Nietypowy problem w MT4 (z wykresami, błędy i inne)

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Czy MT4 to dobry software?

tak
20
80%
nie
5
20%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nietypowy problem w MT4 (z wykresami, błędy i inne)

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Witam

Mam następujący problem. Mam "dziwny" wykres, bo różnią się High Low na różnych TF. :shock:
Kiedy wskaźnik zwykle mówił jednogłośnie sprzedaj kupuj nagle mu odwaliło :?
Aż tu nagle dopatrzyłem się, że moje wykresy są złe !!!
Co prawda demo, ale zdenerwowało mnie takie coś. Czy ktoś może potwierdzić taką samą sytuacje na demo Alpari lub koncie real ?

Sprawdziłem wykresy na Fxpro i tam są dobre !!!
Czy takie rzeczy dzieją się na kontach real?

Jeśli wspomniany przeze mnie problem już gdzieś był omawiany bardzo proszę o uwagę, bo nie przypominam sobie czytając znaczną część forum.

Dodano po 1 minutach:

m 15 FXpro

Dodano po 6 minutach:

FX pro m15 (przedtem było m30 - pomyłka )
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

kubek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kubek »

Ciekawa sprawa. Jesli chodzi ci o alpari UK (nie US) to w realu ceny low byly takie same

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Chodzi o alpari UK.
to w realu ceny low byly takie same
Bo troszkę nie jasno.
Takie same, tzn takie jak na demo czyli cena np. na TF m15 lub innych (wyższych) była też inna?
Czy wszystko było i jest w porządku na twojej platformie MT4 i tylko ja mam taki fenomen :?

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Przeinstalowałem platformę Mt4 na nową, sytuacja taka sama :?
Przeanalizowałem wykresy takich przypadków było więcej na innych TF
W sumie to konto demo, ale jak widać ciekawe rzeczy mogą się zdarzać.
Mam teraz nieufność do MT4 :|

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

reptile pisze:Mam teraz nieufność do MT4
Do programu, datafeedu, brokera czy symulacji zwanej demo? ;)
Za bardzo się przejmujesz detalami... Pora trochę czasu poświęcić na fundamenty gry na forexie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

raposo pisze:reptile napisał:
Mam teraz nieufność do MT4

Do programu, datafeedu, brokera czy symulacji zwanej demo?
Teraz do wszystkiego :D Jakież było moje zdziwienie, że trend line była przyłożona gdzie ogólnie ceny nie było. Skutkowało to pewnie na skrypt wskaźnika oraz moje założenia.
Wczoraj też alpari zrobiło cene zero wiec swieca była na dnie, pozniej przez 10 min nie działało demo.
Za bardzo się przejmujesz detalami...
Nie wiem czy to detal, ale gdyby mi się zdarzyło w real no to co ? Dupa zbita i panika :lol:
Pora trochę czasu poświęcić na fundamenty gry na forexie.
Jeśli chodzi o moją strategię to tak, jeszcze dużo przede mną.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

reptile pisze:Nie wiem czy to detal, ale gdyby mi się zdarzyło w real no to co ?
Z tą różnicą, że zdarzyło się to na demo ;). Kubek potwierdził, że na realu ta sytuacja nie miała miejsca. Demo to symulacja więc trzeba sobie na to wziąć poprawkę.
reptile pisze:Jeśli chodzi o moją strategię to tak, jeszcze dużo przede mną.
To do roboty :D.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

raposo pisze:Z tą różnicą, że zdarzyło się to na demo Wink. Kubek potwierdził, że na realu ta sytuacja nie miała miejsca. Demo to symulacja więc trzeba sobie na to wziąć poprawkę.
Pytanie czy u Kubka na demo taka sytuacja miałaby miejsce... i co jeśli nie? Może to jakiś błąd mt4?
reptile: spróbuj sprawdzić jakie wartości są w centrum historii na poszczególnych TF.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

green7 pisze: Pytanie czy u Kubka na demo taka sytuacja miałaby miejsce... i co jeśli nie? Może to jakiś błąd mt4?
Jak napisałem pobrałem nową instalację, kasując poprzednią i otwierając nowe konto sytuacja taka sama :wink:
Jeśli ktoś ma inaczej no to nie wiem czemu mi takie data feed pobiera :lol:
ScreenShot007.png centrum historii low 1.28927
Ja myślę, że to alpari ma coś spiepszone na serwerze demo i nie ma się co więcej rozczulać.

Zmieniam brokera demo :lol: to był właściwie test.
raposo pisze:reptile napisał:
Jeśli chodzi o moją strategię to tak, jeszcze dużo przede mną.

To do roboty Very Happy.
Ogólnie to chyba mam już grala, tylko się mi nie należy :oops: miało być 0,1 lota a było 0,2 a nawet 2 przez pomyłke. Muszę się jeszcze obyć.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Z względu że pisałeś aby temat BEZPIECZEŃSTWA ŚRODKÓW tutaj poruszyć tak więc poruszam.UE ma najlepsze według mnie gwarancje raz że jest dyrektywa UE .....numer któryś tam, oraz o ile się nie mylę to jest też kwota ok.45 tyś EURo ale może być więcej zależy to od danego kraju.Np. w UK jest więcej.W USA każdy stan to inne prawo oraz te polisy.Zmierzam do tego że mając kasę u brokera w USA trzeba te polisy dokładnie sprawdzić ponieważ mogą być istotne wyłączenia.Np. jak upadł jpotężny broker w USA REFCO to były problemy,ale już np. w odziale REFCO Kanada spoko ponieważ w kanadzie te środki były dobrze ubezpieczone.Niestety tych tematów też nie mamy dokładnie rozpracowanych.Czyli krótko w UE jest to doprecyzowane w miarę dobrze ,natomiast pozostali brokerzy to czarna dziura.Za rozwinięcie i oprecyzowanie tematu będę zobowiązany.Pozdrawiam.

Dodano po 30 minutach:

Ps. jescze jedna ważna sprawa zadałeś pytanie Czy MT4 to dobry software?.odpowiadam tak,lecz przestrzegam Ciebie przed dużym niebezpieczeństwem ponieważ zdarzają się sytuacje że różnią sie wskażniki i wykresy między MT-4 a metastock,jest to nie do uwierzenia lecz byłem tego osobiście świadkiem nie raz.Nie wnikam dlaczego tak się stało mogę się tylko domyślać.Jeżeli będziesz miał taką możliwość to polecam Tobie pracę tylko na metastock profesjonalny.Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ODPOWIEDZ