Platforma mt4

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
pastor721
Bywalec
Bywalec
Posty: 5
Rejestracja: 07 lut 2019, 19:58

Platforma mt4

Nieprzeczytany post autor: pastor721 » 14 paź 2019, 19:02

Nie pokazuje mi serwerów na mt4: Narzędzia<Opcje<Serwer-muszę wpisywać ale mt4 się nie włącza?
Poza tym wchodzę na mt4: Plik<Zapisz jako-zszarzałe jakby nie działało, tak samo Nowe zlecenie-zszarzałe-nie działa?
Proszę z łaski swojej o pomoc.

ninjaproject
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 435
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: Platforma mt4

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject » 14 paź 2019, 20:07

Platformę MT4 należy pobrać od swojego brokera i na niej się logować do konta demo, lub real.

pastor721
Bywalec
Bywalec
Posty: 5
Rejestracja: 07 lut 2019, 19:58

Re: Platforma mt4

Nieprzeczytany post autor: pastor721 » 14 paź 2019, 20:27

Nie masz racji. Loguję się u swojego brokera.

ninjaproject
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 435
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: Platforma mt4

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject » 14 paź 2019, 21:08

Jeżeli masz MT4 od swojego brokera, to raz że on ci podał numer, hasło i serwer, do którego masz się logować, a dwa to serwery wtedy są już zakodowane w dedykowanej MT4 dla danego brokera, a ty masz tylko wybrać serwer. Nie wiem co takiego robisz niewłaściwie, bo nie widzę co robisz.
Obecnie MetaQuotes nie oferuje platformy MT4 uniwersalnej, chociaż teoretycznie można się zalogować na serwerze innego brokera z platformy MT4 innego brokera, chociaż może to być ograniczone.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9317
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: Platforma mt4

Nieprzeczytany post autor: raposo » 14 paź 2019, 21:27

Screen zawsze najwięcej tłumaczy... ;)

Opcje zawierania transakcji są "szare"/niedostępne do momentu połączenia z serwerem. Jeśli żadnego nie masz to wygląda jak albo problem z samą platformą, albo z uprawnieniami dostępowymi po stronie Twojego OS. Najlepiej jeszcze raz zainstalować i uruchamiać MT4 z uprawnieniami administratora, ale wcześniej całkowicie odinstalować platformę wraz z katalogami, które zostaną na dysku.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9317
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: Platforma mt4

Nieprzeczytany post autor: raposo » 24 gru 2019, 08:41

Może nie ten link używasz?
https://download.mql5.com/cdn/web/metaq ... n=download

Tutaj masz właściwy. MetaQuotes robi wszystko żeby ludzie pokochali MT5, dlatego trochę mieszają... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ninjaproject
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 435
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: Platforma mt4

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject » 24 gru 2019, 15:38

Tak dla bardziej zaawansowanych, to ludzie robią kawał dobrej roboty na forum MQL5.
Bardzo polecan serię artykułów:
https://www.mql5.com/en/articles/5654?u ... t4terminal
Jest to seria w toku i można o tych artykułach znaleźć informacje w zakładce "Artykuły", w MT4.
Oferuje narzędzia do pisania kodów dostosowanych od razu do MT5 i MT4.

ODPOWIEDZ