Trading oparty na D1 Price Action

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Re: Trading oparty na D1 Price Action

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

_/_/Dariusz_/_/ pisze:Dorzucę trochę info dot. EU ;-) po długiej nieobecności

Poniżej moje poziomy na EU
jest kilka miejsc do zagrania, zaznaczyłem również dynamiczne SR, które wg. mnie wyznaczają możliwośći inwestorów w danych przedziałach cenowych. Niektórzy mogą się z tym nie zgodzić, no ale po to właśnie tu jesteśmy. Cena generalnie jest wartością horyzontalną.

Podaż zaczyna się od 1.31
Popyt od 1.28500
2013-04-28_09-17_EU_D1.png
zobaczymy jak się cena obróci.
Witaj Dariusz :)

Pozwoliem sobie zaznaczyc na Twoim wykresie obszary ktore mnie najbardziej interesuja w skali D1.
Wybicie powyzej 1.29 spotkalo sie z przyzowitym momentum i najbardziej mnie interesuje zachowanie ceny w przypadku prawdopodobnego retestu tego obszaru. Widze ze zaczles sie bawic kanalami :)

http://screencast.com/t/Ga7xxEnhgqdc

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

Witaj Dariusz :)

Pozwoliem sobie zaznaczyc na Twoim wykresie obszary ktore mnie najbardziej interesuja w skali D1.
Wybicie powyzej 1.29 spotkalo sie z przyzowitym momentum i najbardziej mnie interesuje zachowanie ceny w przypadku prawdopodobnego retestu tego obszaru. Widze ze zaczles sie bawic kanalami :)

http://screencast.com/t/Ga7xxEnhgqdc
Cześć Green,

Parę miesiecy temu zostałem nieźle skrytykowany za te kanały ;-) przez dość znanego tradera.
Tzw. "slanties" są wyklęte. Ale jak dla mnie przy zastosowaniu SR z M,W,D dają mi dobry obraz ;-)

Co do Twoich poziomów to rozumiem, że podaż/popyt ma największe znaczenie, chociaż te zaznaczone obszary wchodzą w zakres miesięcznych SR bardzo silnych wg. mnie taki obraz siły rynku.

W nocy 1.15 do 1.50 Ministerstwo Ekonomii, Handlu i Przemysłu Japonii poda parę ciekawych danych i będzie coś więcej wiadomo jak działa japońskie QE, ostatnio pojawiło się światełko w tunelu.

Poza tym jutro chyba już piknikowo, ale seria istotnych danych dla EU i USD się pojawi, ale kto będzie grał tak na siłę, raczej realizacja zysków z rana a potem niska płynność.

Na EU 1.31 z taką lekką niesmiałością jest ubijany nie wiem co do końca o tym myśleć .
Green ile czasu poświęcasz na analizę jednej pary walutowej ?
Objective perspective, just businiess...

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

_/_/Dariusz_/_/ pisze: Green ile czasu poświęcasz na analizę jednej pary walutowej ?
Wlasciwie nie dokonuje jakotakiej analizy wykresu. Wiekszosc par sledze tylko na interwale D1 i nawet nie robie zadnego AT jesli nic sie naprawde nie rzuca w oczy badz nie do konca rozumiem co sie dzieje "za cena" :). Bardziej mi zalezy na pelnym obrazie rynku i raczej koncentruje sie na konkretnych walutach w kontekscie aktualnego sentymentu.
Na przewertowanie kilkudziesieciu par wystarcza mi kilkanascie minut. :p

Zapowiada sie ciekawy tydzien i tak jak piszesz... raczej ciezko oczekiwac mocniejszych ruchow przed czwartkiem. Jesli czwartek pokaze jakies klarowne sygnaly to tradycyjnie w piatek bede szukal wejscia zgodnie z czwartkowym trendem :)

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

ZielonaMgielka pisze:
_/_/Dariusz_/_/ pisze: Green ile czasu poświęcasz na analizę jednej pary walutowej ?
Wlasciwie nie dokonuje jakotakiej analizy wykresu. Wiekszosc par sledze tylko na interwale D1 i nawet nie robie zadnego AT jesli nic sie naprawde nie rzuca w oczy badz nie do konca rozumiem co sie dzieje "za cena" :). Bardziej mi zalezy na pelnym obrazie rynku i raczej koncentruje sie na konkretnych walutach w kontekscie aktualnego sentymentu.
Na przewertowanie kilkudziesieciu par wystarcza mi kilkanascie minut. :p

Zapowiada sie ciekawy tydzien i tak jak piszesz... raczej ciezko oczekiwac mocniejszych ruchow przed czwartkiem. Jesli czwartek pokaze jakies klarowne sygnaly to tradycyjnie w piatek bede szukal wejscia zgodnie z czwartkowym trendem :)

Pozdrawiam :)

Na EU wygląda na to że cena zmierza do tygodniowego SR 1.32400 ciekawe, czy da radę ?

Zastanawiam się nad wejsciem po RET w L.

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Interesujące miejsce na USDCHF, mocny R, ale duża siła byków, jeśli się przebiją to będziemy mieli support na tym poziomie.
Jak do tej pory rekcja była dość słaba, co by wskazywało na przebicie, warto poczekać na potwierdzenie .
2013-05-02_21-10_UCHF_D.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

_/_/Dariusz_/_/ pisze:Interesujące miejsce na USDCHF, mocny R, ale duża siła byków, jeśli się przebiją to będziemy mieli support na tym poziomie.
Jak do tej pory rekcja była dość słaba, co by wskazywało na przebicie, warto poczekać na potwierdzenie .
Zobaczymy jak bardzo NFP zmieni krajobraz na rynku. EU wyglada interesujaco na interwale D3 :)

http://screencast.com/t/L2Kd5bHg9

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

ZielonaMgielka pisze:
_/_/Dariusz_/_/ pisze:Interesujące miejsce na USDCHF, mocny R, ale duża siła byków, jeśli się przebiją to będziemy mieli support na tym poziomie.
Zobaczymy jak bardzo NFP zmieni krajobraz na rynku. EU wyglada interesujaco na interwale D3 :)

Na EU jeśli zamknie się na D poniżej 1.30100 to postawię S.

GCHF też jest kilka ciekawych miejsc, jeśli cena przebije się przez górę to może pociągnie do 1.50, zobaczymy to też obserwuję
2013-05-02_22-32_GBPCHF_D.png
i jeszcze NZDCAD, bo zamknięcie M było w zasięgu dwóch ostatnich M candles, co by sugerowało dość silny R.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2013, 22:36 przez _/_/Dariusz_/_/, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bud fox
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bud fox »

ZielonaMgielka pisze:

Bardziej dociekliwi na wykresie dostrzegą RGR, moje marzenie heh :)
Życzę wszystkim wolności i sukcesów!

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

bud fox pisze:
ZielonaMgielka pisze:

Bardziej dociekliwi na wykresie dostrzegą RGR, moje marzenie heh :)
Tak to wyglada :)

Teraz trzeba jakos zlapac to ramie...

Awatar użytkownika
bud fox
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bud fox »

ZielonaMgielka pisze: Tak to wyglada :)

Teraz trzeba jakos zlapac to ramie...
A potem...

Obrazek