DayTrading: Poniedziałek 20.04.2026
Re: DayTrading: Poniedziałek 20.04.2026
Bardzo małe L na domknięcie luki na zlocie pewnie po 17-19 podejmą próbe

wti jest nadal całkiem rozjechana z edkiem, aby się zrównało musiała by być ponad 6 dolców wyżej.
szwajcar mnie dzisiaj niesamowicie zdenerwował, pojechał strasznie nisko w stosunku do edka, po wybiciu pierwszych sl-i pozbyłem się go
ale mieszają...
w cieśninie nadal brak ruchu
strony straszą się wzajemnie rozpierduchą
Prezydent Stanów Zjednoczonych Trump: (ma być kolejna tura rozmów)
„Wiceprezydent JD Vance wraz ze specjalnymi wysłannikami Witkoffem i Kushnerem są obecnie w drodze do Pakistanu”.
szwajcar mnie dzisiaj niesamowicie zdenerwował, pojechał strasznie nisko w stosunku do edka, po wybiciu pierwszych sl-i pozbyłem się go
ale mieszają...
w cieśninie nadal brak ruchu
strony straszą się wzajemnie rozpierduchą
Prezydent Stanów Zjednoczonych Trump: (ma być kolejna tura rozmów)
„Wiceprezydent JD Vance wraz ze specjalnymi wysłannikami Witkoffem i Kushnerem są obecnie w drodze do Pakistanu”.
i poraz ktory to dolarek was wydymał, ostrzegałem...
nie kupuje sie walut krajów upadłych...
ma ktos jeszcze wątpliwosci co to jest ?
PLANbida 2.0
kolejny dodruk i tylko akcje w gore przy huku armat
nowa jakość w robieniu ulicy w h-ja 
IDZIE TOTALNY UPADEK WARTOŚCI WALUT KRAJÓW UPADLYCH JAK USA ORAZ NA WPÓŁUPADŁYCH JAK POLIN CZY KALIFAT NIEMIECKI.
I TO WŁASNIE DYSKONTUJE RYNEK AKCJI. SWIAT POZBYWA SIE W PIERWSZEJ KOLEJNOSCI OBSRANYCH DULARÓW.
Trza było słuchac dawno temu madrych ludzi a nie pojebów jak bax czy inne wywłoki których juz tu nie ma.
Coś złoto nie spada a miało spadać buchahaaaa

nie kupuje sie walut krajów upadłych...
ma ktos jeszcze wątpliwosci co to jest ?
PLANbida 2.0
kolejny dodruk i tylko akcje w gore przy huku armat
IDZIE TOTALNY UPADEK WARTOŚCI WALUT KRAJÓW UPADLYCH JAK USA ORAZ NA WPÓŁUPADŁYCH JAK POLIN CZY KALIFAT NIEMIECKI.
I TO WŁASNIE DYSKONTUJE RYNEK AKCJI. SWIAT POZBYWA SIE W PIERWSZEJ KOLEJNOSCI OBSRANYCH DULARÓW.
Trza było słuchac dawno temu madrych ludzi a nie pojebów jak bax czy inne wywłoki których juz tu nie ma.
Coś złoto nie spada a miało spadać buchahaaaa
setka wstaw jakiś wykresik czy coś konkretnego, zobaczymy czy warto to zagrać(nawet przeciwnie ale jednak
)
u mnie wti narysowało jakby flagę, jak przebije tego pina co poszedł do góry(M1) wyleci z kresek górą, zasięg jakieś 10,4 dolca co by się zgadzało mniej więcej z fibo 50 takiego z h1 (od szczytu 117,58 i dołka 78,94) nie będę malował, bo za dużo kombinacji mam przy tym
u mnie wti narysowało jakby flagę, jak przebije tego pina co poszedł do góry(M1) wyleci z kresek górą, zasięg jakieś 10,4 dolca co by się zgadzało mniej więcej z fibo 50 takiego z h1 (od szczytu 117,58 i dołka 78,94) nie będę malował, bo za dużo kombinacji mam przy tym
czekamy na trójkacicki mistrza, kto sie dał nabrac dzis zbiera baty na edku.
najpierw padnie dular potem reszta. jeszcze jest szansa sie uratowac ale to juz ostatki bo bedzie lawina jutro.
ropa to drugorzedna sprawa w tym wszystkim, w dlugim terminie kazda Lka zarobi ale contango zjada depozyt. Z reszta sam depozyt stanie sie skokowo g warty jak to runie.
najpierw padnie dular potem reszta. jeszcze jest szansa sie uratowac ale to juz ostatki bo bedzie lawina jutro.
ropa to drugorzedna sprawa w tym wszystkim, w dlugim terminie kazda Lka zarobi ale contango zjada depozyt. Z reszta sam depozyt stanie sie skokowo g warty jak to runie.
no i chyba lipa z up wti, gramy w takim razie na domknięcie ostatniej luki czyli szorcik 
Nie wyczuwam logiki w tym stwierdzeni tylko chaosAGarcia pisze: 20 kwie 2026, 17:22 IDZIE TOTALNY UPADEK WARTOŚCI WALUT KRAJÓW UPADLYCH JAK USA ORAZ NA WPÓŁUPADŁYCH JAK POLIN CZY KALIFAT NIEMIECKI.
Gdybym miał DULARY to chcianym je opierdzielić jak najdrożej.
Chyba te DULARY w obligacjach USA maja najwięcej Chiny .
No dobra nie istotne ale idzie upadek walut krajów współpracujących z USA czyli POLIN
i tu nie rozumiem .Państwo składające się z 50 państw (stanów ) wielkości Polski czyli USA
i jego waluta ma się osłabić względem Państwa wielkości 1/50 USA prawie o 5% z 3.6 na 3.4
A niby czemu ? Tak pisałeś. .Chcianym poznać gruntownie Twój pogląd na taka wizje.
Moim zdaniem nie powinna się osłabić skoro tak samo odpadłe jak USA
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2026, 19:04 przez cugan, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
-
OnlineTyleNaTyle
- Gaduła

[/quote]
to może tak, witi cze
[/quote]
to może tak, witi cze
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
to może tak, witi czeTyleNaTyle pisze: 20 kwie 2026, 18:55 u mnie wti narysowało jakby flagę, jak przebije tego pina co poszedł do góry(M1) wyleci z kresek górą, zasięg jakieś 10,4 dolca co by się zgadzało mniej więcej z fibo 50 takiego z h1 (od szczytu 117,58 i dołka 78,94) nie będę malował, bo za dużo kombinacji mam przy tym![]()
[/quote]
no może i tak, ale jakoś odbiło od bandy i raczej w dół chce lecieć, więc albo odbije się od dolnej, albo domykamy luke i wtedy może up
Izraelskie ataki uderzyły w kilka miast na południu Libanu w ostatnich godzinach, pomimo 10-dniowego zawieszenia broni, informuje libańska państwowa Narodowa Agencja Informacyjna (NNA).
Dron wziął na celownik okolice rzeki Litani w miejscowości Qaqaiyat al-Jisr - poinformowała NNA, dodając, że nie ma jeszcze informacji na temat ofiar.
Korespondent NNA w Tyrze poinformował tymczasem o zamachu bombowym w miejscowości Shamaa.
Inny korespondent w Marjayoun poinformował, że siły izraelskie przeprowadziły zamach bombowy w miejscowości Taybeh, a także między miejscowościami Al-Qusayr i Al-Qantara.
Amerykańska blokada wojskowa przekierowała 27 statków od czasu blokady: CENTCOM
Centralne Dowództwo armii USA twierdzi w oświadczeniu na X, że łącznie 27 statków zostało skręconych lub wróciło do irańskiego portu, odkąd amerykańskie wojsko nałożyło blokadę wokół Cieśniny Ormuz 13 kwietnia.
Rzecznik irańskiego MSZ Esmail Baghaei powiedział dziennikarzom na konferencji prasowej, że Iran nie planuje drugiej rundy negocjacji z USA, po przejęciu irańskiego statku towarowego przez USA.
poczekasz to zobaczysz.
a na co ci to wyglada ? mamy wojne, praktycznie swiat szykuje sie do światowej bez ogródek i co, złotówka na topie, $ na dnie i hossa wszechczasow na giełdach z tego powodu ? szykują nagły upadek wartosci walut tak sądzę, to jeden z punktów globalnej agendy "nie bedziesz miał nic..." ten cyrk z ropa to co to jest i po co ? żywnosc i nie tylko, po wakacjach exloduje cenowo. Żarcie bedzie złotem. Chyba lepiej zainwestowac w paprykarz niż gold
a na co ci to wyglada ? mamy wojne, praktycznie swiat szykuje sie do światowej bez ogródek i co, złotówka na topie, $ na dnie i hossa wszechczasow na giełdach z tego powodu ? szykują nagły upadek wartosci walut tak sądzę, to jeden z punktów globalnej agendy "nie bedziesz miał nic..." ten cyrk z ropa to co to jest i po co ? żywnosc i nie tylko, po wakacjach exloduje cenowo. Żarcie bedzie złotem. Chyba lepiej zainwestowac w paprykarz niż gold