płatności internetowe.
- realprofit
- Stały bywalec
płatności internetowe.
Mam do Was pytanie. Rozkrecam mały biznes internetowy i szukam odpowiedniego systemu płatości. SMS odpada, bo za duże prowizje itp. W przelewie bankowym przeszkadza mi to, że nie chce ujawnia danych osobowych wszystkim, którzy u mnie kupują. Myślałem, zeby założyc konto na paypalu albo czymś pokrewnym i wysyłac kupoumjącym dane tego konta, które oni bedą zasilac ze swojego banku. Doradzicie coś konkretnego? Bo PayPal też nie umozliwia ochrony danych w takim przypadku.
- jasonbourne
- Pasjonat
Re: płatności internetowe.
Western Union, całkowicie anonimowo. Tylko że jak nie chcesz podawać swojego numeru konta i swoich danych, większość rozsądnych osób z założenia uzna Ciebie za oszusta. Niezależnie czy nim jesteś czy nie.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl
Nic tak człowieka nie motywuje do nauki, jak bycie bankrutem.
Bitcoin!
Tak - moneybookers to chyba najlepsze rozwiązanie. Przelew jest wysyłany na dany adres email więc dane osobowe nigdzie nie figurują.
- realprofit
- Stały bywalec
Numer konta pal licho! Zależy mi na imieniu, nazwisku i adresie. Sprawdze wasze propozycje, dzieki.
Edit:
Moneybookers to jednak nie do końca to, bo kupujący też musi miec tam konto. Chciałbym, żeby ktoś mógł na moj bank internetowy/procesor płatniczy zrobic przelew z normalnego banku lub poczty. Jest to możliwe?
A co do western union, to wyjaśnisz dokładnie jakby to miało wyglądac? Bo z tego co wiem tam są przekazy na konkretną osobe. No i biorą prowizje, a ja bede odbierał kwoty rzedu kilkludziesieciu złotych.
Edit:
Moneybookers to jednak nie do końca to, bo kupujący też musi miec tam konto. Chciałbym, żeby ktoś mógł na moj bank internetowy/procesor płatniczy zrobic przelew z normalnego banku lub poczty. Jest to możliwe?
A co do western union, to wyjaśnisz dokładnie jakby to miało wyglądac? Bo z tego co wiem tam są przekazy na konkretną osobe. No i biorą prowizje, a ja bede odbierał kwoty rzedu kilkludziesieciu złotych.
- jasonbourne
- Pasjonat
Teoretycznie są sprawdzane dane, w praktyce jest tak, że ktoś wpłaca pieniądze gdziekolwiek na świecie, podaje Ci numer, taki tajny kod, Ty idziesz do jakiegoś banku, choćby do Pekao S.A., podajesz Pani kod, Pani Ci daje pieniądze, i nikt nikogo o nic więcej nie pyta.realprofit pisze:A co do western union, to wyjaśnisz dokładnie jakby to miało wyglądac? Bo z tego co wiem tam są przekazy na konkretną osobe. No i biorą prowizje, a ja bede odbierał kwoty rzedu kilkludziesieciu złotych.
Dlatego jest ulubiona metoda płatności dla oszustów. Oni nawet czasami dzwonią z Western Union z pytaniem czy wiesz do kogo wysyłasz pieniądze, żeby później nie było że nie ostrzegali przed oszustwem. I fakt, są drodzy, taka jest cena anonimowości.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl
Zgodnie ze zmianami w usługa płatniczych nie ma, a nawet nie trzeba przy wykonywaniu przelewu podawać danych odbiorcy, wystarczy sam numer NRB (numer rachunku bankowego).
Tak więc do wykonania przelewu wystarczy tylko NRB i kwota, no i tytułem czego
Niestety u nas, na szczęście nie we wszystkich Bankach, nadal wymagają do realizacji przelewu podania pełnych danych odbiorcy, czasem nawet i kodu miejscowości.
Ja osobiście korzystam z citibanku i tam robiąc przelew podaje tylko NRB
Tak więc do wykonania przelewu wystarczy tylko NRB i kwota, no i tytułem czego

Niestety u nas, na szczęście nie we wszystkich Bankach, nadal wymagają do realizacji przelewu podania pełnych danych odbiorcy, czasem nawet i kodu miejscowości.
Ja osobiście korzystam z citibanku i tam robiąc przelew podaje tylko NRB
Skoro zależy Ci na zatajeniu swoich danych osobowych to sprawa i ten Twój "biznes" wydaje się śmierdząca - więc dlaczego mamy Ci pomagać ?realprofit pisze:Numer konta pal licho! Zależy mi na imieniu, nazwisku i adresie. Sprawdze wasze propozycje, dzieki.
Jeśli chcesz prowadzić biznes to czemu po prostu nie zarejestrować firmy i nie prowadzić działalności pod jej szyldem ?
Z tym, że chyba nie do końca tak. To jakie WU ma usługi/wymagania zależy to od kraju. Niekiedy wystarczy znać sam kod dla odebrania pieniędzy, a niekiedy przelew musi zawierać dane osobowe, sprawdzane z dokumentu przy odbiorze.jasonbourne pisze: Teoretycznie są sprawdzane dane, w praktyce jest tak, że ktoś wpłaca pieniądze gdziekolwiek na świecie, podaje Ci numer, taki tajny kod, Ty idziesz do jakiegoś banku, choćby do Pekao S.A., podajesz Pani kod, Pani Ci daje pieniądze, i nikt nikogo o nic więcej nie pyta.