1% dziennie przez 100 dni
Re: 1% dziennie przez 100 dni
[quote="freakout" wiem, ale ja na myśli miałem prawdziwy procent składany[/quote]
prosze oświeć mnie co to znaczy "prawdziwy" procent składany .... bo nie rozumiem tego
prosze oświeć mnie co to znaczy "prawdziwy" procent składany .... bo nie rozumiem tego
prawdziwy procent składany to ryzyko w postaci 3% na trejd i tym samym zwiększanie lota co każdą nową pozycję ale to trudne i wymaga solidnego systemujackub pisze:prosze oświeć mnie co to znaczy "prawdziwy" procent składany .... bo nie rozumiem tego
-
- Gaduła
nie rozumiem dlaczego akurat 3%? moim zdaniem 5% czy 1% też jest ok...druga część zdania jest prawdziwa co napisałeś...czyli co każda pozycja odpowiedni lot dający cały czas to samo ryzyko ale wielkośc ryzyka nie ma znaczenia dla procentu składanegofreakout pisze:prawdziwy procent składany to ryzyko w postaci 3% na trejd i tym samym zwiększanie lota co każdą nową pozycję ale to trudne i wymaga solidnego systemujackub pisze:prosze oświeć mnie co to znaczy "prawdziwy" procent składany .... bo nie rozumiem tego
Pij dużo wody bo się odwadniasz.freakout pisze:prawdziwy procent składany to ryzyko w postaci 3% na trejd i tym samym zwiększanie lota co każdą nową pozycję ale to trudne i wymaga solidnego systemujackub pisze:prosze oświeć mnie co to znaczy "prawdziwy" procent składany .... bo nie rozumiem tego
dlaczego 3%? bo trzykrotnie szybciej rosną zyski i jest to maksymalny poziom ryzyka jakie powinniśmy podejmować weź jakikolwiek kalkulator i sobie policz ile ugrasz np. w 100 transakcjach od danej sumy ryzykując po 1% na trejd i po 3% zakładając że zacznie od 1000$ i każda transakcja z tych 100 przyniesie 1% zysku wynik końcowy wyniesie 2700$ - natomiast ryzykując 3% będzie to już 19200$ widać różnicę?inwestor2006 pisze:nie rozumiem dlaczego akurat 3%? moim zdaniem 5% czy 1% też jest ok...druga część zdania jest prawdziwa co napisałeś...czyli co każda pozycja odpowiedni lot dający cały czas to samo ryzyko ale wielkośc ryzyka nie ma znaczenia dla procentu składanego
brat Pablo90?JAREK67 pisze:Pij dużo wody bo się odwadniasz.
Trudno mi zaakceptować twoją argumentacje ponieważ jedynym rozsądnym wnioskiem jaki wyplywa z przez ciebie przedstawionych powodów jest granie 100%, policz sobie na kalkulatorze, tle więcej zarobisz w stosunku do 3%.....
Ciekawie wyglądałby twoja sytuacjia przy 10 pod rząd stratach.... z 3% ryzyka i 1% ryzyka .... wiem wiem, zaraz mi powiesz że to sie nie może zdarzyć..... a jednak, ja brałbym to pod uwagę.....
miłego konca weekendu
Ciekawie wyglądałby twoja sytuacjia przy 10 pod rząd stratach.... z 3% ryzyka i 1% ryzyka .... wiem wiem, zaraz mi powiesz że to sie nie może zdarzyć..... a jednak, ja brałbym to pod uwagę.....
miłego konca weekendu
Nie wierzę, że to czytam .freakout pisze: dlaczego 3%? bo trzykrotnie szybciej rosną zyski i jest to maksymalny poziom ryzyka jakie powinniśmy podejmować weź jakikolwiek kalkulator i sobie policz ile ugrasz np. w 100 transakcjach od danej sumy ryzykując po 1% na trejd i po 3% zakładając że zacznie od 1000$ i każda transakcja z tych 100 przyniesie 1% zysku wynik końcowy wyniesie 2700$ - natomiast ryzykując 3% będzie to już 19200$ widać różnicę?
Upał zbiera żniwo jednak.
oczywiście że może się zdarzyć dlatego napisałem w którymś poście wyżej że wymaga to solidnego systemu a nie grania na oślep z nadzieją że się uda ja przerabiałem wariant 1%-owy, 2%-owy i 3%-owy i z własnego doświadczenia wiem że 3%-owe ryzyko jest najlepsze - w innym wypadku to jest kręcenie się w kółkojackub pisze:Trudno mi zaakceptować twoją argumentacje ponieważ jedynym rozsądnym wnioskiem jaki wyplywa z przez ciebie przedstawionych powodów jest granie 100%, policz sobie na kalkulatorze, tle więcej zarobisz w stosunku do 3%.....
miłego konca weekendu
to nie pewność siebie a doświadczenie poza tym baaardzo długo pracowałem nad swoim systemem, wiem co potrafi i wiem na co mnie stać, także nikt nie wmówi mi że jest inaczejjackub pisze:Freakout, przeraża mnie twoja pewność siebie.....
ale co do samej pewności siebie to coś w tym musi być, no bo jak inaczej bez tego trejdować? jeśli Ty nie jesteś pewien swoich umiejętności i możliwości to jak chcesz osiągnąć wyznaczone sobie cele? nie twierdzę że umiem i wiem wszystko bo z każdym dniem na rynku człowiek uczy się czegoś nowego, ale to co udało mi się zdobyć przez te wszystkie lata na forex'ie zaowocowały i z tego jestem dumny dlatego jak widzę tutaj trolling niektórych osób to wiem że oni z trejdowaniem mają tyle wspólnego ile ja z chodzeniem po Księżycu
pozdrawiam