DayTrading: Poniedziałek 26.01.2015
-
przemek211
- Stały bywalec

Re: DayTrading: Poniedziałek 26.01.2015
"Nie pocę się codziennie przez trzy godziny tylko po to, aby dowiedzieć się, jak to jest się pocić" - Michael Jordan
- grzelulukas
- Gaduła

SL przesunąłem dla tej transakcji wcześniej, lepiej wróbel w garści, ale widzę że i tak nie dają za wygraną.
To wsparcie 1,13 to tak bardziej z uwagi na okrągłą wartość? bo u mnie takie techniczne wypada ciut niżej.
To wsparcie 1,13 to tak bardziej z uwagi na okrągłą wartość? bo u mnie takie techniczne wypada ciut niżej.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2015, 17:28 przez grzelulukas, łącznie zmieniany 1 raz.
"Jedyna rzecz, nad którą masz kontrolę, to część kapitału, jaką jesteś gotów zaryzykować w jednej transakcji"
- nowy joker
- Pasjonat

Ja uważam że pary jenowe typu ujek czy rzeźnik jeszcze będą budować jeszcze jakieś spadki co do edka narazie się nie tykam
Czy się zwalił? Dla mnie raczej dociskano Eda do końca w piątek i albo zaczęto realizować zyski albo trafiono na silną strefę popytu. W poniedzialek to juz obrót przy niskim wolumenie zrobił swoje. Niespecjalnie wiązałbym to z wyborami. Niektórym zdarzeniom przypisuje się zbyt znaczną rangę. Grecja była problemem dla euro, jak zaczęła bankrutować parę lat temu, obecnie inwestorzy na nią nie zważają, bo są zbyt marginalną gospodarką. Odczyty z Hiszpanii choćby zwykle są przez rynek ignorowane, czemu zatem Grecja miałaby edka spuścić? A o tym, że ew. wyjście z eurolandu byłoby dla edka korzystne, to o tym wczoraj anonsowałem. Taki scenariusz wydaje się być logiczny.Mpapiez pisze:
Nie do końca. Na tle plotek o zwycięstwie syrizi zwalili kurs prawie do 1.11. Później po korekcie otworzyło się dołem i zrobili drugi atak na 1.1100.
Szkopuł tylko polega na tym, że na tych nierobów już nikt nie zwraca uwagi, a i pojawiają się głosy że ich ewentualne wyjście z unii eurpejskiej edkowi by tylko pomogło. Krótko mówiąc wychodzi na to że oni są już dawno w cenie, a jak coś edka będzie dalej pchać na dół, to wg mnie efekt QE.
Co innego, gdyby surogat Sirizy doszedł do władzy we Francji czy Niemczech, ale nie w Grecji.
Oni 1,13 nie testują. Na 1,129 jest opór (piątkowy zasięg korekty). Jak przejdą to już są przesłanki do lki. A jak sforsują 1,137 to jeszcze wrócmy na poziom sprzed QE (ale w to wątpię), może podbijają edka przed Fedem?Mpapiez pisze: Mówiłem że 1.13 jest zbyt kuszące żeby mieli go nieprzetestować...![]()
A jak pęknie to pójdzie piękna seria buy stop'ów. Więc proponuje zawężać SL'a shortującym.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2015, 17:32 przez Mat2314, łącznie zmieniany 1 raz.
No to stopy postawione na/nad tym poziomem przeczyszczone...Mpapiez pisze:Max już oberwał razxlusiv pisze:"Myślę, że nie przebijemy maxa z piątku czyli 1.1287", na razie się utrzymało......
Mówiłem że 1.13 jest zbyt kuszące żeby mieli go nieprzetestować...![]()
A jak pęknie to pójdzie piękna seria buy stop'ów. Więc proponuje zawężać SL'a shortującym.
-
Mpapiez
Technika jest często naginana lub manipulowana przez grubasów, a okrągłe poziomy to psychologiczne rejony.grzelulukas pisze:SL przesunąłem dla tej transakcji wcześniej, lepiej wróbel w garści, ale widzę że i tak nie dają za wygraną.
Każde "100" są bardzo istotne na wykresie. "50" z reszta też.
Z resztą zobacz jak dziś zepchali cene poniżej 1.1250, a potem gdy kurs wyszedł ponad ten rejon to prawie 2 godziny siedzimy ponad 1.1250 i stąd będą szły ataki na 1.13.
-- Dodano: pn 26-01-2015, 18:37 --
Nie ma co gdybać co dalej.xlusiv pisze:No to stopy postawione na/nad tym poziomem przeczyszczone...Mpapiez pisze:Max już oberwał razxlusiv pisze:"Myślę, że nie przebijemy maxa z piątku czyli 1.1287", na razie się utrzymało......
Mówiłem że 1.13 jest zbyt kuszące żeby mieli go nieprzetestować...![]()
A jak pęknie to pójdzie piękna seria buy stop'ów. Więc proponuje zawężać SL'a shortującym.Ciekawe co dalej...
Jak wybiją 1.13 to trzeba brać eLki.
Jak spadną poniżej 1.1250 to eSki i cała filozofia
W sumie nawet jak komuś wychodzi z techniki gry "S", to teraz też moim zdaniem dobre miejsce jest. Opór jest w rejonie 1.1285-1.1300. Mi niestety cały czas "L" się swieci jeszcze
eur usd i chf po 4zł?
taka "koniunkcja" zdarza się raz na 1000 lat 
Mat2314 pisze:I jak widzicie, straszono wyborami w Grecji i co? I nic. Niby powinien Edek spadać, a tu proszę, drobna korekta.
a co malo spadli na 1, 1100 sprzedawane faktow jest ralizacja zyskow korekta i dalej w dol
kabla jeszcze szaprneli na opor R2 sla zasady na konec zamknecia UE
teraz trzeb se zastanowec gdzie se zasadzic z shortami na edku
-
wariatgdynia
- Gaduła

a wziołem własnie S na edku sl 1,1320 TP 1.1200
-
Mpapiez
1.14 najszybciejNowy123 pisze:
teraz trzeb se zastanowec gdzie se zasadzic z shortami na edku
Trochę przespałeś tą lukę żeby się "z koniem nie kopać"
-- Dodano: pn 26-01-2015, 18:58 --
Bez sensu ten stop loss. Jak ci wybiją 1.13 to już góra pewna.wariatgdynia pisze:a wziołem własnie S na edku sl 1,1320 TP 1.1200
Jak grasz pod nieprzebicia 1.13 to ci SL na 1.1310 wystarczy.