Bezinstalacyjny Metatrader

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Tomson
Gaduła
Gaduła

Bezinstalacyjny Metatrader

Nieprzeczytany post autor: Tomson »

Witam :)
mam pytanie natury technicznej. Otóż chciałbym mieć możliwość podglądania sytuacji na rynku na swoim komputerze służbowym, jednakże sęk w tym, że nie mogę na nim zainstalować żadnych "prywatnych" programów (moje IT czuwa:D) - w tym przypadku Metratrader 4.
Tak więc stąd moje pytanie, czy istnieje bezinstalacyjna wersja Metatradera, którą mógłbym wgrać i uruchamiać np. z pendrive'a? 8)
Jeśli nie ma takiej, to jak można by to obejść? Jakiś wirtualny system na pendrive'ie i na nim instalacja Metatradera?

Z góry dzięki za pomoc!

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Po prostu zainstaluj sobie MT4 na pendrivie, albo nawet przegraj z dysku, będzie normalnie działać.

Tomson
Gaduła
Gaduła

Dzięki Wirus! :D
Człowiek szuka kosmicznej technologii zapominając o najprostszych rozwiązaniach :oops:

Skopiowałem cały folder z Metatraderem na pendrive'a, uruchomiłem na innym kompie i wszystko gra gitara 8)

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Ooo, dostałem pochwałę, dzięki ;-)
Wiem, bo przerabiałem to samo. Powiem jeszcze, że MT4 jest na tyle uniwersalna, że działa chyba dla każdego brokera. Raz instalujesz i możesz grać na kontach w AM, XTB, Alpari i co tam sobie jeszcze wymyślisz; kwotowania cztero- i pięciocyfrowe, aby MT4 ;-)

Tomson
Gaduła
Gaduła

Jak najbardziej zasłużona:D
Teraz będę mógł na bieżąco śledzić rynek, nawet w pracy w przerwie na kawę:D bez takiej możliwości granie na zleceniach oczekujących jest dla mnie bardzo ciężkie, bo już wiele sytuacji miałem, gdy złapało zlecenie oczekujące, do TP brakło kilku pips i wykres zawrócił zamykając na BE.
Trailing stop rzadko stosuję, bo przy większych wahaniach potrafi Ci bardzo szybko wywalić zlecenie a duży SL to większe ryzyko straty:) dlatego wolę mięc sam kontrolę nad tym co robię:)

Pomimo ostatnich wydarzeń, opisywanych na forum, nadal testuję FXSalt, więc mam nadzieję, że będzie nadal OK:))

ODPOWIEDZ