Mały Slippage-jaki broker?

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Mały Slippage-jaki broker?

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

Witam,
Jeśli temat już był, prosze o przeniesienie wątku do tymczasowych. Jeśli nie, to myślę, że warto rozpatrzyć kwestie wyboru brokera z punktu widzenia opóźnień w realizacji transakcji.
Ostatnio pracuje nad robotem, który korzysta z dynamicznych ruchów cen i zawiera transakcje, które niekiedy trwają kilka sekund. Z tego też powodu szukam do testów odpowiedniego brokera. O ile bez problemu można ustalić pingi do danego serwera, o tyle problem jest z późnieniami (slipage). Mam kilka kont u brokerów ECN/STP. Przy wykorzystaniu odpowiedniego VPS-a można uzyskać pingi poniżej 1 ms, co jest w zupełności wystarczającym wynikiem. Natomiast, jak ustalić jakie opóźnienia występują u danego broka w realizacji zleceń? Konto demo nie da nam żadnej miarodajnej odpowiedzi. Trzeba by to testować na koncie live. Przyznam, że biorąc pod uwagę czas i potencjalne straty, sposób wydaje się dość mało wygodny. Z tego, co szukałem w necie, zauważyłem że są różne kryteria brane pod uwagę w rankingach, ale opcji "slippage" nie znalazłem. Na forach opnie są tak zróżnicowane, że trudno coś z tego wywnioskować.
Oczywiście na stronie każdego brokera są informacje, że zlecenia są wykonywane natychmiast, ale już po kilku testach wiem, że nie ma to wiele wspólnego z prawdą.
Stąd moje pytanie i zarazem propozycja, aby wrzucać w tym wątku nazwy brokerów, którzy oprócz dobrego pingu mają również slipage do przyjęcia. Myślę, że nie tylko mnie, ale wielu osobom czytającym bardzo przydadzą sie te informacje.

Jeśli chodzi o mnie, to broker musi spełniać następujące kryteria:
- platforma MT4 (Ducascopy tutaj odpada)
- Obsługa z VPS (ping poniżej 10 ms)
- dobrze, jeśli broker oferuje mikroloty (może być minimalna pozycja od 0.1, ale potem, żeby cząstkowe wielkości były dostępne)
- ECN lub STP (MM raczej odpada) - od pewnego czasu nie korzystam z MM, choć to może błąd
- mało rekwotowań

Z tego, co udało mi sie ustalić, to Think Forex jest godny sprawdzenia i Forex.com, ale to tylko spekulacje. Dlatego będę wdzięczny za Wasze wskazówki oparte o własne doświadczenia.

Dzięki i pozdrawiam wszystkich forexowców:)

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Forex.com odradzam, cyrki z nimi nie raz odchodzą, głownie bazują na nazwie strony jaką mają, a nie na jakości.

FxSalt, korzystam bardoz czesto i jakiś problemów nie mam, ale ja z natury mam duży ping z racji lokalizacji. Jednak mimo to brak problemów.

Sprawdź tez FxPrimus, osobiscie konta nie mam, ale znam Akhh i jego styl gry, jak u niego jest ok, to u Ciebie napewno też :]
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=20207

Pozdrawiam
M.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

ODPOWIEDZ