Witam
iluminati masoni jezuici templariusze, opus dei, kings of malta, skul and bones itd kto jest na szczycie? bardzo ciekawy wyklad
http://www.youtube.com/watch?v=ea54hzIfPK4
pozdro
"teoria spiskowa"
o matko to ciekawe jak reagujesz na widok ksiązki grubszej niz 50 stron bez obrazkówInk. pisze:nie oglądałem bo stanowczo za długie

spiski istniały, istnieją i będa istniec ale nigdy sie w nie nie wierzy w momencie ich trwania a osoby ktore na to wskazują zawsze sa wyszydzane i wyśmiewane
- tak kiedys slyszalem ....
Miej nadzieję na najlepsze, ale zawsze bądź gotów na najgorsze.
Ale na prawdę nie ma za coxpep pisze:dzieki ze wniosles wiele do tematu

A tak na poważnie to facepalm to jedyne co mi przychodzi widząc tego typu tematy, jeśli moja opinia ciebie boli, coż nie jesteśmy tu żeby sie głaskać po główkach ale po to by właśnie wyrażać swoje opinie, moja jest właśnie taka jaką widać na zdjęciach, niestety ale łączenie różnych zdarzeń i dopisywanie do tego teorii jest moim zdaniem niepoważne, bo można z niczego zrobić teorie zamachową lub spisek pragnący opanowac swiat, gdzieś widziałem jak z biblii coś tam liczyli i wszystko im wychodziło ( czyt. połaczenie piramid z atlantydą z jedusem) WSYSTKO DO SIEBIE PASOWAŁO, ale czy mam w to wierzyć?, są ludzie wierzący że istniała przed nami wysokorozwinięta cywilizacja ktora podróżowała w kosmosie i wierzą w to profesorowie !!! widziałem na discowery

Ale ilość takich tematów ostatnio mnie przeraża,
poniżej masz rysunek jak z można pomieszać aby dojść do rozwiązania ktore nie jest prawdziwe

Dodano po 5 minutach:
A podaj mi choć jeden spisek na skale światową ?pawel2907 pisze:spiski istniały, istnieją i będa istniec ale nigdy sie w nie nie wierzy w momencie ich trwania a osoby ktore na to wskazują zawsze sa wyszydzane i wyśmiewane
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Ink. klasyczna sztuka wykręcania kota ogonem czyli
http://pl.wikipedia.org/wiki/Sofizmat
Teorie spiskowe opierają się na podobnym schemacie co wiara.
Czyli coś tam musi być! Jak to nie ma? Udowodnij mi że nie ma.
Ogromne pole popisu dla erystów. W tego rodzaju filmach można znaleźć większość sztuczek psychomanipulacyjnych.
Nic tylko się uczyć i używać.
BTW ode mnie double facepalm

http://pl.wikipedia.org/wiki/Sofizmat
Teorie spiskowe opierają się na podobnym schemacie co wiara.
Czyli coś tam musi być! Jak to nie ma? Udowodnij mi że nie ma.

Ogromne pole popisu dla erystów. W tego rodzaju filmach można znaleźć większość sztuczek psychomanipulacyjnych.
Nic tylko się uczyć i używać.
BTW ode mnie double facepalm

"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
no jak to?Ink. pisze:pawel2907 napisał:
spiski istniały, istnieją i będa istniec ale nigdy sie w nie nie wierzy w momencie ich trwania a osoby ktore na to wskazują zawsze sa wyszydzane i wyśmiewane
A podaj mi choć jeden spisek na skale światową ?
ludzi w piecach pala?
albo zagazowuja w komorach jakichs??
co ty gadasz za glupoty niemcy by tego nigdy nie zrobili

hitler chce zabic wszystkich zydow na swiecie??
no co ty to przeciez jakis spisek i durne teorie przeciez on sam jest zydem

w pentagon nie uderzyl samolot??
co za durne teorie spiskowe....
przeciez to normalne ze samoloty sa zbudowane z takich materialow ze wyparowuja pod wplywem wysokiej temperatury i dlatego go nie ma

pozdrawiam

ok forum forex, kreacja pieniadza przez banki komercyjne, jawne zlodziejstwo w bialych rekawiczkach to nie swiatowy spisek? przez przypadek zdobyli takie prawa jakbys nie byl ignorantem i zglebil troche historii wiedzialbys jak do tego doszloInk. pisze:A podaj mi choć jeden spisek na skale światową ?
nie boli mnie wcale, jest poprostu bezwartosciowa bo nie obejzales a kometujeszInk. pisze:jeśli moja opinia ciebie boli, coż nie jesteśmy tu żeby sie głaskać po główkach ale po to by właśnie wyrażać swoje opinie
daromanchester kolejny ignorant, cytaty z kilku wiekow ale oczywiscie Ty jestes najmadrzejszy bo sie naczytales wikipedii
ink specjalnie dla ciebie tyle dasz rade chyba wysluchac
http://www.youtube.com/watch?v=bySZVK39Zow
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
http://cia.media.pl/krytyka_teori_konspiracyjnychDużą część źródła tego problemu możemy powiązać z bardzo krótką, uproszczoną i wygodną krytyką kapitalizmu i władzy. Dużo łatwiej utożsamić działanie systemu z grupą ukrytych autorów, niż zrozumieć jak działa tak skomplikowana gospodarka jak ta, w której teraz żyjemy, jak wyglądają struktury ekonomiczne w których żyjemy i czym charakteryzują się struktury władzy, które tworzą się na tej planecie. Coś co z jednej strony jest bardziej konkretne, mniej tajne, ale z drugiej strony bardziej skomplikowane i przede wszystkim o większym stopniu abstrakcji.
Ludziom się wydaje że wiedzą jak jest skonstruowany świat i łatwo ulegają pokusie obarczania za ich nieszczęśliwe życie pewnej grupy ludzi.
Panowie trzeba po prostu dorosnąć i zrozumieć jak wszystko funkcjonuje dookoła nas.
Xpep chcesz dyskutować czy założyłeś temat żeby wszyscy zaakceptowali Twój tok rozumowania?
Dodano po 4 minutach:
Jak na razie wrzucam do czasówek.
Jak temat będzie merytoryczny to go przesunę do offtopa.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr