broker po esma
Re: broker po esma
Witajcie ja mam pytanie, grałem do tej pory na globtrexie ok 2 lata, małymi kwotami 2-7 tysięcy z dźwignią 1:50, powoli kręciłem stopy zwrotu ok 100% rocznie, teraz po ograniczeniach nie mam pojęcia co zrobić. Interesuje mnie broker z pozycją od 0.01 dla gazu ziemnego, ropy WTI, miedzi i jak największą dźwignią 1:200-1:1000 dla tych surowców, macie jakieś pomysły? gdzie się przenieść? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi.
-
- Gaduła
ic markets. masz temat na forum tutaj o tym brokusimple1.2 pisze:Witajcie ja mam pytanie, grałem do tej pory na globtrexie ok 2 lata, małymi kwotami 2-7 tysięcy z dźwignią 1:50, powoli kręciłem stopy zwrotu ok 100% rocznie, teraz po ograniczeniach nie mam pojęcia co zrobić. Interesuje mnie broker z pozycją od 0.01 dla gazu ziemnego, ropy WTI, miedzi i jak największą dźwignią 1:200-1:1000 dla tych surowców, macie jakieś pomysły? gdzie się przenieść? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi.
- MowmiSasiad
- Pasjonat
a wypłacałeś kiedyś? bo globtrex i 100% zysku rocznie mi się nie klei za bardzo
Wypłacałem wielokrotnie, nigdy nie było najmniejszych problemów z tym.
Globtrex cały czas widnieje na liście ostrzeżeń KNF - od grudnia 2017.
https://forexclub.pl/globtrex-na-liscie-ostrzezen-knf/
Parę opinii userów z tego forum:
lowcy-frajerow-czarna-lista-forex-nawig ... 23-10.html
Dyskusja na innym forum:
https://www.money.pl/forum/globtrex-t2285277.html
https://forexclub.pl/globtrex-na-liscie-ostrzezen-knf/
Parę opinii userów z tego forum:
lowcy-frajerow-czarna-lista-forex-nawig ... 23-10.html
Dyskusja na innym forum:
https://www.money.pl/forum/globtrex-t2285277.html
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Fast Invest też jest na tej liście, nie wiedziałem, chyba czas się stamtąd wycofać.
Pozdrawiam serdecznie.
W xm.com/au można otworzyć konto pod regulacja australijska. Nawet jeśli wcześniej mieliśmy tam konto pod regulacja fca.
Przy zakładaniu konta wyskoczy informacja, że dla rezydentów europy jest xm fca, wystarczy to zignorować i kontynuować rejestrację. Po rejestracji dostaniemy bonus na przetestowanie 100zl nawet jeśli taki bonus już kiedyś dostaliśmy na koncie xm fca. Dostaniemy też 50procent bonusu od wplaty i mozna zbierać te ich punkty lojalnościowe xmp. Konto może być prowadzone w PLN, ale maksymalny lewar 1:100 zgodnie z wytyczna KNF. Po założeniu konta opcje wpłat to standardowe skrill netteler i karty płatnicze, ale po chwili od zarejestrowania i zweryfikowania konta, dodali mi również przelewy24. Konto rejestrowane na innego meila niż kiedyś konto dla xm fca.
Przy zakładaniu konta wyskoczy informacja, że dla rezydentów europy jest xm fca, wystarczy to zignorować i kontynuować rejestrację. Po rejestracji dostaniemy bonus na przetestowanie 100zl nawet jeśli taki bonus już kiedyś dostaliśmy na koncie xm fca. Dostaniemy też 50procent bonusu od wplaty i mozna zbierać te ich punkty lojalnościowe xmp. Konto może być prowadzone w PLN, ale maksymalny lewar 1:100 zgodnie z wytyczna KNF. Po założeniu konta opcje wpłat to standardowe skrill netteler i karty płatnicze, ale po chwili od zarejestrowania i zweryfikowania konta, dodali mi również przelewy24. Konto rejestrowane na innego meila niż kiedyś konto dla xm fca.
trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Potwierdzam i dziękuję koledze za wskazówki.xhDog pisze:W xm.com/au można otworzyć konto pod regulacja australijska. Nawet jeśli wcześniej mieliśmy tam konto pod regulacja fca.
Rachunek otwarty może w 15 minut max, weryfikacja dowód plus rachunek za jakieą medium, potem jeszcze weryfikacja numeru komórki i hajda 100 zł dodane, wpłaty skrill, neteller, przelewy24, wypłata skrill, netek i rachunek bankowy.
Dzwigienka 1:100 (na surowcach widziałem 1:50)
Jest jeden mały minus, jest to konto typu MM.xhDog pisze:W xm.com/au można otworzyć konto pod regulacja australijska. Nawet jeśli wcześniej mieliśmy tam konto pod regulacja fca.
-
- Uczestnik
Hej,
Mam pytanie - czy nadal aktualne jest to co bylo potwierdzone na samym poczatku tego tematu?
tzn. czy można obejść esma i mieć większą dźwignię zakładając rachunek u np brokera szwajcarskiego np. Dukascopy Swiss albo np australijskiego np IC Markets?
Bo np na stronie forex club znalazlem informacje przy parametrach tych brokerów, ze dzwignia dla rezydentów UE wynosi 1:30 (jest tez *Zgodnie z wytycznymi ESMA, broker powinien zaoferować lewar większy niż 1:30 tylko osobom nie będącym rezydentami Unii Europejskiej).
Co jesli klient zawnioskuje o 1:200 i broker zaakceptuje? Kto wtedy poniesienie odpowiedzialność w przypadku jakiejs kontroli?
Mam pytanie - czy nadal aktualne jest to co bylo potwierdzone na samym poczatku tego tematu?
tzn. czy można obejść esma i mieć większą dźwignię zakładając rachunek u np brokera szwajcarskiego np. Dukascopy Swiss albo np australijskiego np IC Markets?
Bo np na stronie forex club znalazlem informacje przy parametrach tych brokerów, ze dzwignia dla rezydentów UE wynosi 1:30 (jest tez *Zgodnie z wytycznymi ESMA, broker powinien zaoferować lewar większy niż 1:30 tylko osobom nie będącym rezydentami Unii Europejskiej).
Co jesli klient zawnioskuje o 1:200 i broker zaakceptuje? Kto wtedy poniesienie odpowiedzialność w przypadku jakiejs kontroli?