Wybór jednego z czterech brokerów

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Wybór jednego z czterech brokerów

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Witam,

Mam zamiar założyć konto u jednego z niżej wymienionych brokerów:

2x Market Makerzy czyli:

-FxPRO w wersji standard
> Dźwignia 1:500
> Min pozycja 0.1 lota
> Min depozyt 500usd
> Spready od 0.5 pipsa

-GOMarkets
> Min pozycja 0.01 lota
> Min depozyt 500Aud
> Spready od 1.2 pipsa

Oraz 2x Niby ECN czyli:

-Armada Markets (posiada 2 rodzaje kont, opiszę te "niby" ECN)
> Min pozycja 0.01 lota
> Min depozyt 300 Usd
> Spready na edku 0.0 - 0.5
> 2 USD per 100 000 USD traded

-PepperstoneFX

> Dźwignia 1:400
> Min pozycja 0.01 lota
> Min depozyt 200 Usd
> Spready na edku 0.1 - 0.8
> AU$ 3.5 per 100k traded

Z grubsza to tak właśnie wygląda. Ktoś miał jakieś negatywne doświadczenia, z którymś z tych brokerów?

Jak patrzyłem ogólnie na wypowiedzi ludzi na temat tych 4 brokerów to nie widziałem jakiś mocno negatywnych komentarzy.

Ogólnie liczę na 2 słowa na temat tych brokerów oraz polecenie mi któregoś z nich, bo w sumie warunki wszędzie są podobne i zastanawiam się gdzie najlepiej będzie założyć sobie rachunek.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

Midas dodam ze odkad mam konto w FXpro standard to nie widzialem spreadu na EURUSD mniejszego niz 1.6, standardowo jest to 1.8, czasami dochodzi do 2.3 (w niedziele wieczorem bywa nawet 4.0)
spread 0.5 na EURUSD to klamstwo.

nie znaczy wcale ze fxpro nie bedzie najlepsza opcja. nie znam innych wymienionych przez Ciebie brokow, Tylko fxpro z ktorego wlasnie zrezygnowalem.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

W początkowych godzinach handlu wyższy spread to standard u większości brokerów ponieważ wtedy płynność jest zbyt niska by zaoferować go na niższym poziomie - polecam sprawdzić jak to wygląda u ECN.
mah1y pisze:spread 0.5 na EURUSD to klamstwo.
Na EURUSD akurat widełki zaczynają się od 0.8 pips jednak faktycznie spread w ostatnim miesiącu jest bliżej górnego ograniczenia choć 1.8 pips to nadal bez tragedii...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ac3
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ac3 »

W GoMarkets to 1.2 pipsa chyba nigdy nie widziałem ;) Przed wakacjami było 1.4-1.7, teraz najczęsciej jest to 1.7 do nawet 1.9 oczywiście w dzień na edku. Co do datafeeda to kiedys cos im sie jebło i kurs był przez chwile niższy znacznie niż u innych, ale potem wróciło, raczej jednorazowa wpadka, pozatym jakis czas temu zmieniali dostawce płynności. Ogólnie jestem zadowolony, tylko póki co gram tam microlotami, więc nie wiem jak przy większych pozycjach.
(...)always one more try(...)

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

raposo pisze:W początkowych godzinach handlu wyższy spread to standard u większości brokerów ponieważ wtedy płynność jest zbyt niska by zaoferować go na niższym poziomie - polecam sprawdzić jak to wygląda u ECN.
mah1y pisze:spread 0.5 na EURUSD to klamstwo.
Na EURUSD akurat widełki zaczynają się od 0.8 pips jednak faktycznie spread w ostatnim miesiącu jest bliżej górnego ograniczenia choć 1.8 pips to nadal bez tragedii...
w ostatnich 2 latach jest to spread 1.8
nie mowie ze to zle, ale po co sciemniac ze zaczyna sie od 0.8? ja nigdy takiego nie widzialem.
niech napisza ze spread to 1.8~2.0 a czasami zmniejszaja do 1.6 lub rozszerzaja 2.3 i wszyscy beda happy.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

mah1y pisze:w ostatnich 2 latach jest to spread 1.8
W ostatnich dwóch latach nie. Widywałem spread 0.8, a w poprzednim roku, jak jeszcze dośc intensywnie grałem na MT4 najczęsciej był w 1.2-1.4. Nikt nie ściemnia, że jest to spread 0.8 - to orientacyjne widełki w których może się poruszać.
Ale nie ma co się kłócić o historię. Teraz jest jaki jest...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

A miał ktoś do czynienia z Armada Markets albo PepperstoneFX ??

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Przed chwilą testowałem platoformy demo Peppera i Armady i powiem Wam, że zbytnio to tego nie rozumiem. Spready jakieś duże u Armady + nie mogę doszukać się Eur/usd i demo się nazywa "PrimeXM FX Bridge" a za to u Peppera otworzyłem pozycję po czym nie mogę nic z nią zrobić ani otworzyć żadnej innej, bo wyskakuje napis "rynek zamknięty". Zaczynam się bać obu tych brokerów :P

Naprawdę nie ma nikogo kto by miał coś z nimi do czynienia na realu? Bo nie chce przecierać szlaków a z drugiej strony ofertę mają fajną...

A jeśli już nic z tych rzeczy nawet to byłby ktoś w stanie podpowiedzieć jakiegoś brokera z takimi możliwościami jak:

- dźwignia min 1;400
- Najlepiej depo od 300$ ale 500$ też przeżyję :P
- Żeby jakoś strasznie "nie je*ał", bo po tych wszystkich historiach na forum to ja nie wiem komu ufać :D
- Im niższe koszty / spready tym lepiej ( I jednak chyba przy tej kwocie wolę MM niż ECN'a jakiegoś z dupy )

Pozdrawiam, Midas

ps. Pepper zaczął działać, ale jeśli miałyby być takie akcje na realu to ja dziękuję, bo wykres w tym czasie normalnie latał jak było, że "rynek zamknięty"

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Midas pisze:- dźwignia min 1;400
Mnie nie jest taka potrzebna, więc nie mam doświadczenia, ale pamiętam, że ktoś próbował RoboForex:
http://www.roboforex.com

ODPOWIEDZ