Stawiam na nowe topy. Są już w strefie popytowej. Zmyła poszła na Daxie który jeszcze trochę zleci w pon/wto i rakieta up. Nic na pewno ale tak to widzę. Z resztą czekam z L na Daxie niżej z interwałów Daily. H4 połamali w tym tygodniu, które z resztą dały zarobić aż dwa razy w 2-3 ostatnie tygodnie. Teraz czas na Daily.
DayTrading: Piątek 18.06.2021
Re: DayTrading: Piątek 18.06.2021
Bardzo możliwe, mi tez wzrosty bliższe sercu. Chciałbym sie załadowac w L na poziomie 13973 tam gdzie mam tp1 postawione. Jeżeli LT puści no to test dołka na 13830 - ale to już taki bardziej życzeniowy scenariusz, który zmieniałby dośc mocno sytuacje na wykresie (h4).N T pisze: ↑18 cze 2021, 18:11Stawiam na nowe topy. Są już w strefie popytowej. Zmyła poszła na Daxie który jeszcze trochę zleci w pon/wto i rakieta up. Nic na pewno ale tak to widzę. Z resztą czekam z L na Daxie niżej z interwałów Daily. H4 połamali w tym tygodniu, które z resztą dały zarobić aż dwa razy w 2-3 ostatnie tygodnie. Teraz czas na Daily.
Dla mnie scenariusz bazowy to zaliczenie 13973 i góra, pewnie dopiero w poniedziałek lub wtorek i od środy up tak jak piszesz
edit. eSki zamkniete jednak . Nie maja ochoty zejsc do tp. Piatek dzis , wiec wyciąganie może bedzie
Ostatnio zmieniony 18 cze 2021, 19:12 przez navik, łącznie zmieniany 1 raz.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
Na daxie zatrzymali się na tygodniowym wsparciu, dwa piękne knoty na h1 ale ja tego nie kupuję
Takie coś znalazłem na forexfactory czyli chyba się zaczyna. Pomyślałem jeszcze że twitt ma za zadanie wywołać tylko krótką korektę ale chyba jednak rozpoczyna zmianę narracji, BOC już zredukował QE, w FED i ECB temat już jest poruszany (tzn.rozmawiają kiedy rozpoczną rozmowy na ten temat ). Do tego wysoka inflacja, mówią że będzie przejściowa ale jakoś im nie wierzę więc sorawdziłem. ostatnia taka inflacja była w US w 2008 i nie była przejściowa https://www.usinflationcalculator.com/i ... ion-rates/ tu można sprawdzić ostatnie 21 lat miesiąc po miesiącu. Nie pamiętam które banki ale zapowiedziały że będąpodnosić stopy.
FED'S KASHKARI: THE FED IS IN A DECENT FINANCIAL POSITION, THEREFORE IT'S FINE TO TALK ABOUT TAPERING MONTHLY ASSET PURCHASES. — Breaking Market News (@FinancialJuice)
Added at 9:01pm
KASHKARI FED: FED JEST W DOBREJ SYTUACJI FINANSOWEJ, DLATEGO MOŻNA POMÓWIĆ O ZMNIEJSZAJĄCYCH SIĘ MIESIĘCZNYCH SKUPUCH AKTYWÓW. — Najświeższe wiadomości rynkowe (@FinancialJuice)
Dodano o 21:01
Tłumaczenie za tłumaczem googla
We wrześniu będzie można przeczytać że nie ma się co dziwić że indeksy są 10 a może więcej procent niżej niż czerwcu, bo ...już w czerwcu banki centralne przechodziły na jastrzębią narrację a ponadto indeksy były mocno napompowane. Także moim zdaniem dół i to bez zbędnych ceregieli.
A Wy co uważacie?
FED'S KASHKARI: THE FED IS IN A DECENT FINANCIAL POSITION, THEREFORE IT'S FINE TO TALK ABOUT TAPERING MONTHLY ASSET PURCHASES. — Breaking Market News (@FinancialJuice)
Added at 9:01pm
KASHKARI FED: FED JEST W DOBREJ SYTUACJI FINANSOWEJ, DLATEGO MOŻNA POMÓWIĆ O ZMNIEJSZAJĄCYCH SIĘ MIESIĘCZNYCH SKUPUCH AKTYWÓW. — Najświeższe wiadomości rynkowe (@FinancialJuice)
Dodano o 21:01
Tłumaczenie za tłumaczem googla
We wrześniu będzie można przeczytać że nie ma się co dziwić że indeksy są 10 a może więcej procent niżej niż czerwcu, bo ...już w czerwcu banki centralne przechodziły na jastrzębią narrację a ponadto indeksy były mocno napompowane. Także moim zdaniem dół i to bez zbędnych ceregieli.
A Wy co uważacie?