Mój target na sapinie był 4590, ale miał być z niższych poziomów. Korekta zatrzymała się w połowie ruchu więc myślę że 4800 do końca roku.
„Śpieszymy się do dorosłości, żeby tęsknić za dzieciństwem, tracimy zdrowie dla pieniędzy, a potem płacimy by je odzyskać, żyjemy jakbyśmy nigdy nie mieli umrzeć, a umieramy jakbyśmy nigdy nie żyli” - Paulo Coelho
Czuguri pisze: 22 paź 2021, 13:23
Bax, Navik i reszta. Kiedy indeksy na eS. Prognozy ?
Dax 15700
NQ 15550 ? czy jednak zrównają ATH na 15700
D1 się łamie, ale na W1 sporo miejsca jeszcze, mimo że MN spadkowy
Moim scenariuszem bazowym jest negacja świeczki miesięcznej , wiec jakiegos poważnego S nie przewiduje w tym miesiącu.
Ath trzeba zrobić bo dawno nie było
Wg mnie poziom 15175 -200 był decydujący o tym czy idziemy w górę czy w dol . Przebili ten poziom wiec dla mnie sprawa jasna , nowe ath niebawem ...ihmo
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
crok. pisze: 22 paź 2021, 09:27
jak turki splacaja kredyty jak mial miesiac temu lire po 10 za euro a ma po 11 to rata mu przeciez strasznie poszla do gory
Ja nadal trzymam S na USDTRY i dzisiaj dołożyłem.
Kurs nie ma wpływu na raty kredytu. Spłacają w walucie bazowej kredytów, a nie kupują jej za własną walutę.
Na potęgę sprzedają rezerwy zlota, rezerwy walutowe mimo spłat rosną.
Zobacz rezerwy walutowe i rezerwy zlota Turcji, wnioski łatwo wyciągnąć. https://tradingeconomics.com/turkey/for ... e-reserves https://tradingeconomics.com/turkey/gold-reserves
Wbrew pozorom nie jest z Turcja tak źle. Zaczynają napływać pieniądze i nowe inwestycje w Turcji.
przeciez handluja z eu i usa wiec kurs ma wielkie znaczenie a jak miesiecznie urosla waluta 11% too tyle drozsze maja towary i bledne kolo bo inflacja znowu do gory bo towar drozszy. dodatkowo % waluty nic nie robil na spekulantow wiec moze to dobry ruch z obnizaniem % jak caly swiat obniza i drukuje.
ciekawia mnie te zlote ruchy na poczatku sesji bo kto ma tyle chajcu aby w chwile 20centow podniesc
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek
indeksy
jest git i przynajmniej na weekend byki wyleczone z nowych ATH
ja mam ski
udanego weekendu i moze wreszcie dadza moim skom odpoczac od tego sranego DT
PAP
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
XAB pisze: 22 paź 2021, 17:57
indeksy
jest git i przynajmniej na weekend byki wyleczone z nowych ATH
ja mam ski
udanego weekendu i moze wreszcie dadza moim skom odpoczac od tego sranego DT
PAP
Nie wyleczone nie wyleczone , poszło L z niższego poziomu . Dopóki nie wrócą poniżej 15175 to nic sie nie zmieni i piłka bedzie po byczej stronie . Ihmo
Jak wrócą PONIŻEJ 15175 to wtedy zmienię zdanie odnośnie ath
Ps. XAB ty juz miałeś dzis balować chyba ?
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
JESZCZE TEN EDZIO NA NIZEJ 1,16 I BYLOBY OKI
tsunami gotow na te 3 proc spadki?
kiedys navik spasc musza moze to juz mykam na imprezke trzymkaj się
ja na nygusie mam esy
XAB pisze: 22 paź 2021, 18:04
JESZCZE TEN EDZIO NA NIZEJ 1,16 I BYLOBY OKI
tsunami gotow na te 3 proc spadki?
kiedys navik spasc musza moze to juz mykam na imprezke trzymkaj się
ja na nygusie mam esy
Sp wróciło na szczyt , Nasdaq zapóźniony odrobine , ale jeszcze jest tydzień października wiec trochę czasu jeszcze ma Nasdaq na powrót .
Po to wracali żeby teraz walić w dol bez opamiętania ? No chyba raczej nie . Ihmo