FXOpen.com - działający MetaTrader 4 z ECN
FXOpen.com - działający MetaTrader 4 z ECN
Dają już podobno konto real - FXOpen.com
Ja założyłem jak na razie demo + level II software (pokazuje ile jest BID/ASK na poszczegolnych parach).
W sumie jak do tej pory roznice z XTB real widze 0-2 pipsy,
spread 0,5-1 pipsa na Edku, jezeli ktos korzysta z real'a u nich prosze o info
Minimalny depozyt dla konta ECN to 1000$
Ja założyłem jak na razie demo + level II software (pokazuje ile jest BID/ASK na poszczegolnych parach).
W sumie jak do tej pory roznice z XTB real widze 0-2 pipsy,
spread 0,5-1 pipsa na Edku, jezeli ktos korzysta z real'a u nich prosze o info
Minimalny depozyt dla konta ECN to 1000$
Także mam u nich demo ECN, ale na demie pokazana jest tylko najlepsza oferta Ask i Bid. Na koncie realnym z Level II jest podglad na 5 najlepszych zleceń Bid i Ask.
Poza tym, minimalna wielkość zlecenia to 1 lot, wiec 100000 waluty bazowej.
W przypadku EurUsd depo to ok.1400 usd przy dźwigni 1:100, wiec sensowną iloscią kasy na rach. jest wartosc conajmniej 10000 usd.
Nie wiem wiec, co mozna zdziałac z tym 1000 $ na początek przy min. 1 locie.
O szczegółach mozna poczytać na ich forum:
http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=59029&page=3
Poza tym, minimalna wielkość zlecenia to 1 lot, wiec 100000 waluty bazowej.
W przypadku EurUsd depo to ok.1400 usd przy dźwigni 1:100, wiec sensowną iloscią kasy na rach. jest wartosc conajmniej 10000 usd.
Nie wiem wiec, co mozna zdziałac z tym 1000 $ na początek przy min. 1 locie.

O szczegółach mozna poczytać na ich forum:
http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=59029&page=3
- Mighty Baz
- Pasjonat
Witam.
FXOpen nigdy nie miał dobrej reputacji. Ostatnio stracili nawet licencję, przez co można powiedzieć, że na dzień dzisiejszy działają nielegalnie.
Poza tym nie łudź się, że jest to ECN. Nie ma technicznej możliwości by przystosować MT4 by działało na rynku ECN. Także ich twierdzenia, że działają na tym rynku można sobie między "świeczki" włożyć
A to, że można mieć wgląd w Level II nie do końca jest prawdą, ponieważ mają do tego oddzielną aplikację i prawdopodobnie jest ona połączona przez API z datafeedem od Dukasa, ale same zlecenia już nie muszą i pewnie nie przechodzą przez Dukasa.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Odważny jesteśMighty Baz pisze:zlozylem dokumenty na ECN, czekam na weryfikacje. Podziele sie wrazeniami;
Dodano po 8 minutach:
nie ma, tak piszaUfc2 pisze:ile wynosi commision??

Poza tym nie łudź się, że jest to ECN. Nie ma technicznej możliwości by przystosować MT4 by działało na rynku ECN. Także ich twierdzenia, że działają na tym rynku można sobie między "świeczki" włożyć

A to, że można mieć wgląd w Level II nie do końca jest prawdą, ponieważ mają do tego oddzielną aplikację i prawdopodobnie jest ona połączona przez API z datafeedem od Dukasa, ale same zlecenia już nie muszą i pewnie nie przechodzą przez Dukasa.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
ECN bez prowizji? To na czym zarabia? 
No i jak napisał MaRCHeW, pic na wodę, nie ECN. Lepiej przeczytaj dokładnie ich regulamin.

No i jak napisał MaRCHeW, pic na wodę, nie ECN. Lepiej przeczytaj dokładnie ich regulamin.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Mighty Baz
- Pasjonat
Głośna swego czasu sprawa z FXOpen, co prawda z MM ale dla mnie są niewiarygodni skoro ingerują w historię zleceń: http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=50202
- Mighty Baz
- Pasjonat