DayTrading: Czwartek 30.08.2018
Re: DayTrading: Czwartek 30.08.2018
Nie.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
-
- Fanatyk
Koniec tematu bo zrobi sie naukowo
a chcemy zgodnie z DT opiniować dzisiejsza i jutrzejsza sesje
--------------------------------------------------------------------------------------
EU
zamkniecie 3 h poniżej 1675 (1/2 swiecy z wczoraj o 14)
imo da sygnał s tylko ze sl 1.1720
a chcemy zgodnie z DT opiniować dzisiejsza i jutrzejsza sesje
--------------------------------------------------------------------------------------
EU
zamkniecie 3 h poniżej 1675 (1/2 swiecy z wczoraj o 14)
imo da sygnał s tylko ze sl 1.1720
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2018, 10:44 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.
- fx-technik
- Fanatyk
Jeżeli tak grasz, to jedyne wyjście jest takie, że potrzebujesz mieć świadomość i takie założenie z góry,Świeżak44 pisze:Nie dam rady. Gram za 50% depo, mniej więcej.. PS. System miał rację, poszli trochę w górę do piwota spadkowej na M5. Marna reakcja, ale jest..
że SO jest twoim SL, i od razu wypłacać wszelki zysk, a grać zawsze tą samą kwotą, i budować
tzw. poziomy zabezpieczenia, czyli "konta" z identyczną kwotą bazową.
Takie osobne zabezpieczenia, których ty potrzebujesz z 10.
A potem budować piramidę z wyższymi poziomami kwotowymi.
Wtedy, gdy rozpierniczysz dane konto, to wracasz do poprzedniego pełnego i jedziesz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Świeżak44 pisze:Nie.

Dobrej i miłej zabawy

EOT
At Your Own Risk : Na twoje własne ryzyko
Trzeba zawsze pamiętać, że efekt jaki osiągniesz stosując jakąkolwiek strategię będzie zależał tylko od Ciebie.
Jeden (ten sam) system stosowany przez kilku traderów może dać, zupełnie różne wyniki.
Trzeba zawsze pamiętać, że efekt jaki osiągniesz stosując jakąkolwiek strategię będzie zależał tylko od Ciebie.
Jeden (ten sam) system stosowany przez kilku traderów może dać, zupełnie różne wyniki.
usd/pl
takie tam pykanie na sniadanie zgasilem otworzylem i juz ok
https://iv.pl/images/88825859071067235825.png
takie tam pykanie na sniadanie zgasilem otworzylem i juz ok
https://iv.pl/images/88825859071067235825.png
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Tak na ucho cichutko specjalnie dla ciebie dax L z okolic 12385/90..12400Świeżak44 pisze:Już +200 E zrobiłem od rana, wczoraj +160. Znów odrabiam.
oczywiście imo

Ostatnio zmieniony 30 sie 2018, 10:54 przez Andreasgp, łącznie zmieniany 1 raz.
At Your Own Risk : Na twoje własne ryzyko
- F-You Money
- Pasjonat
Zgadzam się. Jeśli założenia będą działać to będzie dobrze. Jak nie to po prostu szybciej się o tym dowiesz. Ale już zielony kontruje ze z 500k tego nie zrobisz. Panie a od kiedy to ze wpłacisz więcej chroni od strat.fx-technik pisze:Jeżeli tak grasz, to jedyne wyjście jest takie, że potrzebujesz mieć świadomość i takie założenie z góry,Świeżak44 pisze:Nie dam rady. Gram za 50% depo, mniej więcej.. PS. System miał rację, poszli trochę w górę do piwota spadkowej na M5. Marna reakcja, ale jest..
że SO jest twoim SL, i od razu wypłacać wszelki zysk, a grać zawsze tą samą kwotą, i budować
tzw. poziomy zabezpieczenia, czyli "konta" z identyczną kwotą bazową.
Takie osobne zabezpieczenia, których ty potrzebujesz z 10.
A potem budować piramidę z wyższymi poziomami kwotowymi.
Wtedy, gdy rozpierniczysz dane konto, to wracasz do poprzedniego pełnego i jedziesz.
Rysiek - MikiFX - Farciarz - F-you Money
U mnie juz się pokazał sygnał na wzrost w okolice 12460Andreasgp pisze:Tak na ucho cichutko specjalnie dla ciebie dax L z okolic 12385/90..12400Świeżak44 pisze:Już +200 E zrobiłem od rana, wczoraj +160. Znów odrabiam.
oczywiście imo
Chyba nie do końca zrozumiałeś. Chyba dla każdego jest oczywiste, że co innego grać w realu z ryzykiem 50% przy depo=kilkaset pln a depo=500k pln. W tym drugim przypadku poziom emocji może nawet doprowadzic do zwału a posraania się co najmniejF-You Money pisze: Zgadzam się. Jeśli założenia będą działać to będzie dobrze. Jak nie to po prostu szybciej się o tym dowiesz. Ale już zielony kontruje ze z 500k tego nie zrobisz. Panie a od kiedy to ze wpłacisz więcej chroni od strat.

Chyba, że chodzi o osobe dla której te 500k pln to mały pikuś (na waciki)

A propo Daxa, poleciał do góry, że ho ho. Niedźwiadki znów miały racje co do kierunku, po co ja słucham "niby" mądrzejszych:-)
Nie walcz z idiotami, mają przewagę liczebną.