DayTrading: Wtorek 07.04.2026
DayTrading: Wtorek 07.04.2026
Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.
Regulamin działu DayTrading:
1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział [url=https://forex-nawigator.biz/forum/prognozy-komentarze-analizy.html]Prognozy, komentarze, analizy[/url]
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)
Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje [url=https://forex-nawigator.biz/forum/regulamin-forum-nawigator-biz-t11778.html]Regulamin Forum[/url]
Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut. Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa" w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.
Regulamin działu DayTrading:
1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział [url=https://forex-nawigator.biz/forum/prognozy-komentarze-analizy.html]Prognozy, komentarze, analizy[/url]
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)
Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje [url=https://forex-nawigator.biz/forum/regulamin-forum-nawigator-biz-t11778.html]Regulamin Forum[/url]
Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut. Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa" w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.
Re: DayTrading: Wtorek 07.04.2026
ropa wti
400b
dolary 50k
zaczyna mnie juz ta ropa mulic ale i ciekawic do ilu te dziady te rope podciagna jeszcze
bo na razie to mozna sobie chyba tylko wróżyc /myslalem ze 115 im starczy a tu dpa blada moze 120
trumpek na wybory obiecał rope po 50
jakies propozycje na kwiecien poprosze
tylko nie złoto po 10k bo tyle mialo byc w marcu

161,8 fbo mam 127 ale to chyba przesada
400b
dolary 50k
zaczyna mnie juz ta ropa mulic ale i ciekawic do ilu te dziady te rope podciagna jeszcze
bo na razie to mozna sobie chyba tylko wróżyc /myslalem ze 115 im starczy a tu dpa blada moze 120
trumpek na wybory obiecał rope po 50
jakies propozycje na kwiecien poprosze
161,8 fbo mam 127 ale to chyba przesada
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Saudi Aramco właśnie drastycznie podniosło oficjalne ceny sprzedaży (OSP) ropy na maj 2026 roku, różnicując je w zależności od regionu.
Jeszcze w kwietniu premie Aramco dla Europy wynosiły około 2-4 dol. za baryłkę. Teraz dla dostaw na maj skoczyły do poziomu ok. 27 dol. za baryłkę. OSP to punkt odniesienia dla kontraktów długoterminowych. Mówiąc inaczej: premia, którą należy doliczyć - w przypadku Europy - do ceny ropy Brent. Czyli jeśli cena tej ropy wyniesie np. 110 dol., to do tej kwoty, należy doliczyć 27 dol. (wcześniej były to maksymalnie 4 dol.) i po takiej cenie Saudi Aramco będzie ją sprzedawać klientom.
Dlaczego to fatalna wiadomość dla Polski? Bo ponad połowa trafiającej do nas ropy pochodzi właśnie z Arabii Saudyjskiej. Nowe ceny Aramco wpłyną bezpośrednio na koszty funkcjonowania całego rynku paliw w Polsce.
Jeszcze w kwietniu premie Aramco dla Europy wynosiły około 2-4 dol. za baryłkę. Teraz dla dostaw na maj skoczyły do poziomu ok. 27 dol. za baryłkę. OSP to punkt odniesienia dla kontraktów długoterminowych. Mówiąc inaczej: premia, którą należy doliczyć - w przypadku Europy - do ceny ropy Brent. Czyli jeśli cena tej ropy wyniesie np. 110 dol., to do tej kwoty, należy doliczyć 27 dol. (wcześniej były to maksymalnie 4 dol.) i po takiej cenie Saudi Aramco będzie ją sprzedawać klientom.
Dlaczego to fatalna wiadomość dla Polski? Bo ponad połowa trafiającej do nas ropy pochodzi właśnie z Arabii Saudyjskiej. Nowe ceny Aramco wpłyną bezpośrednio na koszty funkcjonowania całego rynku paliw w Polsce.
ropa 200b
szybki obrot i tyle
Zegar tyka, ultimatum Trumpa dobiega końca o ropie /DZISIAJ
/
TO TERAZ GAZ
10K
szybki obrot i tyle
Zegar tyka, ultimatum Trumpa dobiega końca o ropie /DZISIAJ
TO TERAZ GAZ
10K
GAZ 5K
ROPA 100
DOLARY 25K
ROPA 100
DOLARY 25K
To akurat dziwne trochę, bo Europa może brać ropę z morza Czerwonego(z rurociągu Aramco) No ale gdzieś zasłyszałem, że Korea też chce z tej lokalizacji ropę brać więc cena skoczy.MERLIN pisze: 07 kwie 2026, 11:47 Saudi Aramco właśnie drastycznie podniosło oficjalne ceny sprzedaży (OSP) ropy na maj 2026 roku, różnicując je w zależności od regionu.
Jeszcze w kwietniu premie Aramco dla Europy wynosiły około 2-4 dol. za baryłkę. Teraz dla dostaw na maj skoczyły do poziomu ok. 27 dol. za baryłkę.
Wiesz może jakie "premie" ma Azja czy inne lokalizacje?
bez komentarza...
Trump: "Cała cywilizacja umrze dziś w nocy i nigdy nie zostanie przywrócona. Nie chcę, żeby tak się stało, ale prawdopodobnie tak się stanie. Jednak teraz, gdy mamy kompletną i całkowitą zmianę reżimu, gdzie dominują inne, mądrzejsze i mniej radykalne umysły, może wydarzy się coś rewolucyjnie wspaniałego, KTO WIE? Dowiemy się tego dziś wieczorem, w jednym z najważniejszych momentów w długiej i złożonej historii świata. 47 lat wymuszeń, korupcji i śmierci w końcu się skończy. Niech Bóg błogosławi Wielki Naród Iranu!"
Irańska armia ogłosiła, że nie zamierza dłużej ograniczać skali swoich działań militarnych i jest gotowa do ataków, które mogą na długie lata zagrozić dostawom ropy naftowej i gazu z regionu Zatoki Perskiej.
Trump: "Kim Dzong Un nazywał Joe Bidena osobą z upośledzeniem umysłowym”.
Dla Ameryki Północnej premia dla ropy Arab Light została ustalona na poziomie 14,60 dol. powyżej indeksu ASCI (indeks cen ropy naftowej obliczany na podstawie średniej cen trzech mieszanek ropy z Zatoki Meksykańskiej).
Premie dla rynku azjatyckiego, najmocniej dotkniętego trwającym kryzysem energetycznym związanym z wojną USA i Izraela z Iranem, wyceniono na 19,50 dol., powyżej średniej cen Omanu i Dubaju (indeks wykorzystywany do wyceny kilkunastu milionów baryłek ropy dziennie, opierający się na ropie wydobywanej przez ZEA, Oman i Katar).
Premie dla rynku azjatyckiego, najmocniej dotkniętego trwającym kryzysem energetycznym związanym z wojną USA i Izraela z Iranem, wyceniono na 19,50 dol., powyżej średniej cen Omanu i Dubaju (indeks wykorzystywany do wyceny kilkunastu milionów baryłek ropy dziennie, opierający się na ropie wydobywanej przez ZEA, Oman i Katar).
szalenstwa jeszcze nie ma /na razie to tylko trumpek szaleje
w koncu na poczatku marca było 119,x dzis dopiero 117,x ciekawe czy nie zaszaleja w nocy
ropa wti 200b
nie kombinuje i szybko tne zyski
w koncu na poczatku marca było 119,x dzis dopiero 117,x ciekawe czy nie zaszaleja w nocy
ropa wti 200b
nie kombinuje i szybko tne zyski
Nawet nie wiedziałem że PL bierze od nich 49% zapotrzebowania na ropę...
No nic my tu gadu gadu, a oni sobie przygrali z korektą i nic nie dobrałem...to teraz jazda mi na 100 z wti, a Edek na 1.165 i nawrotka...i wtedy mogą jechać na 137 z wti
No nic my tu gadu gadu, a oni sobie przygrali z korektą i nic nie dobrałem...to teraz jazda mi na 100 z wti, a Edek na 1.165 i nawrotka...i wtedy mogą jechać na 137 z wti
piepszyc to
by bylo mniej ryzyka właczylem lki na ski
300barylek ski gra
beda szalec w nocy to moze lki tez zarobia mocno
albo sie wyzeruja bo raczej gram ski 
by bylo mniej ryzyka właczylem lki na ski
300barylek ski gra
beda szalec w nocy to moze lki tez zarobia mocno