DayTrading: Piątek 28.11.2025

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Cupra
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Piątek 28.11.2025

Post autor: Cupra »

Ile z tych zakupów zostało zrobionych na kredyt?

Awatar użytkownika
setka
Maniak
Maniak

Post autor: setka »

co do złota jeszcze, to uważam że jesteśmy na początku budowania bańki coś jak na BTC zrobili, widomo że kres jakiś tego będzie ale jak ktoś wziął nawet teraz po 14-15k PLN to za pare lat na tym nie straci jednak cena moze urosnąć kilka razy i to w szybkim tempie........ jak BTC był po 300-500$ to ktos wierzył ze bedzie 100k$ ? zwlaszcza ze beda drukowac bez konca jak nie ma oporu wiec nie ma sie co zastanawiac......... martwi tylko nagonka na metale nachalna........

Awatar użytkownika
setka
Maniak
Maniak

złota tak jak BTC sie nie dodrukuje a oba się "kopie".
złoto nie znika wraz z wyjeciem wtyczki z gniazdka.

Cupra
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Cupra »

Inwestowanie w złoto tak(5-10% kapitału),złoto historycznie nigdy tak nie rośnie jak ostatnio rosło i te poziomy co ostatnio widzimy prędzej czy później wrócą do normy(złoto trzmało się bardziej dla bezpieczeństwa-długoterminowo,(jak kiedyś pod GS-m za węglem) teraz stoją nocami ludzie za zołotem.

Awatar użytkownika
setka
Maniak
Maniak

tak wrócą zwłaszcza ze dodruk sie dopiero rozpedza, wiecznie drukowac nie beda, musza to wykoleic i zwalic wine na "putina" lub na "tuska" a ulica bedzie za to placic latami z podkulonymi ogonkami... z reszta kazdy robi co uwaza, ja w papier juz nie inwestuje tylko fizyczne wartosci.......... BTC - przyrost wartosc w kilka lat x100 tylko dlatego ze nie da sie tego sztucznie mnożyć. Ulica stoi za złotem, ilu stoi ? Złoto jest za drogie dla biedoty... moze kilka % ludzi kupi sensowne ilości a to dla nich zaden problem, za wał zapłaci biedota jak zawsze.... z dolcem sie nie myliłem ze złotem bedzie tak samo........................................

to w co wlasciwie przecietny czlowiek ma pakowac papier własciwie ?
co do dolca to dla usrancow najwiekszy problem to dług wiec beda robic tak zeby dolar był słaby i tak najczesciej bedzie z małymi fluktuacjami...
takze kto kupil dolary przegrał, kto kupił złoto wygrał.

baxik
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: baxik »

setka
takze kto kupil dolary przegrał, kto kupił złoto wygrał.
[/quote]
cały czas piszesz o tym co kiedys as co proponujesz na dluzej dzisiaj :568: :568: :568:
pomijajac dt ale wiekszosc ma w dpie co było kiedys :568:
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę
jesli nie odpowiadam tzn nie chcę odpisać ani się tłumaczyć

Awatar użytkownika
setka
Maniak
Maniak

ale ja nie mam w dupie bo wiekszosc to sie ze mnie smiala.........KIEDYŚ
a dzisiaj pomału zaczyna do nich docierac tak samo jak do zaszprycowanych debili.... czesc tych pryszczatych gnoi pewnie już nie ma.
od wykresow - co bedzie - jestes ty.
od kiedy zaczelem sam sobie wróżyć zaczełem pomnażać co mam......
mysle ze przyszły rok pozbawi juz złudzeń co do dalszego kierunku tego bajzlu. sztuka jak się ochronić.

Zablokowany