MR. D pisze:Patrzyłem na obydwa wykresy i z ciekawości je sobie zapisałem. Nie rozumiem jak wyznaczysz te poziomy, ale jak wkleisz jeszcze kilka to może załapię
No przecież napisałem jak wyznaczam

fibo zero to dołek lub górka - początek nowego trendu. Może to być fala... może być nawet jedna świeca, która na M1 jest falą.
Fibo 100 - trzeba poszukać. Ogólnie jest to retest początku ruchu. Upraszczając:
jeśli początkiem trendu wzrostowego jest jedna świeca, to Fibo zero będzie jej dołkiem, a fibo 100 będzie miejscem, w którym ta świeca została zretestowana później. Można przyjąć, że będzie to po prostu góra świecy... lub obciąć knota i FIBO 100 dać na korpusie. W przykładzie ujka jest górka fibo zero, a Fibo 100 jest dokładnie tam gdzie kończy się korpus tej jednej świecy (akurat tam jest spadająca gwiazda).
Potem już sobie trend leci według kolejnych fibo, przy czym najszybciej leci od F261 do F423 (trend pod koniec przyspiesza). Mając juz namalowany kawałek trendu (układ rysuje się bardzo podobnie na...wszystkim

) możemy sobie poszukać miejsc na F161 i F261 i..... zrobić trade od F261 do F423
Jak sobie cena dojdzie do poziomu F423 to dany trend się kończy i zaczyna nowy, który może być kontynuacją poprzedniego. Jak to dobrze rozkminić to zwiększając TFy i przesuwając poziom fibo 100 - rysujemy coraz większy ruch.... Wykresy to fraktale i tak to sobie chodzi. Można malować kilka fibo. Spadkowe/wzrostowe... itp. Jak się nakładają na siebie poziomy to znak, ze namalowane jest dobrze... No kurde nie wiem jak to lepiej wyjaśnić