TESTER MT4

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

TESTER MT4

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

O jakości i ułomności testera MT4 już napisano na świecie może treści. Ja dołożę jeszcze kroplę.

Jak tester zamyka pozycje na lukach niedzielnych.
testerblad.PNG
I tak też zdarzało mi się, że broker podobnie zamykał pozycje otwarte. Oczywiście po interwencji poprawiał, ale jak masz kilkadziesiąt pozycji dziennie, takie kwiatki mogą umknąć.
Czy to nie jest błąd MT4, który to również jest powielony w części MT4 po stronie brokera?

-- Dodano: wt 14-05-2013, 20:51 --

http://forum.mql4.com/55371

:wall: :doh:
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: TESTER MT4

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Czy to błąd? Niekoniecznie, bo kiedyś byli brokerzy, którzy realizowali zlecenia w lukach i nie było to potem korygowane ;).

Jeśli testujesz swoje EA, które spotyka się z takim problemem 'technicznym', że często zlecenia realizowane są w luce to masz dwa wyjścia:
1) prześledzić te transakcje i ostatecznie poprawić obliczenia ręcznie samemu (ja tak robiłem ;) )
2) wprowadzić w kod dodatkowy warunek sprawdzający wystąpienie luk i ew. zamknięcie pozycji po cenie otwarcia świecy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

To drugie rozważam właśnie. Tylko jeżeli jest do zamknięcia kilka czy kilkanaście pozycji na luce, samo sprawdzanie da duże poślizgi czasowe i serwer broka może nie zrealizować czegoś tak, jak bym chciał. To w realu, bo tester chyba sobie z tym poradzi.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Testując strategię w realu nie trzeba nic zmieniać, bo broker i tak zrealizuje transakcję po cenie otwarcia ale jeśli chcesz mieć uwiarygodnione warunki z testera historycznego to trzeba sobie coś takiego dodać.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

Tą kwestię to mogliby już dawno poprawić. Jeżeli open świecy przeskakuje SL lub TP to aktywuje się zamknięcie pozycji a za cenę brane jest właśnie open.

Rozwiązanie tego co pokazujesz wygląda tak, że na koniec tygodnia przestawiasz SL i TP na 0 (zdejmujesz), a na otwarciu tygodnia ustawiasz SL i TP i w momencie kiedy nie możesz ustawić poprzedniego SL lub TP bo cena go przeskoczyła i jest po niewłaściwej stronie to zamykasz takie zlecenie na otwarciu tygodnia. Sam coś podobnego robiłem i działało.

ODPOWIEDZ