DayTrading: Wtorek 24.03.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 25 mar 2015, 00:00

Wzrost
15
45%
Bez zmian
3
9%
Spadek
15
45%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 24.03.2015

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

simon000111 pisze:Mam dziwne odczucie, że edka dziś przekręcą jeszcze ;D
graj tak jak widać a nie tak jak myślisz 8)
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

prawdopodobnie UJEK coś w ten deseń jak niżej. Choć tej pary nie znam już kompletnie i nie wiem czy aby nie zachce jej się wyskoczyć na UP na retest któregoś z poziomów tego FIBO. Ale raczej kierunek tam gdzie pokazuje F423.
muszę większe TFy obadać.

schemat zazwyczaj jest podobny. Miejsce na fibo zero to szczyt lub dołek.
A jak znaleźć punkt zaczepienia FIBO 100? Poszukać najpierw Fibo 161, które już się narysowało.
Widać to na tym przykładzie ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Patrzyłem na obydwa wykresy i z ciekawości je sobie zapisałem. Nie rozumiem jak wyznaczysz te poziomy, ale jak wkleisz jeszcze kilka to może załapię

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

MR. D pisze:Patrzyłem na obydwa wykresy i z ciekawości je sobie zapisałem. Nie rozumiem jak wyznaczysz te poziomy, ale jak wkleisz jeszcze kilka to może załapię
No przecież napisałem jak wyznaczam :)
fibo zero to dołek lub górka - początek nowego trendu. Może to być fala... może być nawet jedna świeca, która na M1 jest falą.
Fibo 100 - trzeba poszukać. Ogólnie jest to retest początku ruchu. Upraszczając:

jeśli początkiem trendu wzrostowego jest jedna świeca, to Fibo zero będzie jej dołkiem, a fibo 100 będzie miejscem, w którym ta świeca została zretestowana później. Można przyjąć, że będzie to po prostu góra świecy... lub obciąć knota i FIBO 100 dać na korpusie. W przykładzie ujka jest górka fibo zero, a Fibo 100 jest dokładnie tam gdzie kończy się korpus tej jednej świecy (akurat tam jest spadająca gwiazda).
Potem już sobie trend leci według kolejnych fibo, przy czym najszybciej leci od F261 do F423 (trend pod koniec przyspiesza). Mając juz namalowany kawałek trendu (układ rysuje się bardzo podobnie na...wszystkim ;)) możemy sobie poszukać miejsc na F161 i F261 i..... zrobić trade od F261 do F423 ;)

Jak sobie cena dojdzie do poziomu F423 to dany trend się kończy i zaczyna nowy, który może być kontynuacją poprzedniego. Jak to dobrze rozkminić to zwiększając TFy i przesuwając poziom fibo 100 - rysujemy coraz większy ruch.... Wykresy to fraktale i tak to sobie chodzi. Można malować kilka fibo. Spadkowe/wzrostowe... itp. Jak się nakładają na siebie poziomy to znak, ze namalowane jest dobrze... No kurde nie wiem jak to lepiej wyjaśnić :d

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

highend pisze:prawdopodobnie UJEK coś w ten deseń jak niżej. Choć tej pary nie znam już kompletnie i nie wiem czy aby nie zachce jej się wyskoczyć na UP na retest któregoś z poziomów tego FIBO. Ale raczej kierunek tam gdzie pokazuje F423.
muszę większe TFy obadać.

schemat zazwyczaj jest podobny. Miejsce na fibo zero to szczyt lub dołek.
A jak znaleźć punkt zaczepienia FIBO 100? Poszukać najpierw Fibo 161, które już się narysowało.
Widać to na tym przykładzie ;)
100% 1 fali masz tam gdzie sie konczy fala a nie w polowie....
Jak ty to wyznaczasz ?
Jakim cudem uzywasz tego do zarabiania pieniedzy ?
Na tym wykresie jest 100 bledow w wyznaczaniu poziomow fibo.

Jesli uzywasz swoich wlasnych teorii to nie podpisuj tego co rysujesz jego nazwiskiem.
Bo w jego teorii chodzilo o co innego niz rysujesz.
To co rysujesz w konfrontacji do teorii fibo to wyraz braku szacunku, ignorancji i braku znajomosci jego teorii.

Ogarnij sie.

Kurr... Zmieniasz wykladnik funkcji zeby linie pasowaly do konca knotow...
Ok nie mam pytan. Ide wypic herbate bo to jest jakas herezja.....

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Kusus pisze: 100% 1 fali masz tam gdzie sie konczy fala a nie w polowie....
Jak ty to wyznaczasz ?

Jesli uzywasz swoich wlasnych teorii to nie podpisuj tego co rysujesz jego nazwiskiem.
To co rysujesz w konfrontacji do teorii fibo to wyraz braku szacunku, ignorancji i braku znajomosci jego teorii.

Ogarnij sie.
Widzisz. Nie rozumiesz o czym mówię i nie zrozumiesz. Może sam się ogarnij....
a może po prostu przyjmij do wiadomości, ze wykres świecowy jest.. skokowy! I w mojej teorii poziom FIBO 100 może być nawet w środku jakiejś świecy bo akurat na danym TFie tego nie widać, że tam ma być ;)
Ale w sumie ja też nie rozumiem o czym piszesz, jakim czyim nazwiskiem? :) Gdzie tam widzisz jakieś nazwisko? :D
Jakim cudem tego używam? Ano takim, że działa. I to tak działa, że czasami mnie to przeraża.

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Na ujku masz 0-100 od Górnego knota do dolnego korpusu a na eur gbp od dolnego knota do miejsca powyżej gornego knota dla kolejnej świecy. Czyli to sa miejsca umowne? Jutro na spokojnie na to popatrzę bo staram sie zrozumieć...

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

highend pisze:
Kusus pisze: 100% 1 fali masz tam gdzie sie konczy fala a nie w polowie....
Jak ty to wyznaczasz ?

Ogarnij sie.
Widzisz. Nie rozumiesz o czym mówię i nie zrozumiesz. Może sam się ogarnij....
a może po prostu przyjmij do wiadomości, ze wykres świecowy jest.. skokowy! I w mojej teorii poziom FIBO 100 może być nawet w środku jakiejś świecy bo akurat na danym TFie tego nie widać, że tam ma być ;)
Ale w sumie ja też nie rozumiem o czym piszesz, jakim czyim nazwiskiem? :) Gdzie tam widzisz jakieś nazwisko? :D
Jakim cudem tego używam? Ano takim, że działa. I to tak działa, że czasami mnie to przeraża.
1. Nie dziala tak jak ty to rysujesz i nie ma prawa zadzialac. Fibo 500% na w1 a koniec fali 1 jako 100% na m1.... Osralem sie ze smiechu.
2. Za jakis czas dojdziesz do tego ze nie dziala.
3. Dziala w historii bo to funkcja wykladnicza.

Zeby zrozumiec fibo nie wystarczy sobie zmienic wykladnik i przesunac go o 1/10 volumenu. Ty wyznaczasz 100% fali na wykresie minutowym a zakres fibo na tygodniowym.
Mam ochote pogryzc olowek i wypluc go na moja zone a potem zrzygac sie na mojego psa.

Stary.... Przeczytaj na wikipedii co to jest fibo i jak sie wyznacza bo chuj mnie jasny strzela.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Kusus, to może tak namalujemy?
Na jedno wychodzi.
Niestety poziom FIBO 100 wisi w powietrzu bo się jeszcze wykres nie namalował. Trzeba z tym poczekać być moze nawet do końca tygodnia.

Zwróc jednak uwagę na Fibo 38, Fibo 50 ... Fibo 61 ;)
:d :d :d :d

Co mi da namalowanie FIBO 0-100 na czymś co już widzę ???? Kompletnie NIC !
Co mnie obchodzi co piszą w książkach na temat wyznaczania FIBO?
Czy ty w ogóle rozumiesz o co mi chodzi? :)
Jak nie rozumiesz to napiszę: używając FIBO chcę niejako ODGADNĄĆ dalszy ciąg wykresu.
czyż nie na tym polegają wszelakie analizy? :)
a czy używam tego w sposób książkowy, czy w sposób "po mojemu" - to w czym masz problem?
Denerwujesz się bo ktoś się ośmiela malować FIBO inaczej niż "się powinno" ? :d :d :d :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 24 mar 2015, 22:01 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

MR. D pisze:Na ujku masz 0-100 od Górnego knota do dolnego korpusu a na eur gbp od dolnego knota do miejsca powyżej gornego knota dla kolejnej świecy. Czyli to sa miejsca umowne? Jutro na spokojnie na to popatrzę bo staram sie zrozumieć...
Nie zrozumiesz bo on fibo uzywa tylko do tego zeby zmienic wykladnik funkcji tak aby linie byly na wsparciach i czasem 100% wyjdzie mu w polowie fali a czasem ponad.

Highend - taka prosba. Do wyznaczania tych twoich kresek nie uzywaj slowa FIBO bo nie ma to nic wspolnego z jego teoria i zalozeniami. Nie uzywaj czegos czego kompletnie nie rozumiesz. Tylko o to cie prosze. Nazwij to sobie poziomem highenda i bedziemy kwita a ty bedziesz dzialal w zgodzie sam ze soba...

Zablokowany