OCO Ea

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
ferdekfx6600
Gaduła
Gaduła
Posty: 104
Rejestracja: 12 lis 2009, 17:47
Lokalizacja: Jak to Jarek K. mówi, z " Zakamuflowanej opcji niemieckiej"

OCO Ea

Nieprzeczytany post autor: ferdekfx6600 » 21 paź 2019, 21:24

Witam szanownych forumowiczów :wink:
Mam w posiadaniu owe EA z którym mam jeden mały problem, mianowicie:
-gdy EA ma otwartą pozycję np buy na EURUSD o godz 9 i chciałbym aby postawiło kolejne oczekujące o 9:05 na tej samej parze to nic się nie dzieje.
-zmiana parametru MagicNumber nie pomaga.

Za pomoc z góry dziekuję.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam i pipsów życzę

Online
ninjaproject
Gaduła
Gaduła
Posty: 225
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: OCO Ea

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject » 25 paź 2019, 14:07

Ponieważ to EA stawia tylko jedno zlecenie.
I tylko oczekujące typu Stop.

ferdekfx6600
Gaduła
Gaduła
Posty: 104
Rejestracja: 12 lis 2009, 17:47
Lokalizacja: Jak to Jarek K. mówi, z " Zakamuflowanej opcji niemieckiej"

Re: OCO Ea

Nieprzeczytany post autor: ferdekfx6600 » 28 paź 2019, 21:39

Tak, ale proszę ustawić na innym wykresie na tej samej parze walutowej tylko np 10 min pozniej tj. pierwszy o 9 a drugi o 9.10.
O ile pierwsze oczekujące zostaną postawione to już o 9.10 nie. Nawet jak pierwsze oczekujące wejdzie i bedzie oczekiwało na tp/sl to oczekujące o 9.10 już nie zostaną postawione.
Mam nadzieję że szczegółowo opisałem problem który mnie frapuje. Za pomoc z góry dzieki
Pozdrawiam i pipsów życzę

Online
ninjaproject
Gaduła
Gaduła
Posty: 225
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: OCO Ea

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject » 28 paź 2019, 21:50

Tak jak pisałem wcześniej. To EA stawia tylko jedno zlecenie i jeżeli jedno jest postawione, to drugiego nie postawi niezależnie od godziny. Dotyczy to tego samego instrumentu.

ferdekfx6600
Gaduła
Gaduła
Posty: 104
Rejestracja: 12 lis 2009, 17:47
Lokalizacja: Jak to Jarek K. mówi, z " Zakamuflowanej opcji niemieckiej"

Re: OCO Ea

Nieprzeczytany post autor: ferdekfx6600 » 29 paź 2019, 09:53

To czy da się go tak przerobić aby to było możliwe?
Pozdrawiam i pipsów życzę

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 1490
Rejestracja: 09 sie 2009, 21:27
Lokalizacja: Głogów

Re: OCO Ea

Nieprzeczytany post autor: personov » 29 paź 2019, 11:28

Podmień plik z załącznika.
Teraz zmiana numeru Magic powinna zadziałać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Solą życia jest kasa.

ferdekfx6600
Gaduła
Gaduła
Posty: 104
Rejestracja: 12 lis 2009, 17:47
Lokalizacja: Jak to Jarek K. mówi, z " Zakamuflowanej opcji niemieckiej"

Re: OCO Ea

Nieprzeczytany post autor: ferdekfx6600 » 29 paź 2019, 21:31

personov pisze:
29 paź 2019, 11:28
Podmień plik z załącznika.
Teraz zmiana numeru Magic powinna zadziałać.
Niestety nie otwiera kolejnych zleceń oczekujących :? :cry:
Pozdrawiam i pipsów życzę

Online
ninjaproject
Gaduła
Gaduła
Posty: 225
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: OCO Ea

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject » 29 paź 2019, 21:39

ferdekfx6600 pisze:
29 paź 2019, 21:31
personov pisze:
29 paź 2019, 11:28
Podmień plik z załącznika.
Teraz zmiana numeru Magic powinna zadziałać.
Niestety nie otwiera kolejnych zleceń oczekujących :? :cry:
A zmieniłeś czas?
Coś się mi wydaje, że ty chcesz co innego?
Jeżeli nie wiesz jak działa dany Expert Adviser, to radziłbym nie ruszać go, bo można sporo stracić!
Np. rozwiązanie zaproponowane przez kolegę, wyżej, to z Magic Number, totalnie zaburza koncepcję
Tego EA, i nie będzie ono działać zgodnie z jego założeniami, ponieważ jak zmienisz Magic Number, to
nie obsłuży tych zleceń, które mają inny Magic Number.

ferdekfx6600
Gaduła
Gaduła
Posty: 104
Rejestracja: 12 lis 2009, 17:47
Lokalizacja: Jak to Jarek K. mówi, z " Zakamuflowanej opcji niemieckiej"

Re: OCO Ea

Nieprzeczytany post autor: ferdekfx6600 » 29 paź 2019, 22:39

Tak mam jedno ea otwarte na wykresie i zaprogramowane np. na godzinę np 12, a drugie na drugim wykresie na godz. 12:30.
Oba mają inne MagicNumber ustawione.
Chciałbym aby własnie każde ustawione ea obsługiwało samego siebie nie zwracając uwagi na otwarte pozycje innego ea.

Ps. tego bota sam skonstruowałem :wink: i to jest szczyt moich możliwości programowania :(
Pozdrawiam i pipsów życzę

Online
ninjaproject
Gaduła
Gaduła
Posty: 225
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: OCO Ea

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject » 29 paź 2019, 23:18

No to masz i zobacz.
I tak tu włożyłem ci pracę za darmo.
oczekujące godz 9(1).mq4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ