Zgadza się, martyngał jest zawsze zarabiający, ale trzeba mieć odpowiednio duży depozyt, bo jak nie to prędzej czy później, zabraknie depozytu na kolejną transakcję i rachunek zostanie wyczyszczony.Cblondyn pisze: 21 sie 2021, 08:44
Z założenia martyngał jest zawsze zarabiający. Problemem może być długość serii strat
ALe z tego co wiem wielu traderów z tego systemu korzysta![]()
Zyskowne ea 150 % w miesiąc
Re: Zyskowne ea 150 % w miesiąc
- ninjaproject
- Maniak
Ludzie, ja przepraszam, ale przecież to co piszecie nie trzyma żadnej logiki!grzegrzyw pisze: 21 sie 2021, 12:19Zgadza się, martyngał jest zawsze zarabiający, ale trzeba mieć odpowiednio duży depozyt, bo jak nie to prędzej czy później, zabraknie depozytu na kolejną transakcję i rachunek zostanie wyczyszczony.Cblondyn pisze: 21 sie 2021, 08:44
Z założenia martyngał jest zawsze zarabiający. Problemem może być długość serii strat
ALe z tego co wiem wielu traderów z tego systemu korzysta![]()
Zawsze znaczy zawsze, znaczy zawsze.
Jeżeli istnieje wypadek, kiedy coś nie zarobi, tylko straci, to pisanie, że "zawsze zarabia" jest śmieszne i nielogiczne.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.
-
- Fanatyk
Oprócz wspomnianego martyngału w ea istnieje jeszcze kilka zależności wg którego otwierane są pozycje,ninjaproject pisze: 21 sie 2021, 20:16
Ludzie, ja przepraszam, ale przecież to co piszecie nie trzyma żadnej logiki!
Zawsze znaczy zawsze, znaczy zawsze.
Jeżeli istnieje wypadek, kiedy coś nie zarobi, tylko straci, to pisanie, że "zawsze zarabia" jest śmieszne i nielogiczne.
ale tak tematycznie do postu o logice-
Pierwszy nasz kolega wspomniał o ZAłożeniu martyngała, potem wspomniał o długości strat, stratnych pozycji pod rząd
na koniec ze wielu korzysta z tego (ponoć wie o tym)

Choć sie nie zgadzam z tym postem(tego kolegi) postanowiłem sobie odpuścić
Czy logicznie zrobiłem? chyba tak,
czasem nie warto w cos wchodzić co nie da rezultatu
A tak na koniec o robocie
seria stratnych pozycji pod rzad istnieje tak samo jak u kazdego tradera po wejsciu w pozycje - na transakcji
czy warto rozstrzygać to ze ktos ma straty jezeli sam je ma??

Niepotrzebnie użyłem slowa "zawsze", powinno być słowo "często". Powinno być tak: martyngał jest często zarabiający, ale trzeba mieć odpowiednio duży depozyt, bo jak nie to prędzej czy później, zabraknie depozytu na kolejną transakcję i rachunek zostanie wyczyszczony.grzegrzyw pisze: 21 sie 2021, 12:19 Zgadza się, martyngał jest zawsze zarabiający, ale trzeba mieć odpowiednio duży depozyt, bo jak nie to prędzej czy później, zabraknie depozytu na kolejną transakcję i rachunek zostanie wyczyszczony.
- ninjaproject
- Maniak
Proponuję:grzegrzyw pisze: 22 sie 2021, 14:53Niepotrzebnie użyłem slowa "zawsze", powinno być słowo "często". Powinno być tak: martyngał jest często zarabiający, ale trzeba mieć odpowiednio duży depozyt, bo jak nie to prędzej czy później, zabraknie depozytu na kolejną transakcję i rachunek zostanie wyczyszczony.grzegrzyw pisze: 21 sie 2021, 12:19 Zgadza się, martyngał jest zawsze zarabiający, ale trzeba mieć odpowiednio duży depozyt, bo jak nie to prędzej czy później, zabraknie depozytu na kolejną transakcję i rachunek zostanie wyczyszczony.
Martyngał z założenia zarabia, pod warunkiem że wystarczy nam kapitału, żeby systematyczne podwajać wolumen transakcyjny. Niestety, podwajanie wolumenu transakcyjnego powoduje jego wzrost wykładniczo, więc szybko może nam zabraknąć kapitału.
Warunek podwajania wolumenu występuje w przypadku ruletki (lub gier losowych o podobnym stosunku strata/zysk). W przypadku rynków finansowych (np. forex) już nie musi występować ten warunek regularnie.ninjaproject pisze: 23 sie 2021, 16:43Proponuję:grzegrzyw pisze: 22 sie 2021, 14:53Niepotrzebnie użyłem slowa "zawsze", powinno być słowo "często". Powinno być tak: martyngał jest często zarabiający, ale trzeba mieć odpowiednio duży depozyt, bo jak nie to prędzej czy później, zabraknie depozytu na kolejną transakcję i rachunek zostanie wyczyszczony.grzegrzyw pisze: 21 sie 2021, 12:19 Zgadza się, martyngał jest zawsze zarabiający, ale trzeba mieć odpowiednio duży depozyt, bo jak nie to prędzej czy później, zabraknie depozytu na kolejną transakcję i rachunek zostanie wyczyszczony.
Martyngał z założenia zarabia, pod warunkiem że wystarczy nam kapitału, żeby systematyczne podwajać wolumen transakcyjny. Niestety, podwajanie wolumenu transakcyjnego powoduje jego wzrost wykładniczo, więc szybko może nam zabraknąć kapitału.
-
- Fanatyk
Przyjrzałem sie jeszcze raz temu raportowi testera,JarlCarmen pisze: 17 sie 2021, 19:04 Wrzucam ea + set pod gbp jpy m5
EDIT: Niestety tylko te 3 miesiace dały taki wynik. Nastepne to juz MC ;/ ale być może ktoś znajdzie dobre ustawienia pod to ea...
EDIT2.
Testowałem też takie ustawienia. Wyglada na to ,ze co 3 miesiące robi 100%.
Test od stycznia do teraz.
Złoto m5
xauusd200$m5.rar
i test:
StrategyTester.rar
i mam wątpliwości czy przy takiej ilości zleceń (około 255) coś zarobimy

Koszty prowizji i możliwe że koszty swapu tez by sie załapały w ciągu dnia i jeżeli akurat na realu by miałoby by być podobnie oczywiscie.
Zastanawiam sie bo robiłem tez testy na GU
u Ciebie jest IC Markets ja mam mForex
prowizja i swap powala

- ninjaproject
- Maniak
Niestety, ludzie się napalają wynikami z testera, a nie biorą pod uwagę wielu rzeczywistych czynników, których tester nie uwzględnia.
-
- Fanatyk
No wiesz jest tu i ważna zaleta,ninjaproject pisze: 24 sie 2021, 23:02 Niestety, ludzie się napalają wynikami z testera, a nie biorą pod uwagę wielu rzeczywistych czynników, których tester nie uwzględnia.
na załączniku krzywa
Charakter strategii widoczny jest po gwałtownych ruchach i ostrych rogach
na takiej linii prostej stabilnie narastającej moge zbudowac system który może podwajać albo potrajac wolumen transakcyjny
zeby prowizje i swap zniwelowac
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- ninjaproject
- Maniak
Umiesz czytać po angielsku, to czerwone?Tomasz196407 pisze: 24 sie 2021, 23:15No wiesz jest tu i ważna zaleta,ninjaproject pisze: 24 sie 2021, 23:02 Niestety, ludzie się napalają wynikami z testera, a nie biorą pod uwagę wielu rzeczywistych czynników, których tester nie uwzględnia.
na załączniku krzywa
Charakter strategii widoczny jest po gwałtownych ruchach i ostrych rogach
na takiej linii prostej stabilnie narastającej moge zbudowac system który może podwajać albo potrajac wolumen transakcyjny
zeby prowizje i swap zniwelowac