Sugestie
Re: Sugestie
Była już gdzieś rozmowa o tym (o narzuceniu max szerokości obrazka po przekroczeniu której będzie się zamieniał w miniaturkę albo załącznik), ale nie wiem czy było coś robione w tej sprawie, czy zostało zapomniane, w każdym razie jak widać na załączniku strony potrafią się nadal rozjeżdżać, może jednak da się coś z tym zrobić?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- ZielonaMgielka
- Maniak
Planujecie moze jakis update glownej strony nawigatora?
Ta skrzynia pelna zlotych monet i masa reklam stawia ja w rzedzie z innymi stronami typu "get rich quick" co z reszta widac w dziale DT
Szkoda... bo mozna by bylo wrzucic kalendarz, troche niusow, jakis konkurs na najlepszy artykul, najczesciej ogladane tematy itp. Dziwi mnie troche to ze forum rozwija sie znakomicie a glowna strona jest wyjatkowo uboga pod wzgledem informacyjnym jak i estetycznym
Ta skrzynia pelna zlotych monet i masa reklam stawia ja w rzedzie z innymi stronami typu "get rich quick" co z reszta widac w dziale DT
Szkoda... bo mozna by bylo wrzucic kalendarz, troche niusow, jakis konkurs na najlepszy artykul, najczesciej ogladane tematy itp. Dziwi mnie troche to ze forum rozwija sie znakomicie a glowna strona jest wyjatkowo uboga pod wzgledem informacyjnym jak i estetycznym
Dzień to za długoreptile pisze:http://forex-nawigator.biz/forum/sugest ... ml#p517135
Wg mnie nie jest,źle. Niektórzy za często edytuja.. pewnie chodzi o zz
--
Na spamerów dobreAle"Nie można wysłać jednego postu za drugim."byłoby dobreKod: Zaznacz cały
if (user_posts > 500){ time_blocker =false}
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Mam pytanie, czy nie można by zrobić tak jak to było w poprzedniej wersji forum aby oprócz pochwał były widoczne też ostrzeżenia,
oczywiście z opcją podglądu za co zostały przyznane?
Wydaje mi się że jest to przydatna funkcja, szczególnie w przypadku multikont,
wiadomo mieliśmy tu przypadki przedstawicieli brokerów którzy próbowali w ten sposób działać, ale i nie tylko.
Teraz podobno ostrzeżenia są ale co z tego skoro i tak sprawa jest załatwiana niemal w "cztery oczy" i nikt o niczym nie ma pojęcia,
a chyba warto mieć świadomość o grzeszkach co niektórych.
Pozdrawiam
oczywiście z opcją podglądu za co zostały przyznane?
Wydaje mi się że jest to przydatna funkcja, szczególnie w przypadku multikont,
wiadomo mieliśmy tu przypadki przedstawicieli brokerów którzy próbowali w ten sposób działać, ale i nie tylko.
Teraz podobno ostrzeżenia są ale co z tego skoro i tak sprawa jest załatwiana niemal w "cztery oczy" i nikt o niczym nie ma pojęcia,
a chyba warto mieć świadomość o grzeszkach co niektórych.
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Czy jest szansa na powrót do przynajmniej głównego kanału RSS forum (że o kanałach działów nie wspomnę, bo już nawet o nich zapomniałem prawie, choc takowe były)? Było by to wielkim ułatwieniem oraz możliwością szybkiego zaznajomienia z inreresującym wpisem.
- ForexTig3r
- Maniak
Dlaczego zmieniono na mało-wymiarowe okienka przy otwieraniu załączników
Przywróćcie poprzednie ustawienia.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
- Administrator
- Admin
Kanały RSS są cały czas, ale chyba tylko w szablonie we_clearblue je widać w dolnym, prawym rogu strony:AK53 pisze:Czy jest szansa na powrót do przynajmniej głównego kanału RSS forum (że o kanałach działów nie wspomnę, bo już nawet o nich zapomniałem prawie, choc takowe były)? Było by to wielkim ułatwieniem oraz możliwością szybkiego zaznajomienia z inreresującym wpisem.
Główny kanał RSS: http://forex-nawigator.biz/forum/feed.php
Nowe tematy: http://forex-nawigator.biz/forum/feed.php?mode=topics
Przykładowy kanał działu DayTrading: http://forex-nawigator.biz/forum/feed.php?f=23
Podobnie jest dla innych działów, zmienia się tylko zmienna "f" przypisana do każdego działu.
Polecam przynajmniej na chwilę zmienić styl na "we_universal" żeby przejrzeć dostępne kanały.
BTW. Pewnie przydałaby się taka funkcjonalność w dwóch pozostałych szablonach, więc postaram się to zrobić w najbliższym czasie.
-- Dodano: śr 08-05-2013, 15:56 --
Info o ostrzeżeniach na chwilę obecną jest dostępne tylko dla szablonu "We_universal".kris007 pisze:Mam pytanie, czy nie można by zrobić tak jak to było w poprzedniej wersji forum aby oprócz pochwał były widoczne też ostrzeżenia...
Wszyscy widzą ilość ostrzeżen danego użytkownika, ale tylko moderatorzy widzą za co zostały przyznane.
-- Dodano: śr 08-05-2013, 15:58 --
Nic nie było zmieniane.ForexTig3r pisze:Dlaczego zmieniono na mało-wymiarowe okienka przy otwieraniu załączników
Domyślnie jest ustawione, że jeżeli wgrywany obrazek na forum jest szerszy niż 700 pikseli (w stylu we_universal "rozjeżdza" to stronę) to skrypt tworzy do niego odnośnik.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
To jest obrazek testowy który wysyłam do admina na PW
Manipulując końcówką mogę przeglądać rysunki które ktoś na przykład sobie przesyła na PW.
Pewnie nic super tajnego nie wypłynie ale myślę że warto by coś z tym zrobić.
ps. po wysłaniu PW nie mogę od razu wysłać postu bo mnie antyflood blokuje
Kod: Zaznacz cały
http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/79423
Pewnie nic super tajnego nie wypłynie ale myślę że warto by coś z tym zrobić.
ps. po wysłaniu PW nie mogę od razu wysłać postu bo mnie antyflood blokuje
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
- Administrator
- Admin
Dzięki daromanchester za informacje. Pewnie twórcy phpBB tegp nie przewidzieli
Poszukam w wolnej chwili czy nie ma jakiejś łatki do tego, a jak nie to postaram się to jakoś zabezpieczyć.
Poszukam w wolnej chwili czy nie ma jakiejś łatki do tego, a jak nie to postaram się to jakoś zabezpieczyć.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Póki co proponowałbym userom w korespondencji prywatnej na PW używać zewnętrznych serwisów do przesyłanie obrazów w stylu imageshack.
Tak samo sugeruję tą metodę ze względów bezpieczeństwa na forum modów
Tak samo sugeruję tą metodę ze względów bezpieczeństwa na forum modów
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr