Synchronizacja danych wykresu MT4

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
MPH
Uczestnik
Uczestnik
Posty: 3
Rejestracja: 15 cze 2020, 12:09

Synchronizacja danych wykresu MT4

Nieprzeczytany post autor: MPH »

Witam, dostałem od mojego brokera email z z poniższą instrukcją w celu synchronizacji danych wykresu w moim Meta Trader 4. Nie wiem jak to zrobić, a konkretnie nie wiem gdzie jest ten "wymagany symbol zegarka rynkowego". Pisałem do nich maile żeby mi to wytłumaczyli, ale odpisują żebym zainstalował program anydesk to zrobią mi to zdalnie. Tylko nie chce dawać komuś dostępu do mojego komputera i tableta. Poza tym mam zainstalowanych kilka MT4 i nie wiem czy zrobią mi to na wszystkich.
Czy wiecie może jak to należy zrobić? Szukałem na google i youtube i albo tego nie ma albo nie wiem pod jakim hasłem to znaleźć.

"1. Jeśli jesteś już zalogowany na swoje konto, wyloguj się z konta i zamknij terminal.
2. Zaloguj się ponownie na swoje konto.
3. Przeciągnij i upuść wymagany symbol z zegarka rynkowego do okna wykresu.
4. Kliknij wykres prawym przyciskiem myszy i wybierz opcję odśwież.
5. Po zakończeniu odświeżania czatu wybierz inny przedział czasowy i sprawdź, czy dane wykresu zostały zaktualizowane."

Awatar użytkownika
ninjaproject
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 1563
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15
Kontakt:

Re: Synchronizacja danych wykresu MT4

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

MPH pisze:
17 lip 2020, 14:21
Witam, dostałem od mojego brokera email z z poniższą instrukcją w celu synchronizacji danych wykresu w moim Meta Trader 4. Nie wiem jak to zrobić, a konkretnie nie wiem gdzie jest ten "wymagany symbol zegarka rynkowego". Pisałem do nich maile żeby mi to wytłumaczyli, ale odpisują żebym zainstalował program anydesk to zrobią mi to zdalnie. Tylko nie chce dawać komuś dostępu do mojego komputera i tableta. Poza tym mam zainstalowanych kilka MT4 i nie wiem czy zrobią mi to na wszystkich.
Czy wiecie może jak to należy zrobić? Szukałem na google i youtube i albo tego nie ma albo nie wiem pod jakim hasłem to znaleźć.

"1. Jeśli jesteś już zalogowany na swoje konto, wyloguj się z konta i zamknij terminal.
2. Zaloguj się ponownie na swoje konto.
3. Przeciągnij i upuść wymagany symbol z zegarka rynkowego do okna wykresu.
4. Kliknij wykres prawym przyciskiem myszy i wybierz opcję odśwież.
5. Po zakończeniu odświeżania czatu wybierz inny przedział czasowy i sprawdź, czy dane wykresu zostały zaktualizowane."
Jesteś ofiarą scamu!
Jak najszybciej uciekaj od tego pseudobrokera!
Żaden broker nie pomaga przez anydesk!
A dane w MT4 się synchronizują same!
Jeżeli jest różnica pomiędzy czasem brokera, a czasem komputera (chodzi o sekundy), to trzeba komputer synchronizować, a
on powinien się synchronizować z czasem zapodawanym w necie regularnie!

Jeżeli jesteś zalogowany do swojego konta u brokera, to w prawym dolnym rogu widać tak:
2020-07-17_153752.jpg
I wtedy dane się same odświeżają.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4.

MPH
Uczestnik
Uczestnik
Posty: 3
Rejestracja: 15 cze 2020, 12:09

Re: Synchronizacja danych wykresu MT4

Nieprzeczytany post autor: MPH »

Czyli aż tak źle? Mój broker to VIBHS Financial Ltd u którego założyłem konto z polecenia Roberta Gawędy po kupieniu kursu u niego. Napiszę jeszcze do niego. Ciekawe co powie

Awatar użytkownika
ninjaproject
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 1563
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15
Kontakt:

Re: Synchronizacja danych wykresu MT4

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

A kto to jest?
I dlaczego filmuje się na tle aut, jachtów, itp?
Trzeba być naprawdę naiwnym, żeby na takie coś się połasić.
Ja szkolę, ale nie ściemniam nikomu i nie robię takiej reklamy wokół siebie.
Pewnie dlatego nikt nie kupuje moich szkoleń, bo ja mówię prawdę!
Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 1563
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15
Kontakt:

Re: Synchronizacja danych wykresu MT4

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Patrzę na tego brokera.
Jeżeli to ten z UK, to niby jest zarejestrowany.
Działa dopiero od 17/11/2014 - taka jest data rejestracji w UK.

Patrząc na stronkę www i fakt, że jest firma siostrzana na Mauritiusie, nie świadczy zbyt dobrze.
Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4.

MPH
Uczestnik
Uczestnik
Posty: 3
Rejestracja: 15 cze 2020, 12:09

Re: Synchronizacja danych wykresu MT4

Nieprzeczytany post autor: MPH »

Ok dzięki za odpowiedź. Nie widziałem akurat Gawędy na tle jachtów i aut ale od czegoś trzeba zacząć i z pewnych względów wybrałem jego. A pod jaką marką sprzedajesz szkolenia i gdzie się reklamujesz? Może pokaż co oferujesz to rozważę kupno. Na razie siedzę w giełdzie parę miesięcy i każda rada się przyda. Obecnie próbuję działać ze wskaźnikami wyprzedzającymi Agimat i coś tam zaczyna mi wychodzić. Czyli co? Uciekać od tego brokera czy na razie jest tylko podejrzany?

Awatar użytkownika
ninjaproject
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 1563
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15
Kontakt:

Re: Synchronizacja danych wykresu MT4

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

MPH pisze:
18 lip 2020, 21:27
Ok dzięki za odpowiedź. Nie widziałem akurat Gawędy na tle jachtów i aut ale od czegoś trzeba zacząć i z pewnych względów wybrałem jego. A pod jaką marką sprzedajesz szkolenia i gdzie się reklamujesz? Może pokaż co oferujesz to rozważę kupno. Na razie siedzę w giełdzie parę miesięcy i każda rada się przyda. Obecnie próbuję działać ze wskaźnikami wyprzedzającymi Agimat i coś tam zaczyna mi wychodzić. Czyli co? Uciekać od tego brokera czy na razie jest tylko podejrzany?
Zapraszam do Dadas Trading Room Discord server!
Link znajdziesz w moim profilu, ten który jest opisany jako WWW: .
Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4.

ODPOWIEDZ