Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: crocopip »

SEROL666 pisze:
crocopip pisze:manuala at z bloom
Ile teraz kosztuje takie cacko 1500, 1700 $ ? Czytałem że ustawiea się to na 2 lub 4 monitory w zależności od tego na czym sie trejduje. Nawet specjalną klawiaturę dają... Myślisz o BUY ? Ja chyba nie był bym nic mądrzejszy mając taki sprzęt... a może.... :lol:
kiedyś w pracy korzystałem z bloom. w zestawie są 2 monitory i klawiatura (zbędne meble). grzebałem w starych mailach które kiedyś na odchodne przesyłałem na priv maila i znalazłem manuala.

swoją drogą bloom nie jest dedykowany pod spot. za to reuters jest. cena mniej wiecej podobna. korzystam z reutersa.

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Z ostatnich nowości (byłem u nich na szkoleniu niedawno), jeden terminal to chyba ok. 1800 (lub 1890, nie pamiętam dokładnie) dolarów miesięcznie, przy wielu i specjalnym kontrakcie cena spada do ok. 1500$ za jedną sztukę.
Najnowsza klawiatura nie ma już dedykowanych guzików buy/sell.

Nie byłbyś mądrzejszy mając taki sprzęt, ale mając zawartość już tak. Fakt, do spota się nie nadaje, ciężko tam coś znaleźć, ale do pochodnych nie mam nic do zarzucenia. Do tej pory nie wiem jak się dostać do fx swap, ale do volatility surface już tak :D
Fajna sprawa jak gdzieś pracujesz i masz za darmo.

PS Dlatego chce mieć którychś z tych systemów, dzięki ich zawartości moje niekonwencjonalne podejście do tradingu bardzo by zyskało na analizie różnych czynników.

Dobra kończę :D
Trade what you see, NOT what you hear or think

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nievinny pisze:Z ostatnich nowości (byłem u nich na szkoleniu niedawno), jeden terminal to chyba ok. 1800 (lub 1890, nie pamiętam dokładnie) dolarów miesięcznie, przy wielu i specjalnym kontrakcie cena spada do ok. 1500$ za jedną sztukę.
Najnowsza klawiatura nie ma już dedykowanych guzików buy/sell.

Nie byłbyś mądrzejszy mając taki sprzęt, ale mając zawartość już tak. Fakt, do spota się nie nadaje, ciężko tam coś znaleźć, ale do pochodnych nie mam nic do zarzucenia. Do tej pory nie wiem jak się dostać do fx swap, ale do volatility surface już tak :D
Fajna sprawa jak gdzieś pracujesz i masz za darmo.

PS Dlatego chce mieć którychś z tych systemów, dzięki ich zawartości moje niekonwencjonalne podejście do tradingu bardzo by zyskało na analizie różnych czynników.

Dobra kończę :D
ogólnie rzecz biorą zarówno jeden i drugi terminal są rewelacyjne. w ilości instrumentów raczej bloom góruje. no i z tego co pamiętam to on strasznie amerykański jest. większość analiz, artykułów koncentruje się na tamtejszej gospodarce.
jeśli Serol potrzebujesz jedynie newsów, makro, charting software i krótkich analiz to reut Cie w pełni zadowoli oczywiście w przypadku gdy grasz tylko na fx

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

no i to lepsze niż internet. jak usiadziesz do któregoś to nie będziesz mógł sie oderwać:)

trader0002
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader0002 »

zawsze mówiłem ze hamburgery nie umieją zawierać transakcji co potwierdzają dzisiaj dobitnie , ropa leci na pysk ci z Edkiem stoją......

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

trader0002 pisze:zawsze mówiłem ze hamburgery nie umieją zawierać transakcji co potwierdzają dzisiaj dobitnie , ropa leci na pysk ci z Edkiem stoją......
taka gra ostatnio na edku.
ja dziś jednocześnie oglądam cable i snuje czarne myśli.

ropa leci bo wszyscy obawiają się umocnienia usd. a usd i eur jak zaczarowane. myślę na fomc będzie podobna gra jak w piątek. giełdy już kupione. eur identycznie jak wtedy ani drgnie.

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

jest jeszcze taka opcja że crude ktoś mocno kupuje obawiając się osłabienia dolara....

sądząc po obserwacji innych par to wcale nie wykluczone.

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

i nawet powiem Wam w sekrecie że kupiłem trochę cable parę minut temu.

trader0002
Gaduła
Gaduła

no tak ale szlag mnie trafia zapatrzylem sie na grubasow a moglem swoje jena grac i miec wszystko w D.... swoje wziałem ale moglem 3 razy tyle co za prostaki

trader0002
Gaduła
Gaduła

kupiles czy sprzedales ?

Zablokowany