Witam,
Okazuje się, że do platformy dodano możliwość zablokowania automatycznego update-u.
Wystarczy uruchamiając program, dopisać parametr "skipupdate" (terminal.exe /skipupdate) i MT4 będzie pomijał ściąganie aktualizacji.
Sprawdzałem w połączeniu z parametrem "portable".
Pozdrawiam.
MT4 b610 i nowsze -> blokada update-u
MT4 b610 i nowsze -> blokada update-u
ViTE Software Solutions
Re: MT4 b610 i nowsze -> blokada update-u
To fajnie że można wyłączyć aktualizacje ale po jakimś czasie mt4 przestanie się łączyć z serwerem jeśli będzie zbyt stara wersja.
Ja tak robiłem że unikałem aktualizacji ale w końcu musiałem to zrobić.
Ja tak robiłem że unikałem aktualizacji ale w końcu musiałem to zrobić.
Zgadza się, ale dzięki temu teraz to użytkownik ma kontrolę nad samym procesem,
nie aktualizujesz, dopóki nie przekonasz się że warto lub tak jak wspomniałeś, jeśli już nie masz innego wyjścia.
nie aktualizujesz, dopóki nie przekonasz się że warto lub tak jak wspomniałeś, jeśli już nie masz innego wyjścia.
ViTE Software Solutions
Zdecydowałem się na wyłączenie aktualizacji. Ostatnio spowolniło mi się działanie platformy. Nie wiedziałem co jest grane, nie chcę mieć niespodzianek.
Tak tylko trzeba pamiętać o tym że jeśli pojawi się update to i tak zostanie ono ściągnięte do folderu: WebInstall w: Documents and Settings i od tej chwili będzie czekać na "ofiarę" która uruchomi się bez dopisu " /skipupdate" aby ją zaktualizować z marszu przy pierwszym uruchomieniu, istotne jeśli mamy więcej instalacji MetaTradera i zapomnimy o którejś.
Co do samej aktualizacji to aby ją umożliwić nie trzeba tego wpisu kasować,
można utworzyć drugi normalny skrót i uruchomić platformę z niego lub bezpośrednio z folderu w którym jest instalacja.
Co do samej aktualizacji to aby ją umożliwić nie trzeba tego wpisu kasować,
można utworzyć drugi normalny skrót i uruchomić platformę z niego lub bezpośrednio z folderu w którym jest instalacja.