Pytanie o platformę

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Patton
Bywalec
Bywalec

Pytanie o platformę

Nieprzeczytany post autor: Patton »

Jeśli w złym temacie zamieściłem temat to z góry przepraszam. Mam takie pytanie. Póki co gram na koncie demo na fxpro i zaczyna mnie wkurzać brak płynności na ich platformie. Wykres chodzi jak chce co potrafi być bardzo irytujące. Mam nazdieję, że rozumiecie o co im chodzi. Z kolei znalazłem platformę fxsalt, która ma świetną płynność i małe spready z tym, że ma dość dużą wadę. Trochę niwygodnie się składa zlecenia, a co w tym najgorsze to fakt, iż nie można dać, ani SL ani nawet zlecenia bliżej niż 15 pips od aktualnej ceny. Znacie jakąś platformę łączącą zalety fxpro z płynnością fxsalt? I też by były dość małe spready, a przynajmniej jeśli chodzi o edka.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Pytanie o platformę

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Patton
Bywalec
Bywalec

A da się na tej platformie składać zlecenie w dowolnej odległości od aktualnej ceny jak na fxpro? I czy sa jakieś ograniczenia odnośnie stylu gry? Nie to, że uprawiam sclaping, ale jakbym kiedyś zmienił styl, to wolałbym nie mieć ograniczenia. Na podanej stronie tych zagadnień nie widziałem.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

na wszystkie pytania znajdziesz odpowiedź w wątku(link) który Ci wrzuciłem :wink:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Patton pisze:Jeśli w złym temacie zamieściłem temat to z góry przepraszam. Mam takie pytanie. Póki co gram na koncie demo na fxpro i zaczyna mnie wkurzać brak płynności na ich platformie. Wykres chodzi jak chce co potrafi być bardzo irytujące. Mam nazdieję, że rozumiecie o co im chodzi. Z kolei znalazłem platformę fxsalt, która ma świetną płynność i małe spready z tym, że ma dość dużą wadę. Trochę niwygodnie się składa zlecenia, a co w tym najgorsze to fakt, iż nie można dać, ani SL ani nawet zlecenia bliżej niż 15 pips od aktualnej ceny. Znacie jakąś platformę łączącą zalety fxpro z płynnością fxsalt? I też by były dość małe spready, a przynajmniej jeśli chodzi o edka.
W FxSalt 15 to 1,5pipsa także odległość całkiem znośna.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Patton
Bywalec
Bywalec

Akhh chyba nie zrozumiałeś. Odległość 15pips, a nie punktów czy czego tam. Dla mnie nie jest znośna, zwłaszcza gdy chodzi o SL, który ustawiałem często 10pips od otwarcia pozycji.
A czy nie znacie jakieś platformy posługującej się innym silnikiem i posiadające mniejsze prowizje? Bo na edku 2.0 pipsa to wg. mnie za dużo. I ogólnie nie za bardzo podoba mi się taki design. Nie jest zbyt wygodny jak dla mnie.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Patton pisze:Akhh chyba nie zrozumiałeś. Odległość 15pips, a nie punktów czy czego tam. Dla mnie nie jest znośna, zwłaszcza gdy chodzi o SL, który ustawiałem często 10pips od otwarcia pozycji.
A czy nie znacie jakieś platformy posługującej się innym silnikiem i posiadające mniejsze prowizje? Bo na edku 2.0 pipsa to wg. mnie za dużo. I ogólnie nie za bardzo podoba mi się taki design. Nie jest zbyt wygodny jak dla mnie.

W FxSalt masz 15punktów czyli 1,5pipsa, specjalnie odpaliłem platformę.
Od Traderów dla Traderów

Patton
Bywalec
Bywalec

http://img837.imageshack.us/img837/8899 ... owatgo.png
Albo mamy inne opcje albo nieuważnie spojrzałeś. Przechylam się raczej ku drugiej opcji.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Patton pisze:http://img837.imageshack.us/img837/8899 ... owatgo.png
Albo mamy inne opcje albo nieuważnie spojrzałeś. Przechylam się raczej ku drugiej opcji.
Pokazałeś różnice między bid i ask czyli spread, który wynosi na Twoim screenie o ile dobrze widzę 10, czyli 1pips.

Minimalną wartość zlecenia stop zobaczysz wchodząc w tester strategii -> wybierając symbol -> Właściwości Symbolu -> Poziomy zlecenia stop.
Dla brokera z kwotowaniem w przypadku EUR/USD do 5 cyfr po przecinku 15 oznacza, że minimalny SL ma być większy niż 1,5pipsa i tak jest w FxSalt.
Od Traderów dla Traderów

Patton
Bywalec
Bywalec

Jeszcze raz mówię, że nie chodzi mi o spread tylko o to jak daleko można złożyć zlecenie od ceny rzeczywistej, a raczej jak blisko! 15 pips to 15 pips. Gdybyś miał rację to bym nie miał tyle razy, że niepoprawną pozycję otwieram... Dodam, że SL, TP i tak samo złożenie zlecenia musi być najmniej 15 pips od ceny rzeczywistej. Jak nie wierzysz to złóż zlecenie na demie w bliższej odległości.

ODPOWIEDZ