różnicy stóp %, raczej już tylko kolesie z ekipy Jordana. Wytrzymam nawet lekko nizej 80 ale to juz by był masochizm a strata w kwocie za nowe auto. Depo mam spore. Jak sie nic z dolarem nie zadzieje ni hu hu musi byc w koncu zmiana trendu. Przeciez to sie na niczym nie trzyma oprocz tej spiewki o obnizkach stop, ktorych moze wcale nie byc... wiec graja moim zdaniem na "słabe rece". prymitywny sie ten rynek robi z roku na rok. kto pusci przegra. osobiscie uwazam ze wiekszym ryzykiem bedzie teraz szort na dolca niż long. swoja droga jak z tego wyjde - o ile wyjde - wiecej $ juz nie kupuje. sa lepsz e opcje. Postanowione.
"If music is dying musicians are killing it" - MP
Ja probuje ropę w taki sposób grać . Sl ciasny i na BE, bo nie ma sensu upierać sie przy swoich założeniach jak rynek ma je głęboko w d ... i robi swoje.
Licze na to ze dzis zaliczymy pierwsze tp od dołu czyli tp1= 76.13
Moze nawet tp2= 77.14 uda sie w kolejnym tygodniu zrobić . A to najwyższe tp3 =79.45 pewnie dopiero w styczniu .
Jak jestem w błędzie to sl zamknie temat.
Licze na to ze dzis zaliczymy pierwsze tp od dołu czyli tp1= 76.13
Moze nawet tp2= 77.14 uda sie w kolejnym tygodniu zrobić . A to najwyższe tp3 =79.45 pewnie dopiero w styczniu .
Jak jestem w błędzie to sl zamknie temat.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
ROPKA WTI
dt i bp
tu 175 b lki
im wyzej w gore tym lepiej na eski
na 77,4 jest 50fb /38 na 75,2 i to cel1szy
klin jest popytowy i zasieg wyraznie wyzej 78
tancza gora dół caly czas i na razie spok ale uppp
tu niestety jest tak ze np te 76 moga zrobic w jeden dzien dlatego ciezko o czasowkęęęęęęęęęęe
ale te lki z 68,xx na pewno potrzymam dluzej i moze do stycznia
indeksy
Amerykańska "ulica" z największym optymizmem od ponad 2,5 roku
i to tyle
rajd mikołaja to dla przypomnienia ostatnie 5dni starego roku i dwa nowego
18do 7 byl wzrostowy
edek bez zmian na razie nad 1,1
ropka na minutkach
dt i bp
tu 175 b lki
im wyzej w gore tym lepiej na eski

klin jest popytowy i zasieg wyraznie wyzej 78
tancza gora dół caly czas i na razie spok ale uppp

tu niestety jest tak ze np te 76 moga zrobic w jeden dzien dlatego ciezko o czasowkęęęęęęęęęęe
ale te lki z 68,xx na pewno potrzymam dluzej i moze do stycznia
indeksy
Amerykańska "ulica" z największym optymizmem od ponad 2,5 roku

rajd mikołaja to dla przypomnienia ostatnie 5dni starego roku i dwa nowego

18do 7 byl wzrostowy

edek bez zmian na razie nad 1,1
ropka na minutkach
edek na 1,1040 jest 23fb i chyba tu dązą
Dzisiaj o 14:30 poznamy dane dotyczące inflacji PCE w USA. Jest to miara inflacji preferowana przez Fed. Rynek oczekuje, że inflacja PCE spadnie do 2,8%, a inflacja bazowa do 3,2%.
dolar 3,92xx czyli promocja świateczna jest ale po
swietach zobaczymy czy to byla promocja 
kupilem realnie
Dzisiaj o 14:30 poznamy dane dotyczące inflacji PCE w USA. Jest to miara inflacji preferowana przez Fed. Rynek oczekuje, że inflacja PCE spadnie do 2,8%, a inflacja bazowa do 3,2%.
dolar 3,92xx czyli promocja świateczna jest ale po

kupilem realnie
W długiej perspektywie od dawna nie widać longa na usd/chf pytanie jaki poziom Cie usatysfakcjonuje na D1 jest szansa na korektę ale niżej bo dopiero co pokonuje ostatni dołek na D1setka pisze: 22 gru 2023, 00:37 co do tego nieszczesliwego szwajcara to nie wiem kto przy tej wycenie go teraz kupuje za dolara przy tej różnicy stóp %, raczej już tylko kolesie z ekipy Jordana. Wytrzymam nawet lekko nizej 80 ale to juz by był masochizm a strata w kwocie za nowe auto. Depo mam spore. Jak sie nic z dolarem nie zadzieje ni hu hu musi byc w koncu zmiana trendu. Przeciez to sie na niczym nie trzyma oprocz tej spiewki o obnizkach stop, ktorych moze wcale nie byc... wiec graja moim zdaniem na "słabe rece". prymitywny sie ten rynek robi z roku na rok. kto pusci przegra. osobiscie uwazam ze wiekszym ryzykiem bedzie teraz szort na dolca niż long. swoja droga jak z tego wyjde - o ile wyjde - wiecej $ juz nie kupuje. sa lepsz e opcje. Postanowione.
Szansa to jest zawsze
narazie marna to ta szansa
edek przełamał 1,1 to juz bardzo marna szansa bo podbicie do 0,865 gwno pewnie mu w sumie da
jemu nic mnie najwyzej cosik kapnie
edek i dolce bp
irytuja mnie te pary
piatek nie mam czasu na dt

edek przełamał 1,1 to juz bardzo marna szansa bo podbicie do 0,865 gwno pewnie mu w sumie da
jemu nic mnie najwyzej cosik kapnie
edek i dolce bp
irytuja mnie te pary
piatek nie mam czasu na dt