Też coś takiego stosowałem kiedyś, ale przy nieco innych założeniach. Przede wszystkim dobre wejście i agresywny MM,
aby szybko zwielokrotnić konto i wypłacić większość. Jak trzymasz wszystko na koncie i skubiesz po troszku to możesz
przypadkiem wyzerować konto. Sam przestałem stosować bo było czasochłonne i znam lepsze sposoby.
1% dziennie przez 100 dni
- aniacfiszan
- Gaduła
Re: 1% dziennie przez 100 dni
Tak wiem, że mogę wyzerować konto, ale to 200$, nie chce w tym przypadku wycofywać depozytu, nie w tym momencie.
Morlok pisze:Też coś takiego stosowałem kiedyś, ale przy nieco innych założeniach. Przede wszystkim dobre wejście i agresywny MM,
aby szybko zwielokrotnić konto i wypłacić większość. Jak trzymasz wszystko na koncie i skubiesz po troszku to możesz
przypadkiem wyzerować konto. Sam przestałem stosować bo było czasochłonne i znam lepsze sposoby.
Lepsze sposoby ? Z chęcią się dowiem co stosujesz.
Skype marcinmc92
-
- Maniak
hej, 100 dni już minęło prawda? jakieś sukcesy albo porażki?
pozdrawiam:)
pozdrawiam:)
- aniacfiszan
- Gaduła
porażka, przedwczoraj otworzyłam kilka większych zleceń na usdcad i trzeba było zamknąć na minusie, zdecydowałam wtedy się już na zamknięcie wszystkich zleceń na stracie, szkoda bo było już ponad 300$ na equity i wtedy trzeba było skończyć zabawę. Taka strategia hedge nie ma sensu w długim terminie (tak jak to niejedna osoba tu już zauwazyła). Kiedy jest po 200-400pips ruchu to ok, ale bardzo łatwo się zapętlić i trafić w nawet krótką konsole, gdzie nazbiera się za duża ilość zleceń żeby móc bezpiecznie dokładać dalej. Później trzeba wybrać kierunek, ja wybrałam kupno eurusd i nie byłoby tak źle, gdybym nie otworzyła zleceń usdcad sell bez sl. Obecnie z 200$ mam 78,11$ kapitału i otwieram nowe zlecenia z sl, też sporym jak na taki kapitał wolumenem bo po 1locie (0,01 mikro). Zobaczymy czy grą z sl uda mi się odbudować ten kapitał i jak dużo czasu to zajmie. Wyniki cały czas można śledzić na myfxbook lub mql do wglądu generalnie nie ma się czym chwalić