DayTrading: Wtorek 19.07.2022

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 19.07.2022

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

dopra pisze: 19 lip 2022, 13:05
Tomasz196407 pisze: 19 lip 2022, 12:30
dopra pisze: 19 lip 2022, 12:18 Ja też biorę kilka zleceń zamiast jednego dużego, łatwiej się kasuje po drodze zyski zamykając całe zlecenie
czyli uśredniasz?
teraz w jakim ruchu
omawiany spadek ma 99.61 do 98.61
można też omówic ryzyko na dzwigni
bo z tego co pisałeś masz dużą dzwignie
Teraz mam złoto, 3male zlecenia L, tak dźwignia 1:300
Tak to bardzo fajnie gratuluje :)
tak grzecznościowo zapytam co to ma do mojego postu o wti
post1030060.html#p1030060

Awatar użytkownika
dopra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dopra »

Może się źle zrozumieliśmy, ;) rozmowa była o wielu zleceniach zamiast jednego to wtrąciłem swoje 3 grosze, już nie będę. A wkleiłem pozycję bo kolega zarzucał mi że demo mam :)

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

dopra pisze: 19 lip 2022, 13:11 kolega zarzucał mi że demo mam :)
Nic ci nie zrzucam a jedynie spytałem :)
Bo jeśli pisze, że mam pozycje na koncie real to nie moge liczyć jedynie na moje deklaracje i zapewnienia. Bo z tym bywa różnie choćby ostatnio każdy widział, że takie deklaracje są guzik warte. A już niejedno widziałem i wiem, że "bajkopisarzy" to nie brakuje :)
Ja też uśredniam (grid) na nowym koncie i testuje nową koncepcje ;)
https://www.mql5.com/en/charts/16158765 ... ill-uk-ltd

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Cblondyn pisze: 19 lip 2022, 13:29
Bo jeśli pisze, że mam pozycje na koncie real to nie moge liczyć jedynie na moje deklaracje i zapewnienia. Bo z tym bywa różnie choćby ostatnio każdy widział, że takie deklaracje są guzik warte. A już niejedno widziałem i wiem, że "bajkopisarzy" to nie brakuje :)
:)
Cblond konto Real

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Tomasz196407 pisze: 19 lip 2022, 13:35
Cblondyn pisze: 19 lip 2022, 13:29
:)
Cblond konto Real
Jak widać pokazanie konta real jest dziecinnie proste :d
Jeśli się tego chce ;)

baxik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: baxik »

baxik ale tak już na razie pomijam ilość pozycji, pewnie to z tym związane jest ze zawierasz lki i eski w jakis sposób przechodzisz do rentowności z ogółu
zauwazyłem cos innego
otóz wyłapałes korekte w ruchu wzrostowym
nie wystarczyło by jedna góra dwie pozycje?
bo prawie idealne weszłeś
po co tyle tych transakcji
[/quote]

odpowiedz na twoje pytanie jest w zasadzie tutaj bo pisalem ci juz na dt to ja przygotowuje grunt a uderzam tu
br gl
https://iv.pl/image/poz-zamkniete-ropa.GIq4vx7
zostaly 3dobre ski i w zasadzie tu skonczona w 70 procentach robota cel mam nizej 90 wiec nie zawracam sobie glowy co
dalej i na razie lki mnie na glownym nie interesuja bo mam do zamkniecia z/s wyzej 3k
rozrzut na wejsciu w ski byl minimum 1duzy punkt bo niestety mozesz sobie zakladac jakis poziom a rynek pojdzie oczko wyzej i gorzej bo czasem przynajmniej 2
ja tak kontroluje moc wejscia by byc zawsze z gorki nawet jak przy tym troche trace
pisalem te cene wyzej 100 chyba z tydzien temu juz weszli dzis i ok mam ski
a robota to wiesz sam wprawe trzeba niestety wycwiczyc na tych slynnych dpo godz a ja ich troszke mam
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę
jesli nie odpowiadam tzn nie chcę odpisać ani się tłumaczyć

baxik
Fanatyk
Fanatyk

a tak przy okazji co do konta real
ja chcialbym i chetnie zobacze takie konto z numerem i wszystkimi danymi ale z rachunkiem wyzej 100k????????????/ nawet zlotych
i nie bardzo wierze ze taki odwazny sie tu znajdzie i panowie spece poprosze najlepiej zapytac fachowca z tej dziedziny czy by to bylo bezpieczne
bo te konta realne tu tak chetnie pokazywane to do zielonych to sa po 50 czy 100 dolcow na koncie to jak ktos krwa nie widzi roznicy to ja widze
cblondi setka czy choc ze 3setki pozdrawiam bo tez u tego broka mialem kilka razy konto :P
i pytanie ile razy w ciagu roku ktos na priv do ciebie wchodzil bys na jego koncie zarabial tylko daj swoje dane bo do mnie juz 4 gosci bylo
Ostatnio zmieniony 19 lip 2022, 13:59 przez baxik, łącznie zmieniany 1 raz.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

baxik pisze: 19 lip 2022, 13:44 baxik ale tak już na razie pomijam ilość pozycji, pewnie to z tym związane jest ze zawierasz lki i eski w jakis sposób przechodzisz do rentowności z ogółu
zauwazyłem cos innego
otóz wyłapałes korekte w ruchu wzrostowym
nie wystarczyło by jedna góra dwie pozycje?
bo prawie idealne weszłeś
po co tyle tych transakcji
odpowiedz na twoje pytanie jest w zasadzie tutaj bo pisalem ci juz na dt to ja przygotowuje grunt a uderzam tu
br gl
https://iv.pl/image/poz-zamkniete-ropa.GIq4vx7
zostaly 3dobre ski i w zasadzie tu skonczona w 70 procentach robota cel mam nizej 90 wiec nie zawracam sobie glowy co
dalej i na razie lki mnie na glownym nie interesuja bo mam do zamkniecia z/s wyzej 3k
rozrzut na wejsciu w ski byl minimum 1duzy punkt bo niestety mozesz sobie zakladac jakis poziom a rynek pojdzie oczko wyzej i gorzej bo czasem przynajmniej 2
ja tak kontroluje moc wejscia by byc zawsze z gorki nawet jak przy tym troche trace
pisalem te cene wyzej 100 chyba z tydzien temu juz weszli dzis i ok mam ski
a robota to wiesz sam wprawe trzeba niestety wycwiczyc na tych slynnych dpo godz a ja ich troszke mam
[/quote]

Baxik chciałem zrozumieć, albo ja jakis nie kumaty albo nie odpowiadasz mi na pytania
-pytam o pozycje że jest ich dużo Ty pokazujesz mi nastepne konto na którym tyle samo pozycji
pytałem tylko o ilość , ILosc pozycji
nie o to ze masz brokera głównego i pomocniczego gdzie przygotowujesz sie do otwarcia innych pozycji
dla mnie to ważne, nie chcesz odpowiedzieć to nie
Co do tego pokazania konta ponad 100k
czy zauwazyłes ze ludzie pokazuja tu otwarte pozycje na wykresie? nie pozycje i ich stan

baxik
Fanatyk
Fanatyk

ilosc pozycji bo zawsze stawiam ich duzo zalezy od depa
bo czesto jest tak ze np jak bylo wczoraj zalozylem ze wyjda nad 100 a nie wyszli i gdybym wczoraj nie zaczal od 98,5 to oblizalbym sie smakiem a tez zarobilem
pisalem trudno wyczuc kiedy rynek skonczy a tez z lenistwa czesto nie chce mi sie czekac
czesto zostawiam rozrzucone oczekujace znikam na 2godz i widze ze mam juz nawet za duzo to typowe u mnie
a z drugiej strony jednak sie boje postawic np w jednym miejscu 1lot bo nie lubie slek i tracic
poprostu taki jest moj styl rozrzucone male pozycje duzo latwiej skracac to tez sie liczy
na dtmoim mam lki dolce i lki ropa
https://iv.pl/image/ropa-dt.GIq4ctE

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

baxik pisze: 19 lip 2022, 14:02 ilosc pozycji bo zawsze stawiam ich duzo zalezy od depa
bo czesto jest tak ze np jak bylo wczoraj zalozylem ze wyjda nad 100 a nie wyszli i gdybym wczoraj nie zaczal od 98,5 to oblizalbym sie smakiem a tez zarobilem
pisalem trudno wyczuc kiedy rynek skonczy a tez z lenistwa czesto nie chce mi sie czekac
czesto zostawiam rozrzucone oczekujace znikam na 2godz i widze ze mam juz nawet za duzo to typowe u mnie
a z drugiej strony jednak sie boje postawic np w jednym miejscu 1lot bo nie lubie slek i tracic
poprostu taki jest moj styl rozrzucone pozycje duzo latwiej skracac to tez sie liczy
na dtmoim mam lki dolce i lki ropa
https://iv.pl/image/ropa-dt.GIq4ctE
ok dzięki

Zablokowany