Długoterminowe dane z rynku

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
lekarz
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 69
Rejestracja: 06 maja 2010, 07:53

Długoterminowe dane z rynku

Nieprzeczytany post autor: lekarz » 04 lis 2019, 09:03

Skąd można pobrać bezpłatne dane z rynków (forex, giełda) dla MT4 dotyczące dłuższego okresu (powyżej 10lat). Nie muszą to być Ticki, moga być M1 lub M5.

ninjaproject
Gaduła
Gaduła
Posty: 224
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: Długoterminowe dane z rynku

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject » 04 lis 2019, 10:55

MT4 -> Narzędzia -> Centrum historii

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak
Posty: 1744
Rejestracja: 20 lis 2010, 20:24

Re: Długoterminowe dane z rynku

Nieprzeczytany post autor: MarioDM » 04 lis 2019, 12:07

A'propos pytania.
Korzystając z testera w MT4 zauważyłem, że są dostępne dane dla testera z np. M30 max z półtora roku wstecz. Jest jakaś możliwość aby tester dostał dane z wcześniejszych lat ?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

lekarz
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 69
Rejestracja: 06 maja 2010, 07:53

Re: Długoterminowe dane z rynku

Nieprzeczytany post autor: lekarz » 04 lis 2019, 12:37

ninjaproject pisze:
04 lis 2019, 10:55
MT4 -> Narzędzia -> Centrum historii
Ok. Ale skąd ściągnąć dane??

ninjaproject
Gaduła
Gaduła
Posty: 224
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: Długoterminowe dane z rynku

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject » 04 lis 2019, 14:09

No, właśnie tam. Zaznaczyć M1 danego instrumentu i dodać dane (kliknąć). Tylko, nie możesz być połączony z serwerem brokera, bo dane brokera zawsze nadpiszą dane ściagnięte (zewnętrzne).



Awatar użytkownika
FreeWay
Gaduła
Gaduła
Posty: 103
Rejestracja: 05 lut 2018, 19:32

Re: Długoterminowe dane z rynku

Nieprzeczytany post autor: FreeWay » 04 lis 2019, 16:27

Możesz również pobrać program https://soft4fx.com/software/forex-simu ... orials.php po instalacji klikasz Downloading tick data dane z Dukascopy , i masz gotowe w MT4 przy okazji możesz tym testować ale program w wersji demo jest ograniczony do 5 transakcji w symulatorze.

ODPOWIEDZ