Przejdę do konkretów.
Posiadałem konto w Armada Markets - jak się skończyło (wszyscy wiedzą). Trzeba było zamknąć rachunek, poszukać nowego brokera.
Handluje głównie daytrading / swing
Instrumenty: waluty / akcje / energia - bardzo rzadko metale.
Depozyt 1000 - 10000EUR
Support może być po polsku ale nie musi, ale support na który można liczyć.
 ale też taki suppoort żeby nie wydzwaniał co 10minut... panie wrzuć pan pieniądze.... serio już tak raz miałem
 ale też taki suppoort żeby nie wydzwaniał co 10minut... panie wrzuć pan pieniądze.... serio już tak raz miałem 
Wybieram pomiędzy ofertami z MT4 wśród brokerów: FXPRO / ADMIRAL MARKETS / IRONFX / XM
Zakładam ten wątek ponieważ nie chce spędzać kilku tygodni na testy platformy - na rynku jestem od kilku lat, wiem co to poślizgi, spready, cała ta otoczka. Koszty transkacji za przelewy są dla mnie "średnio" ważne.
Dlatego proszę ludzi z doświadczeniem u tych brokerów (najlepiej z kont REAL) o zostawienie informacji co polecacie a od czego trzymać "łapki" z daleka. Chcę zaoszczędzić czasu na mozolne testowanie DEMO u każdego brokera - bo wiem że DEMO a REAL, nie koniecznie pokazują to samo. Chcę konkretne opinie - który broker jest wart uwagi a który nie i dlaczego. Tak jak mówiłem, nie jestem laikiem, wiem że każdy broker ma coś za uszami, pytanie tylko gdzie najmniej "tego czegoś" jest.
Pomożecie koledze po fachu?