Kupno po cenie wyższe niż ustawiona w limicie

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
gitlegion
Uczestnik
Uczestnik

Kupno po cenie wyższe niż ustawiona w limicie

Nieprzeczytany post autor: gitlegion »

Witam forumowiczów, chciałem się dowiedzieć czy ktoś spotkał się z czymś takim jak ja i jak załatwiono waszą sprawę. Ustawiłem cenę limit na eur\chf na czas nieokreślony na 1.20081 a kupiło mi po cenie 1.20110 Alior tłumaczył się, że zlecenie poszło do innego coś tam i dlatego kupiło mi po NIŻSZEJ cenie czyli 1.20110 i wpajali mi że kupilo tak jak chciałem. Obużyło mnie to i powiedziałem że jak można kupić komuś o 3 pipsy drożej (gdzie przy eur\chf to byla cena przy której sprzedawac mialem wtedy) i wciskać mu jeszcze że kupilo taniej! to jakas paranoja i powiedziałem że na forum ich odpowiedź wystawię i by pokazali mi w regulaminie że jak ustawi się kupno za cenę z limitem to mogą sobie kupować po wyższej, jakiej im się chce... Po co w ogóle jest cena limit w takim razie? W konsekwencji czego usuneli mi z historii całą rozmowę na platformie alior banku czyli wszystkie wiadomości dotyczącej złożenia reklamacji na tą transakcję. Dziś sytuacja się znów powtórzyła, tym razem kupiło mi o 1 pips drożej niż ustawiłem cenę maksymalną. Teraz troche wiecej szczegułów, gdy zlecenie było ustawione np na 1.20081 to caly tydzien bylo za ca. 102009 na koniec tygodnia spadlo w ostatniej chwili do 1.20075 i wtedy pozycja weszla do realizacji ale kupilo za 1.20110 i tak samo bylo za 2 razem... Caly tydzien moglem kupic z rynku za 1.2009 a weszlo za 3 pipsy drozej.. to po co ta cena limit???? potem czekalem 2 tyg by ze strata nie sprzedac. Grałem na 5 lotach także w 1 wypadku bylem jakos 500 w plecy przez nich.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Taka jest niestety specyfika forexowych ECN. Zlecenie limit niewiele różni się od zlecenia buy/sell stop bo i tak "szuka" sobie drugiej strony w LP.

Swoją drogą jedziesz po 5lotów w Aliorze...
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

gitlegion
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: gitlegion »

A kogo polecasz?

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

gitlegion pisze:A kogo polecasz?
Nie będę nikogo reklamował - powiem tylko jedno. Jeśli zależy Ci na realizacji zleceń to nawet Dukas miewa poślizgi - i to całkiem niemało. A Alior to maleństwo w porównaniu do Dukasa.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

ODPOWIEDZ