1% dziennie przez 100 dni

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Morlok
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: 1% dziennie przez 100 dni

Nieprzeczytany post autor: Morlok »

Też coś takiego stosowałem kiedyś, ale przy nieco innych założeniach. Przede wszystkim dobre wejście i agresywny MM,
aby szybko zwielokrotnić konto i wypłacić większość. Jak trzymasz wszystko na koncie i skubiesz po troszku to możesz
przypadkiem wyzerować konto. Sam przestałem stosować bo było czasochłonne i znam lepsze sposoby.

Awatar użytkownika
aniacfiszan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: aniacfiszan »

Tak wiem, że mogę wyzerować konto, ale to 200$, nie chce w tym przypadku wycofywać depozytu, nie w tym momencie.

Awatar użytkownika
MarcinMC
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MarcinMC »

Morlok pisze:Też coś takiego stosowałem kiedyś, ale przy nieco innych założeniach. Przede wszystkim dobre wejście i agresywny MM,
aby szybko zwielokrotnić konto i wypłacić większość. Jak trzymasz wszystko na koncie i skubiesz po troszku to możesz
przypadkiem wyzerować konto. Sam przestałem stosować bo było czasochłonne i znam lepsze sposoby.

Lepsze sposoby ? Z chęcią się dowiem co stosujesz.
Skype marcinmc92

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

hej, 100 dni już minęło prawda? jakieś sukcesy albo porażki?
pozdrawiam:)

Awatar użytkownika
aniacfiszan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: aniacfiszan »

porażka, przedwczoraj otworzyłam kilka większych zleceń na usdcad i trzeba było zamknąć na minusie, zdecydowałam wtedy się już na zamknięcie wszystkich zleceń na stracie, szkoda bo było już ponad 300$ na equity i wtedy trzeba było skończyć zabawę. Taka strategia hedge nie ma sensu w długim terminie (tak jak to niejedna osoba tu już zauwazyła). Kiedy jest po 200-400pips ruchu to ok, ale bardzo łatwo się zapętlić i trafić w nawet krótką konsole, gdzie nazbiera się za duża ilość zleceń żeby móc bezpiecznie dokładać dalej. Później trzeba wybrać kierunek, ja wybrałam kupno eurusd i nie byłoby tak źle, gdybym nie otworzyła zleceń usdcad sell bez sl. Obecnie z 200$ mam 78,11$ kapitału i otwieram nowe zlecenia z sl, też sporym jak na taki kapitał wolumenem bo po 1locie (0,01 mikro). Zobaczymy czy grą z sl uda mi się odbudować ten kapitał i jak dużo czasu to zajmie. Wyniki cały czas można śledzić na myfxbook lub mql do wglądu :)) generalnie nie ma się czym chwalić

ODPOWIEDZ