w zeszlym 2012 roku (czy nawet 2011 nie pamietam dokladnie) mieli usztywnic kurs franka z euro na kurs 1.2, co zrobili zreszta. Zmienili plany czy jak, moze niedoinformowany jestem. W sumie z tego co czytam to chyba im chodzilo zeby echf nie zszedl ponizej 1.2. Wiec oslabienie franka moze wchodzi w gre. Tylko po wykresie weekly widac wyraznie ze ten kurs utrzymywal sie wlasnie w okolicach 1.2.crok. pisze:przeciez dla szwajcarow 1,4 to jest dobra cena za e.chf po co interwencja mieli by sciagac franka ?
DayTrading: Poniedziałek 14.01.2013
Re: DayTrading: Poniedziałek 14.01.2013
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797
Nowy500 pisze:w zeszlym 2012 roku (czy nawet 2011 nie pamietam dokladnie) mieli usztywnic kurs franka z euro na kurs 1.2, co zrobili zreszta. Zmienili plany czy jak, moze niedoinformowany jestem. W sumie z tego co czytam to chyba im chodzilo zeby echf nie zszedl ponizej 1.2. Wiec oslabienie franka moze wchodzi w gre. Tylko po wykresie weekly widac wyraznie ze ten kurs utrzymywal sie wlasnie w okolicach 1.2.crok. pisze:przeciez dla szwajcarow 1,4 to jest dobra cena za e.chf po co interwencja mieli by sciagac franka ?
faktyczni wyglupilem sie to chodzilo o minimalny kurs franka
RISK OFF i wracaja szybko w okolicy 1 2
-- Dodano: pn 14-01-2013, 17:38 --
BErnanke dzis bedzie w szkole jakies lal wode i pral mlodym mozgi jak to cudnie jest drukowac i jak to sie gospodarka odbudowuje hahah
obama cos palnoł??
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
- Konrad Pustelnik
- Stały bywalec

o 17:15 dopiero
UWAGA na JP Y bo zaczynaja krecic Banskera pod zamkniecie UE jak ina EDKU
wyciagac 1 h
a juz dzis SKOSNE wchodza
-
termometr123
- Gaduła

nowy123 ekspercie ty mój
uważasz że dzisiaj skośne pociągną trochę na dół ejena?
- ZielonaMgielka
- Maniak

Jasne... Chyba za duzo Zero Hedge czytujesz ostatnioNowy123 pisze: BErnanke dzis bedzie w szkole jakies lal wode i pral mlodym mozgi jak to cudnie jest drukowac i jak to sie gospodarka odbudowuje hahah
Bernanke nie jest idiota i tak sie sklada ze "cos tam" wie wiec warto sie zapoznac takze z jego publikacjami.
Ciekawe czy bys tak pisal w trakcie depresji z lat 30-tych.
nic z ZERO nie czytalem taki ma rozklad tematu na dzis i nie raz BENEK jezdzil po szkolach i pral mlodym mozgi jak to luzowanie monetarne jest dobre wystarczy poczytac i posluchac a nie opierm sie tylko na ZERO napisz mi chodz jedno wystapienie w szkole - studnetami gdzie nie przekonywal o cudownej terapi luzowanie - dodruku to raz dwa i czy po takich wystepach byla reakcja na rynku a pamietam ze mial ich kilkadzieciat z zeszlym rokuZielonaMgielka pisze:Jasne... Chyba za duzo Zero Hedge czytujesz ostatnioNowy123 pisze: BErnanke dzis bedzie w szkole jakies lal wode i pral mlodym mozgi jak to cudnie jest drukowac i jak to sie gospodarka odbudowuje hahah
Bernanke nie jest idiota i tak sie sklada ze "cos tam" wie wiec warto sie zapoznac takze z jego publikacjami.
Ciekawe czy bys tak pisal w trakcie depresji z lat 30-tych.
BErnanke nie jest idiota jest marionetka wybacz nie tedy droga nie zmienie zdani na temat BAnksterki i ich systemu dzialania jak jego poprzenika dziadzia GREENSPANA
zobacz USA co sie za tego dziadzia dzialo i juz tylko DRUK DRUK ZADŁUŻANIE SIE itd
taka ciekawostka Od czasów powstania FED czyli 100 lat temu dolar stracił 98% wartości.
Witam kolegów, dolar swego czasu był wymienny na złoto i miał jego adekwatną wartość a w tej chwili to tylko kawałek papierka i w zależności ile jest go w obiegu tyle jest wartNowy123 pisze:nic z ZERO nie czytalem taki ma rozklad tematu na dzis i nie raz BENEK jezdzil po szkolach i pral mlodym mozgi jak to luzowanie monetarne jest dobre wystarczy poczytac i posluchac a nie opierm sie tylko na ZERO napisz mi chodz jedno wystapienie w szkole - studnetami gdzie nie przekonywal o cudownej terapi luzowanie - dodruku to raz dwa i czy po takich wystepach byla reakcja na rynku a pamietam ze mial ich kilkadzieciat z zeszlym rokuZielonaMgielka pisze:Jasne... Chyba za duzo Zero Hedge czytujesz ostatnioNowy123 pisze: BErnanke dzis bedzie w szkole jakies lal wode i pral mlodym mozgi jak to cudnie jest drukowac i jak to sie gospodarka odbudowuje hahah
Ciekawe czy bys tak pisal w trakcie depresji z lat 30-tych.chyba ze teraz bedzie ten pierwszy raz
BErnanke nie jest idiota jest marionetka wybacz nie tedy droga nie zmienie zdani na temat BAnksterki i ich systemu dzialania jak jego poprzenika dziadzia GREENSPANA![]()
zobacz USA co sie za tego dziadzia dzialo i juz tylko DRUK DRUK ZADŁUŻANIE SIE itd![]()
taka ciekawostka Od czasów powstania FED czyli 100 lat temu dolar stracił 98% wartości.
- ZielonaMgielka
- Maniak

Powtarzasz tylko popularne frazesy na temat minusow luzowania polityki pienieznej i piszesz ze nie zmienisz zdania na temat tej "banksterki" o ktorej wszedzie piszesz. Ten temat jest szeroki jak rzeka a ty twierdzisz ze to jest czarne a to jest biale. Sadze ze warto zapoznac sie z argumentami obydwu stron zanim zacznie sie formowac tak lekcewazace i puste w gruncie rzeczy opinie.
Teraz mi napisz do czego dolar stracil te 98% poczatkowej wartosci.
Teraz mi napisz do czego dolar stracil te 98% poczatkowej wartosci.
Ostatnio zmieniony 14 sty 2013, 17:51 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 3 razy.