AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
35%
Przeciętny
5
22%
Mają wiele wad
3
13%
Stanowczo odradzam
5
22%
 
Liczba głosów: 23

krab29
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 1441
Rejestracja: 22 cze 2011, 19:56

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

Na platformie masz komunikaty kiedy kontrakty się zamykają. "Płody rolne" wydaje mi się, że się zamykają. Ale nie grałem w nie nigdy. Swapy są mordercze. Dla mnie grając dłużej to samobójstwo. W ciągu dnia są takie komunikaty, kiedy kontrakty się zamykają, lub znajdziesz taką informację u góry w zakładkach. Co do ubogiej oferty to pisałem. Zgadzam się z tobą. Jak otworzyłem konto w 2011 to nie powiem, było tego dużo, ale ja nie znałem się na tym, więc nigdy nie kliknąłem w to. Od kiedy otworzyłem konto to alior miał być ECN, a nie MM. Ropa przeliczała się tak, że w dniu rolowania np o 19 zawieszały się wykresy i około 23 startowały od nowa z rolowaniem.
Jeszcze jedno z ropą. Jeśli kontrakt "stary" wygasza się np. dzisiaj, to "nowy" możesz otworzyć już kilka/kilkanaście dni wcześniej.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

mbrzezin
Bywalec
Bywalec
Posty: 7
Rejestracja: 29 lip 2019, 10:31

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: mbrzezin »

Czy tylko ja tak mam, że notorycznie widzę komunikat "Błąd: User (...) is blocked, please contact support team."? Trochę to drażni, bo robi się tak kilka razy w tygodniu. Oni twierdzą, że hasło źle wpisuję, nic z tych rzeczy. Ani razu nie miałem komunikatu, że złe hasło...
Scenariusz jest prosty, będą spadki albo wzrosty.

krab29
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 1441
Rejestracja: 22 cze 2011, 19:56

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

Nie miałem ostatnio problemów z logowaniem, ale i nie loguję się ostatnio codziennie. Natomiast opóźnienia są dalej. Otwierasz np o 9.00. i np o 11.00 platforma ma czas 10.5x. W związku z tym przed danymi, proponuję się wylogować i zalogować jeszcze raz, no i pilnować czasu platformy z kompowym.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

krab29
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 1441
Rejestracja: 22 cze 2011, 19:56

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

Możecie się zalogować do aliora? Był sms, że trzeba zaktualizować, no nie zrobiłem tego. Dziisiaj po odinstalowaniu i zainstalowaniu ze strony, wyskakuje błąd połączenia. :twisted:
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Awatar użytkownika
woyna
Bywalec
Bywalec
Posty: 19
Rejestracja: 06 sty 2006, 18:31
Kontakt:

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: woyna »

krab29 pisze:
02 mar 2020, 16:03
Możecie się zalogować do aliora? Był sms, że trzeba zaktualizować, no nie zrobiłem tego. Dziisiaj po odinstalowaniu i zainstalowaniu ze strony, wyskakuje błąd połączenia. :twisted:
czy logowanie Ci działa?
ja mam konto od dziś i przez aplikację nie mogę się połączyć. przy teście połączenia wyskakuje błąd. czy wiesz jak sobie z tym poradzić?

krab29
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 1441
Rejestracja: 22 cze 2011, 19:56

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

woyna pisze:
20 mar 2020, 18:27
krab29 pisze:
02 mar 2020, 16:03
Możecie się zalogować do aliora? Był sms, że trzeba zaktualizować, no nie zrobiłem tego. Dziisiaj po odinstalowaniu i zainstalowaniu ze strony, wyskakuje błąd połączenia. :twisted:
czy logowanie Ci działa?
ja mam konto od dziś i przez aplikację nie mogę się połączyć. przy teście połączenia wyskakuje błąd. czy wiesz jak sobie z tym poradzić?
U mnie problem, myślę, że jest taki: Nawaliła mi winda. Ale na C miałem ksiegowość więc nie zrobiłem format C tylko nałożyłem nowego windowsa. No nie miałem sejwa do księgowości. I teraz wszystko mi się kwoci. Na admiral jest dodatek supreme edition i on mi też nie chodzi. Więc nie działają rady od aliora u mnie. A i mam win 7 64 bit. Mam net framework 4,5,2 a oni chcą nakładki na 3,5. Korzystam z wersji sieciowej/przeglądarkowej:
https://www.aliortrader.pl/PFWebTrader.aspx
to działa. W weekend poszukam jakiegoś czyściciela windowsowych śmieci i może odpali.
Napisz o problemie to wyślą ci linki. A i jeszcze zablokowałem aktualizacje, żeby mi nie ściągały win 10 na kompa. tutaj też może być problem.
Pozdrawiam i pisz jakby co. 3maj się.
Jak rozwiąże problem to raczej napiszę. Chyba, że zapomnę.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Awatar użytkownika
woyna
Bywalec
Bywalec
Posty: 19
Rejestracja: 06 sty 2006, 18:31
Kontakt:

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: woyna »

poradziłem sobie z błędem połączenia. musiałem zaktualizować aplikację uruchamiając updater.exe ..

ODPOWIEDZ