Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3
ropa testuje daily low bez powodzenia. w tym samym czasie stocki stoją w miejscu i dolar tez. więc gra jest na ropie = więc może ktoś ma interes kupić ropę najniższym kursie dzisiaj obawiając się wyższej ceny jutro. a jeśli się mylę to jutro może śmiało jechać na stację do do pełna zalaćzeusik pisze:crude kupuje? przeciez jest pod kreska
-
- Gaduła
nie wiem co z ropa, bynajmniej nie ma to znaczenia dla eurodolara i czy trzeba to jakos specjalnie wyjasniac ? watpie.
Juz raz powiedzialem, ze to predzej eurodolar bedzie kierowal ruchami ropy niz na odwrot, z prostej zasady, rynek ropy jest dosc plytki.
Dwa jutro sa dane o zapasach ropy, jak co srode, byc moze to moze miec wplyw, ale moim zdaniem na ropie nie dzieje sie nic godnego uwagi zwykle spadki wzrosty plus minus pol procent, widzialem swego czasu przy szczytach 140dolarow / barylke zjazdy rzedu dziesieciu dolarow i tez nie za specjalnie to oddzialywalo na rynek walutowy
reasumujac mozna patrzec ale nie popierac na jakiejs ropie inwestycji na walutach.
Jeszcze co do eurodolara jesli ktos ma platforme na ktorej ma indeks dolara i euro to warto na to patrzec .
Juz raz powiedzialem, ze to predzej eurodolar bedzie kierowal ruchami ropy niz na odwrot, z prostej zasady, rynek ropy jest dosc plytki.
Dwa jutro sa dane o zapasach ropy, jak co srode, byc moze to moze miec wplyw, ale moim zdaniem na ropie nie dzieje sie nic godnego uwagi zwykle spadki wzrosty plus minus pol procent, widzialem swego czasu przy szczytach 140dolarow / barylke zjazdy rzedu dziesieciu dolarow i tez nie za specjalnie to oddzialywalo na rynek walutowy
reasumujac mozna patrzec ale nie popierac na jakiejs ropie inwestycji na walutach.
Jeszcze co do eurodolara jesli ktos ma platforme na ktorej ma indeks dolara i euro to warto na to patrzec .
-
- Gaduła
jak nałożysz sobie wykres ropy na eurusd to zobaczysz korelacje.zeusik pisze:nie wiem co z ropa, bynajmniej nie ma to znaczenia dla eurodolara i czy trzeba to jakos specjalnie wyjasniac ? watpie.
mnie to mało interesuje. czasami patrzę na ropę bo jest skorelowane z eurusd ale nie jest dla mnie wyznacznik
z mojego pkt. widzenia zarówno euro, eurjen jak i cable ustawione są prowzrostowo. sterlnig jest mocno sprzedany i nie wydaje mi się że można więcej. oczywiści mogę się mylić.
choć nie da się ukryć że fomc zawsze towarzyszu umocnienie się dolara.