Powoli zastanawiam się nad tematem pracy licencjackiej, obecnie studiuję ekonomię na 2 roku. Już trochę tych tematów przerobiłem i ostatecznie zdecydowałem się na "Walutowe platformy transakcyjne na przykładzie Polski".
W chwili obecnej jestem na etapie tworzenia planu prezentacji i cały czas głowię się nad jej zawartością, wypisałem już kilkanaście punktów, lecz cały czas szukam pomysłów.
Ktoś z Was ma może pomysł na zawartość takiej pracy, albo dysponuje jakimiś materiałami?
Myślałem o przedstawieniu: procesu funkcjonowania platform transakcyjnych, przedstawienie wad i zalet ów platform, zobrazowanie transakcji na przykładzie jednej z oferowanych przez polskich brokerów platform, garść statystyk dotyczących rynku walutowego w Polsce, par walutowych, zarządzaniem ryzykiem kursu walutowego, dealing room, aplikacje mobilne platform walutowych, wszelkie formalności prawne i koszty + wiele więcej.
Jednak mam wątpliwości, czy oscyluje wokół odpowiednich zagadnień. Będę bardzo wdzięczy na wszelką pomoc!
Pozdrawiam!